Gå till innehåll

Jbondeus

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Kul att se att du kommit igång! Jag hade karet innan dig så är nyfiken på hur det kommer gå för dig. Ska du ha belysningen på så bör du skaffa en städpatrull med snäckor/eremitkräftor/sjöborre. Lycka till så kikar jag in ibland, ser fram emot någon mer uppdatering då det var ett tag sen nu ser jag!
  2. Det finns ingen maxgräns på koraller, de växer så länge det finns näring och bra värden.
  3. Kul att du införskaffat dig ett marine pac 3! Jag har tidigare när jag började med salt i våras funderat på att skaffa ett sådant men det blev aldrig av. Hur tycker du det fungerar? Är du nöjd? Vill du ge en liten recension om det? Snyggt!
  4. Jo det låter nepigt... Tycker inte det ska hänga ut över kanten, troligen har de skickat fel mått på den skivan. Köpte du den ny? mvh Bondéus
  5. Vänd hela bänken upp och ner, du har fått den på fel håll Jag har en likadan!
  6. Hur går det med karet? har du fortfarande igång det? Jag har inskaffat mig ett likadant kar som jag startade för några veckor sen som står och puttrar
  7. När jag köpte LS så la jag ner de i glasburken och sen bara körde på med saltvatten. mitt har gått i 5 veckor och har 2 clowner i
  8. Jag har lite saker jag är fundersam över och har inte en arning om vad någonting är. Ser ut som några små koraller jag fick med? LS har fått något genomskinligt hårliknande. Min snäcka har fått en kompis, eller? Tack
  9. Planer på en omvänd osmos, tips på max 1500kr? helst under.
  10. Skall man byta vatten regelbundet under uppstartningsprocessen? eller skall man låta samma vatten ligga i och cirkulera tills man ska ha i fiskar?
  11. Ingen koll alls på de, har inte investerat i mer tester än så länge
  12. 9e mars hade jag följade värden: Mg 1440 Ca 420 kH 11.5 salinitet 1.025 (salifert) La även i en städpatrull på 5 snäckor. Nu (idag) efter 10 dagar sen uppstart har jag fått dessa värden: Mg 1185 Ca 420 kH 10 salinitet 1.025 (salifert) Är helt ny inom detta och undrar hur mina värden ligger till? Enligt Ocean Akvarium som föreslår: Ca 400 - 420 mg/l HCO3 kH = 7-8 dH Mg 1250 - 1350 mg/l salthalt 1.025 Känns som att jag ligger rätt så bra till. Hur mycket mer tester behöver jag testa och se i fall jag vill ha i en fisk? klarar jag mig på dessa värden? Hur bör jag gå vidare? Fortsätta i samma takt? Jag har sen 9:e tillsatt Microbe-Lift Special Blend efter dosering på produkten.
  13. Nu har jag äntligen fått igång mitt kar. Jag beställde en skiva hos glasmästeriet i stan, var där och skulle hämta den hos dom men då hade de missuppfattat mig och hade använt millimeter i stället för centimeter så jag fick komma tillbaka som i går och då hämtade jag den. Hade en polare som körde mig så fick bjuda på lunch Drog sen till Tassar och Morrhår och köpte 4kg levande sten, korall sand och salt med en saltmätare. Därefter var det Clas Ohlson med silikon och en kniv. När jag fått ihop det var det o testa om jag fått det tätt. Behövdes lite extra runt kanten sen var det i med rubbet och köra igång. La mig med en salthalt på 1.023 så kände att det var lagom med en temp på ~26 grader. Nu är det tålamod..
  14. Säljaren hade packat det ordentligt med massor av tidningspapper och handdukar. De hade satt på 5 stycken neonoranga "Aktas" lappar på kartongen också så anser inte att det ska gå sönder. Jag har ringt till en annan glasmästare som tar 220 kr för en ny skiva i 4mm. Kommer att hämta den i morgon lunch. Så blir att åka till Clas Ohlson i morgon samtidigt och köpa rakblad och silikon för akvarium samt en patronspruta. Kommer gå på runt 150kr. beroende på om jag måste skaffa ett bryn eller om de har filat till kanterna, annars får jag göra det själv.
  15. Första inlägget här på SG och ser fram emot att vara en del av alla här! Jag har efter många om och men köpt mig ett eget 46 Liters kar, Fluval Edge. Har länge letat efter ett kit som skall vara lite av det enklare stuket, men när jag insett att det inte bara är att pic and run så blir det lite mer än så! Köpte det av en privatperson som skickade det med bussgods (insåg efteråt att det finns bättre alternativ) vilket relaterade att det hade gått sönder.. Jag har nu börjat en kamp om att maila dom och får se vad de kommer att fortsätta med. Över till ämnet, då glaset har gött sönder så jag tänkte byta ut den. Har fått pris på en ny glasskiva hos glasmästaren utan hålet för 60 kr vilket jag tycker låter relevant, men med ett utskuret hål 600-700 kr vilket får mig att fundera på att skära ut det själv. Har funnit en video på youtube som visar att det är möjligt att ta tag i det själv, och att det är precis en sådan figur jag skall skära ut. Känner mig i allmänheten händig och vill fixa så mycket som möjligt själv, och ser att detta må vara möjligt. är det någon som har erfarenheter av att skära i glas? Utan att använda sig av just de verktygen han har, hur ska man gå till väga för att få det liknande? Tänkte svänga förbi clas ohlsson idag för lite verktyg. Här ser ni varför jag blev lite besviken Det jag har planerat är att först och främst köpa all utrustning som glasskärare, rakblad, glasskiva, silikon för akvarie (mm?), senare med ett rakblad ta bort det söndriga glaset och ta bort plasten vid toppen. Efter att ha fått hem allt, skall jag skära ur för hålet och kommer gå efter det som visas på filmen, funkar det? Jag hade som plan att göra en mall av tunn mdf(el. liknande) som jag kan hålla skäraren emotoch få önskad form. Därefter limmar jag fast skivan och plastbiten. När jag sedan är klar, kommer jag att sträva efter starta upp akvariet. Mitt mål är att få ett korallrev med två fiskar, en eldräka och ett par sniglar. Jag hade tänkt att köra med både mjuka och hårda koraller, samt fiskar. Levande sten och sand kommer jag att börja inhandla. Sen kommer vi dit där det är dags för fixa saltvatten, går det använda kranvatten, eller måste man använda osmosvatten? tänkte att införskaffa mig mätinstrument för de enklaste. Jag ska börja från grunden och vill ha all hjälp jag kan få, helst skrivet för dummies. Jag har försökt att läsa på så mycket jag kan men jag får inte riktigt kläm på allt. Jag hade som plan att göra en egen kopia av denna salt konvertern. Vilken utrustning behövs, de mest billigaste och enklaste för att kunna åstadkomma ett korallrev liknande detta?: Tack ska ni ha!
×
×
  • Skapa Ny...