Jump to content

m0jjen

Medlem
 • Posts

  852
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by m0jjen

 1. Tyvärr har inte varit aktuellt på ett tag.
 2. Har i alla tider "karatänat" fisk, Tanken är att karantäna allt. Jag kommer fortsätta med TTM på fisk då det fungerat i 10 år, känns dumt att ändra på något som fungerar. Dock tänker jag ha ett korall / lägredjur karantän som helt enkelt kommer få stå på golvet i rummet eller i den yta som idag är tvättstuga. Tvättstugan ska flyttas så det blir ~20 KVM tom yta (känner jag mig och min sambo rätt så är den ytan snart nog förbrukad). Min tanke är att jag behöver inte sammankoppla ett karantän. Jag vill helst inte ens ha det i samma rum då crosscontamination inte är speciellt ovanligt. Vattenbyten kommer inte vara något problem. Jag kommer göra en vattenbytes station i pannrummet som är vägg i vägg. Från sumprummet kommer det öppnas upp en "ruta" in mot pannrummet så man får igenom slangar osv. Lite Apex magi så är vi igång med smidiga vattenbyten, tanken är att jag ska ha pumpar o kranar så det bara är att starta pump / öppna kran för vattenbyten Även om jag idag har massor med levande, koraller och fisk så kommer allt karantänas och systemetet i sin helhet kommer att startas om. Jag kommer driva allt som 2 kretsar med gemensam sump i slutändan. Men displayen och sumpen kommer få gå "själva" medan baljan jag har + fraggkaren kommer få gå själva tills displayen är klar. När displayen är klar kommer jag successivt att föra över allt levande (med mellanlandning i olika karantän) för att slutligen tömma fraggkar och baljan som ska steriliseas och startas om. De kommer sedan successivt att kopplas på. Vill inte dubbla volymen rakt av då det kommer med kemiska förändringar för systemet som är igång.
 3. Kanske är dags att skaka liv i den här tråden igen. Vi har köpt hus och min stora dröm om att "go big or go home" är äntligen här. Jag kommer få ett sumprum dit vi kommer dra vatten och avlopp. Egen säkring och allt. Planen för sumprummet är ungefär som följande. Det som i dag inte är med är vatten och avlopp som förmodligen kommer hamna där 80x60 frag står nu i någin firm av ikea lösning. Allt är inte skalenligt så fraggkaren får plats bredvid varandra på väggen där 60x50 frag står. Just nu går allt levande i en stor livsmedelgodkänd balja enligt bild. Flytten gick långt över förväntan. Dock endast 5 minuter med bild mellan förra och nuvarande boendet. Dessvärre står det i tvättstugan så är lite orolig över vilka saker som kommer ut i luften när man tvättar. Har börjat fixa för placering av karet som kommer stå i "das man cave" aka gillestugan på källarplan. Det första var att överregla golvet så att man kan parkera bilen på det
 4. Säljer ett rullfilter i fint skick av modellen Clarisea SK-5000 gen2. Den kommer inte passa mitt kommande system så jag kommer ha fler kretsar cirkulerande i samma sump och väljer därför att sälja. I stora drag väldigt nöjd med den Pris 1500:- finns i Vingåker för avhämtning alternativt kan skickas på köparens bekostnad.
 5. Tråden är inte längre aktuell då vi nu har flyttat och karet har bökats ned i källaren och ska startas där. Tanken var att sälja innan flytten o beställa nytt när tiden var inne men så blev inte fallet.
 6. Hej de är kvar! Som det ser ut är det inget större tryck på att köpa karet och om det inte säljer kommer jag behålla befintlig setup med ljus och så Om det blir aktuellt att sälja dem kan jag höra av mig. Det är gen3 pro.
