Gå till innehåll

iFisk

Medlem
  • Antal inlägg

    43
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Anders
  • Stad
    Stockholm
  • Antal år inom saltvatten
    Start 2016! Noll.
  • Akvarievolym
    555 Liter som mål. ca 120x50x60
  • Akvarie mått
    180x40x50
    100x40x40
    80x35x40
    30x30x30 Nano
  • Allmän beskrivning av dig
    En vanlig grabb som älskar akvariehobby.
  • Ljusuppsättning
    LED
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    Finnex 7/24 Plant fullautomatiskt med 7000 K
  • Använder du skummare
    Nej
  • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
    Koraller & Fisk
    Olika koraller
    Tekniken
    Kemi och biologi
  • Antal år inom sötvatten
    38 år
  • Använder du Osmosvatten
    Nej
  • Har du sump
    Nej
  • Kör du med sand på botten
    Nej
  • Använder du UV-C
    Nej
  • Använder du Ozon
    Nej
  • Använder du zeolitbaserad metod
    Nej

Senaste besökare

1 269 profilvisningar

iFisk's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

11

Omdöme

  1. Jag undrar var man kan köpa billigaste och bra silikat?
  2. Rätt torr nyhet, men en fråga.... Jag har skaffat RO läggning från http://rent-postevand.dk/ och en extra filterhus som avser silikatfilter. Det var billigaste av allt jag kollat igenom en del. Bra affär, tycker jag. Jag undrar var man kan köpa billigaste och bra silikat?
  3. Jättebra LättLäs kemi för dummies. Jag måste skriva ut ;)Tack Tribiani!
  4. Jag tycker att jag har en väldig svag sida, troligtvis svagaste av allt, när det gäller kemivatten för just saltvatten. T.ex. Nitrat upp - vad ska jag göra... eller ph alltför högt, eller fosfat etc.. Jag tänkte fråga; finns det något bra översikt över olika värde och så, förenklade och kortfattade texter? Jag läste engelska reefbok i iBook men svårt att förstå engelska kemigrejer. Jag är definitly van vid sötvatten, t.ex. om vatten behöver höjas av dKH, så sätter jag bakpulver eller ektol som jag vet vad som gäller. Samt Co2 beror på pH och dKh - värde. Nitrit? då vattenbyte på en gång. När jag skaffat akvariet med allting utrustningar. Vad som måste ha tester hemma från starten?
  5. oki. Jag har sett där youtube, en av dem sensor fästas i kanten av akvarium. Fattar så klart att det inte påverkar nåt om det sitter i sumpen.
  6. En ny fråga. Jag börjar förstå mer och mer hela systemet, småningom. Så skönt. läst och läst olika forum... Spännande och intressant! Ett av Ouscazz inlägg: Ska jag tänka på? (Jag fick en lustig resonemang om "ett problem" med dessa utrustningar, när jag läst ditt inlägg) Funkar det tillsammans med wavemaker och ATO? Samt påfyllningspump? Är det alltså doseringspump (ballning)? Om jag skulle ha skaffat wavemaker elller vågfunktionen på streampumparna (två i ett? en vanlig stream och en vågfunktion i ett) Funkar det inte ens ATO tillsammans med wavemaker? Med tanken på att det skapar våg i akvariet så ATO tror att det dunsat vatten, det fyller på för mycket, som kan leda till översvämning i sumpen Jag vet inte om jag formulerar mig på bra sätt så om du förstår...
  7. aha ok. Jag missförstod, ja. Tack att du förtydligar nu. nä precis. ingen idé att satsa på. Men tack så mkt för tips om tunze och deltec. http://www.minizoo.dk/p/Tunze-DOC-Skimmer-9410#CID=1158 Bra pris?
  8. Jag har inte sagt att det är en pump med skummaren ens. Hur kom sig att du pekade på det? Det står i sumpen, och sen jag letar efter returpump liksom backup och dit. Men bra att du sagt att den drar ungefär häften så mkt ström isf. Vad har du förslag för en alternativ skummare då? P.S. jag ville reda på skummarens vattenvolym, så frågade jag för säkerhets skull. Men detta svar har jag fått. Dummiefrågor är bäst som finns, eller hur?
  9. Skummare: jag kollar lite och det är bara preliminärt att välja, men jag vill kolla upp med er först. http://www.fish-street.com/weipro_sa2011-2014 Märket är Weipro SA2013. Det ska stå i sumpen. Akvariet och sumpen blir totalt ca 460 L. vad sägs?
  10. Aaah! Jag fattar nu! Jag var lite förvirrad av två olika saker från början . Det är så fan kul att få mycket lärdom, allting nytt för mig. Spännande. :))
  11. Bra tips tack. Jag ska kolla en del begagnad utrustningar också, om det går så. Ska jag skaffa en kit och sen skaffa samma märke vid behov eller uppdaterande utrustningar för alltid alltså? En fråga för säkerhets skull: Finns det någon begagnad utrustning som jag inte ska köpa? (negativt påverkande i ekosystem som jag tänkte på det häromdagen) Eller det spelar inget roll?
  12. Bra att du sagt till. Det var jag väldig osäker på mängd. Det var någon gång för länge sen jag läste snabbt om R/O och hade en uppfattning om R/O det är för "föroreningsvatten" från kranen så man måste ha R/O. Så därför jag började fokus på osmo. Jag kan säga att jag har lite kunskap om Osmo som jag har mer koll på än R/O grej men jag ska läsa om det. Vad som är skillnad mellan Osmo och R/O. Frågor: 1: Innebär det att jag måste ha typ 20 liters dunk för reservationsvatten. 2. För säkerhets skull att fråga en till: Är det så att man måste både Osmo och R/O från början? Eller räcker det med först Osmo vid uppstart? Cirkulation beror till stor del på hur ditt akvarium kommer att se ut. Omöjligt att svara på. En tumregel brukar vara minst 10 gånger vattenvolymen, dvs 3500L/timme. Det kan jag tycka är i minsta laget, iaf om du skall ha stenkoraller. Köp ett par rejäla pumpar så att de inte behöver gå på full fart så får du ner ljudnivån. Jag har ett par wave-makers som kunde passa dig bra till salu om du är intresserad, billigt. Skicka isf PM för detaljer. Ok. Jag skulle satsa på pumpar som är justerbara flödhastigheter (rätt ord?) Det vore bra att köpa/skaffa direkt ett bra pumpar - så man får hoppas vara nöjd med det. Ja det är ju svårt att veta exakt vad jag ska ha... 10 -12 ggr vattenvolym vore bra vad jag tänkte, men jag satsar på emellan mitt, med justeringar vid flödhastigheter (lite dyrare) men värde varann kronor, långsiktigt. Bra tack, det tar en tid att bygga upp bänken och skaffa utrustningar. Det räknar jag med att det kan ta 1-3 månader. Eftersom jag jobbar heltid och är ledig vissa dagar i veckan. Det blir bara en långsam process till "färdiginstallerat" akvarium en vacker dag under vår. "Färdiginstallerat" = jag menar: det är all utrustningar och salt o så allt är på, precis vid uppstart. Jag vet att det är aldrig färdigt med akvarier. Jag ska höra av mig angående wavemaker inom kort. Jag måste göra prio om inköpslistor. 。Das Aquarium ist wunderbar.
  13. Super! [emoji3] 。Das Aquarium ist wunderbar.
×
×
  • Skapa Ny...