Gå till innehåll

Saltaren

Medlem
  • Antal inlägg

    40
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Har en Diamond watchman gobie + två Nassarius som gör rent hos mig.. Fisken är otroligt effektiv, men ett varnande ord! DEN kommer bestämma hur din sandbotten ska se ut.. Jag flyttar sanden från framrutan till baksidan, och nästa dag har han flyttat all sand tillbaka igen! Men den e kul å ha endå.
  2. Aha! Ska kolla lite stenkoraller då. Har redan en ganska stor frogspawn. Tack för svaret!
  3. Hej på er! jag har en fundering angående en korall jag har som jag är rätt söker på kallas för "pompom Xenia". den är otroligt vacker med sina pulserande kronor som är som små händer. Men vad den växer! köpte den i början på sommaren och då var den liten som en snusdosa! som jag ser det nu så har jag några val. 1. Ta bort alltihopa då de annars tar över hela akvariet tillslut. 2. Konstant tuktning för att försöka hålla den på plats. 3. Låta den växa fritt. som jag förstår finns inget specifikt djur som äter Xenia ( utan att ha aptit på andra koraller) . Vad jag undrar är, om jag skulle köra på alt. Nr 3, kommer den då att ta död på andra koraller, eller kommer den att växa "runt" dom om ni förstår. För isåfall kan det ju bli riktigt fint. Ha dem koraller jag vill hålla och sen låta xenian ta över all bar yta? har ett litet akvarium på 80 liter.
  4. Hej ante! tack för ditt svar, jo det ser ut att vara en sådan faktiskt. verkar vara rättså vanliga och ofarliga. tackar!
  5. Har såna här lite var stans i akvariet, den på bilden är den största jag sett. Sitter tillochmed på snäckornas skal! Vad jag menar är alltså den vita saken som hänger under stenen.
  6. jag hällde i för snabbt tror jag.. har använt detta pulver förut en gång och då gick allt bra.. lider med min stackars korall, den har trivts så himla bra sen jag köpte den och ett huvud har börjat dela på sig. Hoppas verkligen den lyckas återhämta sig
  7. Kan tentaklerna på en stenkorallen växa ut igen? Det är som sagt bara hälften på ett huvud som har lossnat..
  8. Usch!! Ett av huvudena på min frogspawn har tappat hälften av sina tentakler sen igår .. Så himla tråkigt! Hädanefter ska jag blanda pulvret i vatten vid sidan om först innan just tillsätter det.. Säkert så man ska göra egentligen.
  9. Skulle buffra KH/pH nyss, ett snabblösande pulver från salifert som man ska ha i direkt i akvariet. När jag hällde i det så hamnade en liten del pulver på min frogspawn som drog ihop sig direkt, nu är den indragen trots ljuset på, vilket den aldrig brukar vara.. Har varit så i ca 10 min bara, men är endå orolig att jag skadat den!?
  10. Tittade in en morgon och då for han runt i karet som ett sånt maskrosfrö med hela plymen utslagen. Fick tag i han å grävde ner han i sanden på ett lugnt ställe och skaffade en kompis åt han så nu verkar han stortrivas.. Har en sandvändande goby som sagt som kan störa masken lite ibland, men verkar gå bra endå . Slutet gott hoppas jag
  11. akvariehobby heter den, ligger i Boländerna.. Fast kan va att den heter djurhobby också. Får ofta in nya saker.. Jag har svårt att hålla mig borta längre än ett par veckor, och då har det alltid funnits nått nytt som man såklart bara MÅSTE ha .
  12. Ja det blir nog att ta en tripp dit nån dag, imorrn blir det korallrevet i Södertälje. Hade jag hunnit hade man kunnat ta triton på vägen men hinns inte med tyvärr.
  13. Lite svårt att få till en bra bild, den/dom är ganska små tyvärr. Kollade in den du nämnde, och vet att jag har spanat på den innan om det skulle kunna vara en sån. Konstiga är att den har inga tenakler riktigt, ser mer ut som en blomma med små spetsiga blad, grå och svart i färgen. Kul å se vad det blir av den när den växer.
  14. Liten uppdatering.. Vad detta än är, så har den delat sig till två likadana "organismer". Är jag helt fel ute om jag då utesluter attdet är en rörmask då de, vad jag har förstår, inte delar på sig när de förökar sig?
  15. ja, jag har handlat lite hårdvara från triton och tycker dom verkar riktigt bra. Skulle köpa pipetter, men då ringde dem till mig dagen efter och sa attde jag ville ha var slut så då skickade dom med några extra fast i en annan storlek, så fick fyra st gratis, hehe.. Jag känner likadant när det gäller fisk, att man vill gärna se först, men har varit osäker på om det är lika viktigt för koraller, hur de ser ut från början behöver ju inte vara detsamma som hur de kommer se ut senare eftersom de växer och förändras heltiden . tack för svar blackizzz .
