Jump to content

kraftstoff

Medlem
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kraftstoff

 1. Hej, Jag är intresserad, vart finns karet? Mvh Daniel
 2. Hej, Jag är intresserad av akvariet när det levande är sålt. Mvh Daniel
 3. Gör härmed en intressekoll på det sista levande i mitt system. Jobbet samt husbygget gör att jag inte kommer ha tid för akvaristiken på ett tag. Jag har inte bråttom och är inte i behov av pengar så skambud undanbedes. Korallkolonierna säljes hela, fraggar ej euphyllia eller acanthastrea. Föredragen turordning är koraller-fisk, och jag skickar ingenting. Ungefärlig prisbild nedan. Levande: Koraller/ryggradslösa * Två eremiter * En euphyllia glabrescens (stor som en tennisboll, ca 10 huvuden) clownerna "bor" i denna just nu. 1000kr * En euphyllia paradivisa (stor som en tennisboll, ca 10 huvuden) 1000kr * En acanthastrea (röd) (7-8 huvud) 500kr Fisk: * Ett clownpar, 4år gamla, lägger ofta rom. 500kr * En gul kirurg, 4år. 700kr Finns i Karlskrona, Blekinge.
 4. Gör härmed en intressekoll på det sista levande i mitt system. Jobbet samt husbygget gör att jag inte kommer ha tid för akvaristiken på ett tag. Jag har inte bråttom och är inte i behov av pengar så skambud undanbedes. Korallkolonierna säljes hela, fraggar ej euphyllia eller acanthastrea. Föredragen turordning är koraller-fisk, och jag skickar ingenting. Vi börjar med lite budgivning så får vi se. Levande: Koraller/ryggradslösa * Två eremiter * En euphyllia glabrescens (stor som en tennisboll, ca 10 huvuden) clownerna "bor" i denna just nu. * En euphyllia paradivisa (stor som en tennisboll, ca 10 huvuden) * En acanthastrea (röd) (7-8 huvud) Fisk: * Ett clownpar, 4år gamla, lägger ofta rom. * En gul kirurg, 4år. Finns i Karlskrona, Blekinge.
 5. Gör härmed en intressekoll på allt levande i mitt system, finns även en till salu tråd för hela systemet. Kan dock tänka mig att spara karet + tekniken. Jobbet samt det stundande husbygget gör att jag inte kommer ha tid för akvaristiken på ett tag. Jag har inte bråttom och är inte i behov av pengar så skambud undanbedes. Säljer helst kolonierna hela i första hand. Självklart är det turordningen koraller-fisk-sten, och jag skickar ingenting. Vi börjar med lite budgivning så får vi se. Levande: Koraller/ryggradslösa * Två eremiter * En euphyllia glabrescens (stor som en tennisboll, ca 10 huvuden) * En euphyllia paradivisa (stor som en tennisboll, ca 10 huvuden) * Två kolonier pocillopora damicornis (varje koloni som en tennisboll) * En koloni med pavona decussata (15x15cm) * En koloni med Acropora yongei (15x15cm) * En koloni med stylophora (milka) (20x20cm) * En acanthastrea (röd) (7-8 huvud) * ca 20-25kg sten Fisk: * Ett clownpar, 4år gamla, lägger ofta rom. * En gul kirurg, 4år. * En röd eldkejsare, 3år. Finns i Karlskrona, Blekinge.
 6. Utgångsbudet på 10 000kr är lagt. Glömde nämna den gröna acropora kolonin bland levande (troligtvis en green slimer).
 7. Gör härmed en intressekoll på mitt kompletta system, jobbet samt det stundande husbygget gör att jag inte kommer ha tid för akvaristiken. Jag har inte bråttom och är inte i behov av pengar så skambud undanbedes. Systemet är ett svart red sea reefer 250 deluxe, dvs inklusive två stycken AI Hydra 26 HD. Akvariet har varit igång i tre års tid nu, kört triton metoden sen dag ett och har haft bra tillväxt på mina koraller genom alla år. Komplett system för att köra vidare med triton, kan bistå med tips och info vid uppstart. Systemet har varit utan tillskott av nytt "levande" i mer än 2år, alla fiskar äter och är välmående. Lista på levande och teknik kommer här: Teknik: * Belysning - Två stycken AI Hydra 26HD * Apex classic akvariedator, temperatur probe, ph probe (1år gammal), energy bar 6 uttags. * Skummare - Deltec SC1351, inklusive en reservpump * Jebao DCP 5000 returpump, inklusive en komplett reservpump * Två Tunze 6095 circulationspumpar, styrning från apex finns * En maxspect gyre xf130, icecap modul för styrning från apex finns * Två doserpumpar, aqua medic reefdoser evo 4 kompletta. * Kessil H380 refugium belysning * Refraktometer * En hink med red sea coral pro salt, ca 10kg kvar. Levande: Fisk: * Ett clownpar, 4år gamla, lägger ofta rom. * En gul kirurg * En röd eldkejsare Koraller/ryggradslösa * Två eremiter * En euphyllia glabrescens * En euphyllia paradivisa * Två kolonier pocillopora damicornis * En koloni med pavona decussata * Två kolonier med stylophora (milka) * En acanthastrea (röd) * ca 20-25kg sten Säljer helst som ett komplett paket annars gäller följande turordning: Levande - Sten - teknik. Karet finns i Karlskrona, Blekinge. För vidare kontakt gäller mail i första hand alternativt pm här: daniel_karlskrona@hotmail.com. Bud börjar från 10 000kr
 8. Säljer lite stenkoraller, finns för avhämtning i Karlskrona, Blekinge. Kan alternativt tas med till Växjö mot en handpenning. Skickas ej. Korall nr1-3, stylophora "milka" #1: 170kr #2: 120kr #3: 120kr #4 400kr (Koloni) Seriatopora och pocillopora fraggas vid efterfrågan.
 9. Hej, Tänkte höra om det är någon här som har erfarenhet av brightwell aquatics produkter, framförallt Xport NO3 cubes? Använde ni Microbacter7 för att kicka igång processen? http://brightwellaquatics.com/products/xport_no3.php http://www.brightwellaquatics.com/products/microbacter7.php
 10. Ser bra ut :). Får man fråga om du är nöjd med returpumpen och skummaren? Spanat lite på dem till framtida projekt :).
 11. Har du provat olika foder, fryst/flingor/pellets? ocean nutritions marine mix brukar jag mata fiskar som är lite svåra med maten, de brukar gå ned.
 12. Ser riktigt bra ut :), vilar ovanskåpet direkt på akvariet eller är det infäst i väggen?
 13. Här är en länk till tritons officiella forum: http://forum.triton.de/viewforum.php?f=33&sid=0d10e0f9207a5eaf9eb0bec07af65960 Finns flera bra trådar här, men överst finns en klistrad "Beginners guide". Kör själv tritonmetoden i ett RSM 250 C med ett minirefugium i det högra sumpfacket. Inga konstigheter att starta upp, körde kalkwasser innan jag gick över till triton. Kör chaetomorpha som macroalg. Allt växer på bra idag, kört ungefär 4 månader nu, har lite låga halter av strontium som jag nu ska dosera upp med deras egna tillsatser. Annars håller sig kH stabilt på 8, doserar ca 100ml av varje. Jag håller 3a och 3b separat, efter rekommendation av andra användare. Hör gärna av dig om du har fler frågor.
 14. Ser riktigt bra ut :), får man fråga vilka inställningar du kör kessiln på?
×
×
 • Create New...