Gå till innehåll

redina

Medlem
  • Antal inlägg

    82
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Det röda är orginalkorallen (stenen), sen har Favites växt till vänster. Kan man försöka såga med en bågfil vid det gröna strecket för att få loss den tror ni? Om man ska hacka så har jag lagt plexiglas i botten (vet inte om det var dumt, tänkte det skulle skydda glaset), vilket borde ta en del av styrkan. På bilden som jag tog i morse innan ljuset tänds, så ser man 1 cm långa tentaklar (vad heter det egentligen), samma som på Favitesen, om det hjälper med ID? Det är inte en skiva då den växer på stenen.
  2. Vad tror ni det är för liftare? Hur svårt är det att dela favitesen?
  3. Problemet är jag inte kan ta upp korallen ur karet.
  4. När jag köpte favites-korall så var det en liten liftare med. Kul tänkte jag. Nu håller den på att döda min favites. Hur kan jag bli av med den? Stenen de växer på är fastväxt. Favites är den till vänster.
  5. Mqtt stöd. Så att man kan se data vart man vill. Larma, skapa grafer, osv.
  6. Har alltid doserat på dagen. Varför ska man dosera på natten?
  7. Har du sett denna. Där Dana Riddle testar alkalinity, ljus och flöde. Det var inte riktigt som jag hade väntat mig.
  8. Har en liknade korall (Clavularia Virdis) där eremiterna ibland går upp i. Min fundering är om de ska ömsa och vill känna sig lite säkrare.
  9. Köpte denna favites, men det är en hitchhiker korall med. Undrar vad det kan vara? Den är lite starkare än favitesen, då den växer så skapar den en halv cm till favitesen. Svårt att få en bra bild.
  10. Har du bytt slide? Tror inte värden går att lita på om man inte regelbundet byter.
  11. Va bra att det försvunnit. Har försvunnit för mig också. Vet inte varför. En fundering läste någonstans om att pollen kanske kan vara en av bovarna. Tänker att skummaren drar in luft i vattnet och är det pollensäsong så drar man in pollen den vägen. Finns det luftfilter till skummarna?
  12. Flyttade Duncan och noterar lite brännskador på två huvud. Ska man ta bort dessa eller låta de vara kvar?
  13. Ja det är en Duncan och Euphyllia. Det verkar som Euphyllian har krokat tag i Duncan. Båda är lösa, så jag kan flytta dom. Men de verkar trivas väldigt bra där de står.
  14. Ska jag separera detta kärlekspar eller kan de hållas?
  15. Min ricordea gör det. Av slump märkte jag att det är bra om det finns något de kan fästa i. Så som mindre stenar eller snäckskal. Då blir de även lätt att flytta och möblera om. Eller sälja.
  16. Artikel om hög alkanitet och bättre tillväxt hos koraller. http://www.advancedaquarist.com/2016/9/aafeature
  17. Tänker du skriva öppet här om dina fram och baksteg? Jag kan programmera. Har programmerat massa olika saker. Köpte en aurdino för några PR sedan men jag gjorde bara något test med min son. Typ få en diod och sånt att lysa. Det som kan vara svårt är att prata med de olika hårdvarorna. Har väl listat ut det så är den övriga programmeringen ingen större problem skulle jag tro. Display kan man vänta med till sist. Det kan man se på datorn som man kopplat aurdinon till. Vad är det exakt för hårdvara du har köpt eller tänkt dig?
  18. Jag har tittat på ganska många brs videos och jag tycker de är ganska neutrala. De säljer det mesta. När jag började för ett år sen var det en av tjusningen salt var levande sten. Det är lite som julafton man vet inte vad man får. Jag köpte bara levande sten trots att jag sett liknande videos. Och som jag skrev tidigare om du inte kommer att ha karantänkar som du kör allt blött i 10 veckor. Så finns det ändå risker att det kommer in något du inte vill ha.
  19. Är ett metalliskt grundämne, som verkar vara väldigt viktigt för växter. I denna bok står en hel del, man kan inte se alla sidor, men det kanske finns någon som förstår det som står. https://books.google.se/books?id=xgMahO1BXrQC&printsec=frontcover&dq=cyanobacteria&hl=sv&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=Molybdenum&f=false På denna sajt känns det ännu mera komplicerat http://www.imoa.info/HSE/environmental_data/biology/molybdenum_in_bacteria.php
×
×
  • Skapa Ny...