  16. Hej här är jag igen, hehe. som färsking så tänkte att det skulle vara super enkelt at få tag på det man ville ha i sitt akvarium. Bara att googla på fina bilder på fisk, kräldjur och koraller, sen göra efterforskning på efterforskning på efterforskning... Och sen så är det ju bara att åka och köpa det man bestämt sig för ...eller? .. Upptäckte såklart att det är inte det lättaste att få tag på vissa saker. Bor i Uppsala och vi har ju en väldigt bra saltvattensaffär här men han har ju inte allt. På nätet går det ju att få tag på det mesta, tex från Triton akvarium och liknande. Känns dock lite läskigt att köpa saker utan att ha sett dem med egna ögon först? Tänkte höra lite om ni har några erfarenheter av att handla på nätet och få hem via post, erfarenheter av just Triton och liknande webbaffärer? tack på förhand mvh / Erik
  17. Hmm, ja det kanske du har rätt i, vore ju kul om det var en till en där i röret, hehe . Tack för ditt svar, ska låta den va och se vad som händer.
  18. Hej på er! jo jag har en liten fundering kring min rörmask som tydligen verkar vara i full färd att lämna skeppet om man säger så. Den sitter på en sten som den själv har valt från början, tryckt ner sin kropp i ett litet hål i stenen. Den är alltid pigg och med skallen ute, har kvicka reflex om nånting kommer för nära så har inte sett några tecken på att den mår dåligt annars. Men han håller på stt krypa ur sitt rör med bakkroppen, genom en reva den gjort längst ner. varför den gör det har jag ingen aning om, kanske nån här vet? Men bör jag vara orolig? Ska jag själv flytta på den till ett bättre ställe? Kanske i sanden vore bäst för den, men jag har en galen sandvändande goby som bli tokig på allt som ligger på botten och ska genast ta upp det och flytta runt på det. Bifogar lite bilder på hur det ser ut. Tack på förhand! mvh /Erik
  19. vill bara tacka alla så mycket för era svar.. Det är ju inte precis lätt att luska ut vad det kan vara. Hursomhelst så verkar resterande sniglar må bra och de pinnar på runt i akvariet. Ska göra lite tätare tester en tid framöver nu bara så får väl se om det kanske försvinner av sig självt med tiden.
  20. Här är en bild, men vet inte om det syns så bra.. Allt som är mörkt på bilden är det där svarta algerna, vad det nu är. en liten sidofråga förresten.. Upptäckte att den andra eremiten lämnat sitt skal utan att husera i något nytt, så jag har med andra ord en liten eremitstreaker som ränner runt.. Är det någon fara att den kan dö utan skal för länge?
  21. Tror märket är redsea, iaf ett sånt test där det är skitsvårt att se, ska jämnföra olika nyanser av ljus rosa. Har också tänkt på det om de har för lite mat, frågade akvarieaffären och de sa att de aldrig hört talas om att det skulle vara möjligt ens, men men han vill ju sälja också. men stämmer mätningen så, även om det är en liten ökning så är det kanske början till något. Må hålla ett öga påt.. Nu är sniglarna glada iaf.
  22. nån slags alge är det iaf. Ska försöka ta en bild när jag kommer hem men kan vara svårt att se på ett foto. Kan tillägga att en av mina eremiter vart iaf glad över att få ett sprillans nytt zebrarandigt skal att svassa runt i i akvariet, trots att det är typ fem gånger större än hans gamla skal så släpar han runt på det hur nöjd som helst.
  23. Hej allihop. jag är en riktig rookie på detta och jag har stött på ett eventuellt problem i mitt akvarium. det är ett Aquael reefmax på 105 liter det har varit igång i ca tre månader och jag har tagit det väldigt lugnt. Efter första månaden så fick tio turbosniglar flytta in. jag har aldrig fått några alger att tala om egentligen, och den sk. Nitrittoppen har jag inte riktigt sett till heller annat än efter första månaden så låg nitrit på 0.2 och ammonium på 0.2. Efter det så har värde på båda varit 0 . nu efter tre månader så har det tillkommit en goby, en rörmask och två eremiter till akvariet. Idag hittade jag tre sniglar döda, två st hade klättrat upp förbi avrinningen och satt ovanför vattnet och en låg på rygg längst bak, jag noterade också att det är som ett svart lager med någon svart alge, inte hårig eller luden utan mer som ett lager damm på all levande sten. Jag ser också att alla andra sniglar är väldigt passiva, kan ju va slump att alla vilar samtidigt men inte sätt det tidigare. Jag vet inte om det finns något samband mellan allt detta, kanske någon annan vet bättre? gjorde tester såklart: salinitet: 1.026 ph: 8.2 kh: 7 dKH ammonium: 0 nitrit: 0.05 nitrat: 5 kan lägga till att jag brukar mata gobyn med 1/3 kub av frusen artemia per dygn, kanske för mycket? mvh / Erik
  24. Ja det är precis den jag menar ! Tycker den är så tjock och kort för att vara en rörmask? Och under en period så hade den dragit ihop sig till en liten "geléklump". Fast å andra sidan så har jag noll erfarenhet . Rörmask är ju också roligt å ha om det skulle vara en sådan. Tack för svar!
  25. Hehe, skit också, den är så tydlig för mig kanske för att jag vet vart den sitter, sorry Den har tyvärr samma färg som stenen, sitter typ i mitten av bilden, ser ut som en liten fransig tratt. Sitter i "taket" på det som ser ut som en grottöppning. Tyckte den syntes rätt bra på bilden
×
×
  • Skapa Ny...