 7. puffar denna, ser ut o bli försäljning så hör av er om intresse finns
 8. Som ämnet lyder är det lite av en intressekoll på ett reefer 625 xxl. Funderar på o köpa nytt kar i samband med flytt dels för att det är lättare men också för att gå större. Det handlar om ett reefer 625 xxl inköpt på företagsakvarium dec 2017 och startat feb 2018. PVC är något modifierad do jag har tillkopplat ett fraggkar och den PVC:n får med. Har även en ny packningssats till att original rördragning. Finns lite skruvhål under bänken samt 2-3 repor (syns endast i fåtal vinklar när ljuset bryter genom dem). I frontpanelen. Prisidé är 20000:- klappat o klart. Finns även 3 st radion o köpa till. 1 är dock något defekt då den har en lite blåare spektrum än de andra två. Har dock inte brytt mig om att felsöka. Kan vara kalibrering eller något. Inga leds är trasiga hursom. 2500:- per st samt 1500 för den "defekta".
 9. Uppdaterar med lite bilder. Inge vidare kvalitet på dem men så får man en uppfattning. Vill man ha bättre bilder på specifika koraller får man säga till. Allt är lite surt då tiden inte räckt till p.g.a husköp och 1 åring samt filfisk (läs blivande fiskpinne) som tycker SPS polyper är väldigt smaskigt. Priserna är riktmärken och vi ordnar mängdrabatt. Jag kommer behöva tömma akvariumet i slutet på juni för flytt så jag vill flytta på så lite som möjligt. 1. Seriatopora caliendrum 100:- 2. Acropora Humilis (lilaaktig i basen med gröna polypskålar/polyper). Kan säkert färga ut till något trevligare - Vild korall från början som aldrig riktigt hittat sin plats hos mig även om den växt. acropora austera lila/grön med lila polyper. Blir riktigt fin men är nu sur. 600 för hel biten (större än en knytnäve) eller 100:- per fragg Chalice lila bas gröna munnar / tillväxt. 150:- Chalice lila bas orange/rosa munnar 100:- per fragg ricordea yuma blå/lila bas med gröna "bubblor" 75:- per polyp Calustrea två olika, mintgrön / neongrön. 40kr per huvud (mängdrabatt, exempelvis 5 huvuden för 120 eller något) 1. Chalice röd med gula munnar 200:- 2. Bernardopora - sur på bilden p.g.a vattenbyte o att jag varit ned o petat. Se första posten för referensbild. 700:- 1. Pavona cactus 50:- och uppåt. Fås en bit gratis vid köp av annat enligt överenskommelse 2. Montipora Setosa 75:- och uppåt 3. Montipora digitata - Kan vara forestfire. Har fått fram det gröna ett par gånger men just nu endast röd - 50:- Fås en bit gratis vid köp av annat enligt överenskommelse 1. Acopora valida 150:- per fragg. Rätt stora bitar 2. Okänd stag. grön bas blå toppar 100:- 3. Acropora tortuosa grönblå i basen och isblå toppar / tillväxt 150:- 4. Acropora spathulata grön bas med rösa/blå toppar 150:- 5 Acropora Carduus 75:-
 10. Hej! Beror ju helt på vad du söker. Är du erfaren och karet är moget nog funkar ju vad som. Skulle säga att det i hög grad beror på vad du har för målsättning för karet Kan ju tycka att exempelvis ricordea är fina i mindre kar. Lätta o sköta Har även duncan fraggar som säkert skulle göra sig bra med lite rörelse
 11. OBS GAMLA BILDER KAN TA NYA OM MAN ÄR INTRESSERAD Ricordea Yuma 100:- per st. Gröna med lila/blå bas Caulastraea två sorter. Lime grön väldigt stark florerande 75:- per huvud Mint grön mer matt i färgen 50:- per huvud Seriatopora Caliendrum (grön) 75:- per fragg. Montipora Setosa orange/rosa 100:- per fragg, finns i olika storlekar o pris därefter Goniopora rainbow 700:- (inte den aktuella fraggen på bilden men liknande storlek) Acropora frogspawn (grön) 100:- per st finns ett gäng Acropora Valida 125:- Favona cactus 75:- per fragg. Finns mängder o fraggas efter önskemål Finns i Vingåker och skickas inte då jag inte har lådor att skicka i. Finns även annat men har inga aktuella bilder så får uppdatera tråden senare
 12. Tar dem förutsatt att de är hela och kan skickas, Ser på ena bilden att det är lite rostfärgat? Är det rost eller något annat som syns?
