Jump to content

Alex_y

Medlem
 • Posts

  93
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Alex_y

 1. Hej Lasse och tack för ditt svar. Verkar som att det kanske är bäst att flytta honom när det blir läge. Hur länge ruvar han på rommen?
 2. Tackar Lagge! Bifogar en lite bättre bild. Någon som har erfarenheter att dela med sig?
 3. Skulle just mata i karet då jag till min stora förvåning att ena apogonidesen är som besvärad av att ha något i munnen. Vet att de är grymt matglada så min första tanke var att den tryck i sig ena korallgobien. Men vid närmare titt så är den sprängdfylld med rom i en stor klump! Vad händer nu? Går det att öht. driva upp dessa på något sätt eller är det bara att beskåda och se vad som händer? Bild kommer strax!
 4. Här är min enkla 3 facks sump på mitt relativt nystartade kar
 5. Tack Andreas! Har slängt i euphyllior som förblivit orörda en vecka nu. Gäller att hålla han mätt!
 6. Tackar. Ja min excellenta fondvägg är välkänd
 7. Hehehe har varit lite dålig på att uppdatera ja. Här kommer lite bilder från ikväll vart fall.
 8. Jo kanske bästa att prova. En tanke slog mig dock. Varför inte ha pumphuvudet i sumpen? Bara dra en extra lång luftslang eller känns idén korkad?
 9. Jodå. Det var luft i den sen tidigare och det började bubbla från diffusorn direkt. Så nu är den i intakt
 10. Tackar för era svar. Förstår också nu hur du menar manne. Akvariet är på 576 liter. Returpumpen är en eheim 1260 med en kran som jag reglerar flödet på. Den är väl kanske på 1/3 av farten då jag tyckte boxen sörplade för mycket vid högre kapacitet på flödet. Sumpen kan tömmas utan att översvämma akvariet, inget problem där. Men man vill ändå ha en överrinningsbox som klarar av att snurra på längre än en vecka.
 11. Hur menar du att man ska koppla?
 12. Har haft igång min Gro tech "perfect-reef" box i dryga veckan. Och den är ljudlös och smidig. Men, ser att den tar in luft på något vänster så tillslut så försvinner hela häverprincipen. En dag när jag kom hem var hela sumpen tömd och karet fyllt nästan till kanten. Jag startade om den och nu går den igen, men ser att den har börjat få in mer luft igen. Det passerar inga vattenbubblor med vattnet heller och ventilen till luftslangen är igentäppt. Vad är fel?
 13. I do. Men ni kanske är allergiska mot Lule-bor?
 14. Förvisso Anton. Låt oss be att du gör det i framtiden också! =)
 15. Hej Lasse och tack för snabba svaret. Kan inte se det som något annat. Men att livspumpen ska sluta så förbaskat snabbt är för mig en gåta. Måste ha exploderat i kroppen på stackaren...
 16. Jag anade att det hade gått för lätt genom denna fina hobby. Matade för 20 minuter sedan fiskarna som vanligt med artemia och lite ON pellets. Alla fiskarna åt, Kejsarna, Palettkirurgen, Clownerna och Segelfenskirurgen, JA SEGELFENSKIRURGEN. Nu i skrivandets stund så har han varit död i minst 7 minuter. Stendöd Förstår ingenting. Hans mage kändes lite väl spänd och rund, men det brukar han alltid vara då den for och betade alger dagarna ända. Har aldrig varit med om något liknande. Så pigg, men så fort död. Kan någon förklara? Vattenvärden i sin ordning och inga andra fiskar verkar må pyton.
 17. Alex_y

  Fästa ihop LS

  Tack för svaren. Var ungefär sådär jag hade tänkt! Smart idé med buntband.
 18. Funderar lite kring mitt kommande kar att försöka få till något form av överhängande stenröse eller en "broliknande" stenformation. För att lyckas med det måste stenen fästas ihop på något sätt, fungerar vanlig fogskum månne? Ideér?
 19. 23-24 grader som i vilken annan lägenhet som helst. Gör precis som DaTrucka. Känns helt förkastligt att värma upp vattnet då det ändå skall stå i ett dygn och löser upp sig lika bra på den tiden. Min elräkning är nog hög redan.
 20. Varför värma upp osmosvattnet när ni blandar salt? Har ni så kalla lägenheter? Jag blandar i saltet när vattnet är rumstempererat och dunkar ner det i karet med samma temp.
 21. Då ska jag hålla hårt i min! Jag har typ 20 liter biobollar liggande här hemma, är det värt att slänga i dem i sumpen? Eller är det överflöd?
×
×
 • Create New...