Jump to content

PeterG

Medlem
 • Posts

  616
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

PeterG last won the day on September 29 2016

PeterG had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.hannas.se

Profilinformation

 • First name
  Peter
 • City
  Ystad , Köpingebro
 • Antal år inom saltvatten
  Sedan på 80 talet
 • Akvarievolym
  3x200 salt Karantän
  750 salt m.fisk
  2400 + sumpar totalt ca 3500 l med självfall uppstart 2016
 • Akvarie mått
  400x100x60 cm
  90x70x45 cm
 • Allmän beskrivning av dig
  Egen Företagare sedan 18 årsåldern, startade med att driva en akvariebutik i Gamla Stan i Stockholm
  Naturvetare och Fyraårig Kemteknisk utbildning.
  Med Kand. vid KI, deltagit i forskningsprojekt på Cytokrom P450
  och studerat Hjärnans Högre interaktiva funktioner.
  Deltar till och från i ett av världens längsta (genetiska )studier på Öring (35 år) på Stockholms Universitet.
  Still learning !
 • Akvarietillverkare
  Dansk
 • Ljusuppsättning
  LED
  T5 lysrör
  Hybrid
  Metallhalogen
  Månljus
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Lysrör
  MH HQI
  LED
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Deltec 600 , Sander, Tunze DOC 9004, Hembygge och okänd.
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Korallrevets liv och leverne samt de kemiska fundamenta som ligger till grund för korallreven som habitat.
 • Antal år inom sötvatten
  Sedan barnsben
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  3kg