 13. I det stora hela ser ämnena bra ut. Det som är dåligt och då riktigt dåligt är att du har högt koppar och zink vilket båda är giftiga för koraller på de nivåerna du har. Har du något som rostar nära karet? Tappat något av metall i sumpen eller karet?
 14. Testade deras phyto mot cyano (minns inte namnet på arten) utan framgång så efter 7 veckor la jag ned det hela dessvärre. Övergått på att agera mer aggressivt i att suga ut cyanon, dosera (små doser) lanthanum chloride i form av flytande microb life phos out 4 samt dosera no3 för att hålla fart i min chaeto.
 15. Länge varit inne på o testa kalk. Du blandar med andra ord en mättat lösning och doserar rakt av, får du någon bottensats eller blandar du så att du precis slipper den?
 16. Hittade en lösning. Det är gas återanvändning/återcirkulationen av co2 som gör detta. Plomberade denna och det slutade helt. Cirkulationspumpen blev markant mycket tystare också. Mitt ph i karet verkar också tillsynes högre men det kan vara för att reaktorn inte gick under ett par timmar idag.
 17. Hej! Har lite problem med min kalcium reaktor. En Grotech HCR150. På något sätt så tar den in luft vilket gör att det blir som kolsyrat vatten i reaktorn. Har tagit ut hela reaktorn och slutit den o kört igång o den är tät. Dock när jag kör den i karet med doserpump (kamoer fx-stp) så drar den syre igen. Kan inte hitta vart eller varför. Eftersom att den inte drar luft och är tät utanför karet så blir det ju lite knepigare o felsöka Vet att en vän hade liknande problem men vi har inte hittat någon lösning på detta. Någon som har liknande erfarenhet av grotechs kalcium reaktorer?
 18. Ingen modul. Det heter iota. Är bara o köra deras inbyggda wizard för o lägga till hd26. Funkar inte på vanliga 26 eller 32hd
 19. Kör mina via apex. Satte alla kanaler på 100%. De har "on" vilket ska göra detsamma så ville vara säker Har 300 - 150 beroende på vart man mäter i karet. Karet är 30 cm djupt + lamporna 20 cm över. Peak inställningar med 70%. Vet inte vad det blir i watt
 20. Har mina hänger 20 cm ovan ytan ca 2 cm över + sensor höjd så säg 16ish +- 1 cm(förövrigt inte lätt o hålla sig någorlunda still, fota skärmen och ha en 10 månders som sliter ned byxorna på en. Rena rama extremsporten detta! Edit 1: alla kanaler 100% Edit 2: Om du fick 1900 o vi säger 1000 på mitt test så är mitt resultat 52% av ditt värde Edit 3: Använder Seneye Connect App 4.0.3.0 - Vilken använder du?
 21. Har du något cirka mått så ska jag testa på min hydra 26hd? Har 2 ovanför fraggkaret.
 22. Gjorde ett snabbt test nu. La sensorn rakt under en av mina lampor, 12 cm (vet att linjalen visar 13 cm men den står snett) från ljuskällan. 1215 par. Hade jag fått 1900 hade jag också varit väldigt frågande faktiskt. En hel del off-topic, men for science!
 23. Tåls att ha i åtanke helt klart. Har tillgång till en MQ-210 (inte lika vass som 510) som jag kollade min mot, vet att min seneye visade något högre men det var inte nämnvärt. Dock något år sedan så kanske är dags att dubbelkolla igen om det är någon ny programvara till seneye eller dylikt som gör att det spökar Halvgammal parkarta jag gjorde för 6-8 månader sedan när jag fick AEFW. Radion xr30w pro gen3 på 70% lätt modifierad AB+ med diffusers och rätt hög höjd över vattenytan. Känns som relativt pålitliga siffror om man ser till andra tester med liknande förutsättningar. Ska se om jag kan låna MQ-210 mätaren och testa lite så återkommer jag
×
×
 • Create New...