Jump to content

Saltaren

Medlem
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Bengt Erik
 • City
  Uppsala
 • Akvarievolym
  Endast Saltvatten 105 liter

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Saltaren's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

11

Reputation

 1. Har en Diamond watchman gobie + två Nassarius som gör rent hos mig.. Fisken är otroligt effektiv, men ett varnande ord! DEN kommer bestämma hur din sandbotten ska se ut.. Jag flyttar sanden från framrutan till baksidan, och nästa dag har han flyttat all sand tillbaka igen! Men den e kul å ha endå.
 2. Aha! Ska kolla lite stenkoraller då. Har redan en ganska stor frogspawn. Tack för svaret!
 3. Hej på er! jag har en fundering angående en korall jag har som jag är rätt söker på kallas för "pompom Xenia". den är otroligt vacker med sina pulserande kronor som är som små händer. Men vad den växer! köpte den i början på sommaren och då var den liten som en snusdosa! som jag ser det nu så har jag några val. 1. Ta bort alltihopa då de annars tar över hela akvariet tillslut. 2. Konstant tuktning för att försöka hålla den på plats. 3. Låta den växa fritt. som jag förstår finns inget specifikt djur som äter Xenia ( utan att ha aptit på andra koraller) . Vad jag undrar är, om jag skulle köra på alt. Nr 3, kommer den då att ta död på andra koraller, eller kommer den att växa "runt" dom om ni förstår. För isåfall kan det ju bli riktigt fint. Ha dem koraller jag vill hålla och sen låta xenian ta över all bar yta? har ett litet akvarium på 80 liter.
 4. Hej ante! tack för ditt svar, jo det ser ut att vara en sådan faktiskt. verkar vara rättså vanliga och ofarliga. tackar!
 5. Har såna här lite var stans i akvariet, den på bilden är den största jag sett. Sitter tillochmed på snäckornas skal! Vad jag menar är alltså den vita saken som hänger under stenen.
 6. jag hällde i för snabbt tror jag.. har använt detta pulver förut en gång och då gick allt bra.. lider med min stackars korall, den har trivts så himla bra sen jag köpte den och ett huvud har börjat dela på sig. Hoppas verkligen den lyckas återhämta sig
 7. Kan tentaklerna på en stenkorallen växa ut igen? Det är som sagt bara hälften på ett huvud som har lossnat..
 8. Usch!! Ett av huvudena på min frogspawn har tappat hälften av sina tentakler sen igår .. Så himla tråkigt! Hädanefter ska jag blanda pulvret i vatten vid sidan om först innan just tillsätter det.. Säkert så man ska göra egentligen.
 9. Skulle buffra KH/pH nyss, ett snabblösande pulver från salifert som man ska ha i direkt i akvariet. När jag hällde i det så hamnade en liten del pulver på min frogspawn som drog ihop sig direkt, nu är den indragen trots ljuset på, vilket den aldrig brukar vara.. Har varit så i ca 10 min bara, men är endå orolig att jag skadat den!?
 10. Tittade in en morgon och då for han runt i karet som ett sånt maskrosfrö med hela plymen utslagen. Fick tag i han å grävde ner han i sanden på ett lugnt ställe och skaffade en kompis åt han så nu verkar han stortrivas.. Har en sandvändande goby som sagt som kan störa masken lite ibland, men verkar gå bra endå . Slutet gott hoppas jag
 11. akvariehobby heter den, ligger i Boländerna.. Fast kan va att den heter djurhobby också. Får ofta in nya saker.. Jag har svårt att hålla mig borta längre än ett par veckor, och då har det alltid funnits nått nytt som man såklart bara MÅSTE ha .
 12. Ja det blir nog att ta en tripp dit nån dag, imorrn blir det korallrevet i Södertälje. Hade jag hunnit hade man kunnat ta triton på vägen men hinns inte med tyvärr.
 13. Lite svårt att få till en bra bild, den/dom är ganska små tyvärr. Kollade in den du nämnde, och vet att jag har spanat på den innan om det skulle kunna vara en sån. Konstiga är att den har inga tenakler riktigt, ser mer ut som en blomma med små spetsiga blad, grå och svart i färgen. Kul å se vad det blir av den när den växer.
 14. Liten uppdatering.. Vad detta än är, så har den delat sig till två likadana "organismer". Är jag helt fel ute om jag då utesluter attdet är en rörmask då de, vad jag har förstår, inte delar på sig när de förökar sig?
 15. ja, jag har handlat lite hårdvara från triton och tycker dom verkar riktigt bra. Skulle köpa pipetter, men då ringde dem till mig dagen efter och sa attde jag ville ha var slut så då skickade dom med några extra fast i en annan storlek, så fick fyra st gratis, hehe.. Jag känner likadant när det gäller fisk, att man vill gärna se först, men har varit osäker på om det är lika viktigt för koraller, hur de ser ut från början behöver ju inte vara detsamma som hur de kommer se ut senare eftersom de växer och förändras heltiden . tack för svar blackizzz .
×
×
 • Create New...