Recent Profile Visitors

3,525 profile views

PeterG's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

139

Reputation

 1. Följden kommer att bli att om du som kund har rätt att spåra varifrån det du köpt kommer ifrån , det kommer att vara det ända sättet att skydda dig själv om du säljer till någon senare och de skulle kräva samma sak från dig , det kommer att vara tvingande att uppge varifrån saker kommer. Sedan kan det ju vara så att spårbarheten är en räcka siffror etc och måste sökas i ett spårbarhetsregister . Detta med spårbarhet har nu redan införts sedan 20200101 när det gäller tex plantor , frön och så nu måste varje batch ( brätte ) minst vara spårbar. Även produktion inom Sverige. Tro mig ,detta kommer att bli jättejobbigt för oss som har djur som hobby eftersom tex PETA ( googla ) och liknande organisationer lägger enorma resurser på att få slut på all hobby verksamhet med djur, de verkar överallt, de har resurser och de är med och påverkar. Hur många i regeringen känner till Saltvattensguiden ? Hur många i EU parlamentet tror ni bryr sig om saltvattensakvaristerna . Alla dessa regler kommer att anpassas för att passa stora företag och lobbyorganisationer, de kommer att vilja begränsa alla småodlingar hemma och i mindrae skala. Vem jobbar för att försvara de som odlar koraller ,i havet eller i hemmet????? Lasse citat: I Jordbruksverkets skrift står bla följande: • att samverkan med bransch-, hobby- och naturvårdsorganisationer ökas, Finns det överhuvudtaget någon som för tillfället för akvaristernas och enskillda husdjursägares talan här i Sverige?
 2. Hur vet man att det är samma korall som intyget avser ?
 3. Jo artförordningen gäller även stenkoraller ( här kan det vara svårt att artbestämma). 2013 hittar vi 1500 kr i Böter . och 2016 så är det 10 000kr i böter , och nu har även riksåklagaren lagt sig I och vill ha straffskärpning . MV ./. riksåklagaren ang. smuggling m.m. (Svea hovrätts dom den 1 juli 2015 i mål nr B 2550-15) Så jag uppfattar det som att man skall ha ett komplett kvitto på allt som rör korallerna och vara noga med namnen framöver , speciellt då om man annonserar någonstans. Som någon på advokatsamfundet sade, Citat: "Juridik är ingen vetenskap det är en Konstform "
 4. Håller delvis med Lasse o övriga, alltid kvitto ,helst med bild, men de senare åren verkar det ha inträtt en hårdare attityd mot brott mot artförordningen , som bara gäller i Sverige . EU reglerna implementeras (= gäller lite olika) i olika delar av EU, dvs varje land har olika följsamhet, Sverige är förstås värst i klassen ( läs Länstyrelser och Jordbruksverket mmm) Om man läser om undantagen i CITES om olika länder och om tex handel med Fåglar och tex Tropiska träd kan man inte bli annat än beklämd. Alltså borde Kvitto med säljares och köpares namn med bild på korallen och noga artbestämd med korrekt latinskat namn på kvittot vara helt okay !?
 5. Saken är den att vi kan vänta oss allt hårdare allt mer kontroll och allt mer tillståndskrav och förbud. Odling Införsel, trading och privat hållande av djur och växter kommer högst troligt fortsättningsvis att drabbas av allt mer regler och förbud. Gitarrmanen slapp straff medans Korall Mannen med 4 kg korallskelett blev dömd till 10 000 i böter och nekades prövningsrätt- sjukt. Vad kan vi göra för att påverka ?
 6. Hej " Long time no see " Ja det var ett tag sedan -akvariet står kvar precis som jag lämnade det . Funderar på att flytta över det till bostadshuset , ha det som blickfång i ena hörnan på vardagsrummet så att jag har tillgång till källaren under och göra som ett akvarierum bakom akvariet med plats för karantänsakvarium och fraggkar . Då skulle det bli som ett akvarium i en vägg . Ser att det finns naturligt Saltvatten att köpa , någon som provat ,vad tyckte ni ?
 7. Hej igen Fantastiskt . Verkar toppen, så mycket tid man lägger ned på allt , tid är ju också pengar . Vilken storlek har du på din DYMICO ?
 8. Nioårig flicka som bara dök upp ensam och skrämde alla fiskar ute vid revkanten. En eller två kanske går bra där ute men fem ! Du kan väl ta ut dem en eller två åt gången när de vant sig.
 9. 07:00 Morgonens dyk utifrån revkanten utanför stranden. Idag var det extra klart och ljust i vattnet. Personligen tycker jag att det är bäst med morgondyken ,dels för ljusets skull när solen stiger och för att det verkar vara mer fisk vid denna tid. Otroliga mängder fisk , det mesta här uppe är småfisk men denna morgon var det en hel del stora fiskar som vi inte sett här förut. Det är enorma variationer, häromdagen var det lokalt en massa rockor inne vid den ena änden av stranden nästa var det ett gäng Platax på samma ställe.
 10. 07:00 Morgondyk Hittade den blå korallen igen så här är en bild på den. Extremt mycket fisk idag.
 11. Så här bor vi på Nguja Beach . Bilderna tagna på morgonen. Som sagt mer info om vår resa kommer lite senare.
 12. Här är en bild till från morgonens dyk , det finns ffa två sorter här i viken, man simmar med dem hela tiden , de är från 40 cm och uppåt. Väldigt trevliga djur. På morgonen så märks äggläggningsplatserna ut med små skärmar av palmbladså ingen skall gå eller sätta sig på dem. Äggläggningen sker på natten.
 13. Det var denna jag letade efter i mörkret där nere , tyvärr är bilden inte helt ok . Kameran trilskas tyvärr hela tiden , skall försöka ta en bättre bil i morgon bitti. Det är en jätte hjärnkorall och den är så overkligt blå, helt otroligt blå. På väg in efter dyket , mörkret faller snabbt som attan. Personligen tycker jag det blir bättre bilder på morgonen när solen går upp eller under första halvan av dagen. Dessutom är det trevligare att simma hem när det är ljust speciellt i dessa vatten.
 14. Lite på håll en bit från revväggen på utsidan ca 8 m.
×
×
 • Create New...