Jump to content

BatmanGefle

Medlem
 • Posts

  1,078
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Everything posted by BatmanGefle

 1. Hej. Nej, allt är sålt. Har missat att tagit bort annonsen. //Martin
 2. Japp, allt finns kvar. Sent using Jedi mind-trick.
 3. Man drar den inte fram och tillbaka över glaset så det nöts på inneslutningen till magneten [emoji16] Sent using Jedi mind-trick.
 4. Att den inte håller sig stängd har inte varit ett problem för mig. Däremot måste man vara försiktig så det inte blir en läcka in till magneten har jag märkt... Sent using Jedi mind-trick.
 5. Lampan har gått mindre än 500 timmar. Pump ingår ej. Finns i Gävle. Pris 1800kr + frakt. Sent using Jedi mind-trick.
 6. Använd i 2 år. Aldrig strulat och fungerar perfekt. Helt ljudlös. 1800kr + ev. frakt. Finns i Gävle. Sent using Jedi mind-trick.
 7. Använda ca tre månader, dvs i nyskick! Proberna ligger i vätska så de har inte torkat ut. Apex 2016+probe-hållare 6400kr + ev. frakt. Wav-pumpar ink. styrmodul 4100kr + ev. frakt. Allt för 10.000kr jämt och jag bjuder på frakten. Finns i Gävle. Sent using Jedi mind-trick.
 8. http://royalexclusiv.net/abschaeumer/eiweissabschaeumer/bubble-king-r-double-cone-130-250/bubble-king-r-double-cone-200-rd3-speedy.html Totalt tyst och skummar som en gud! Fungerar perfekt men har några år på nacken. Finns i Gävle men jag kan faktiskt skicka den i en flyttlåda på köparens bekostnad. Men med porto och emballage blir det ju en extra peng.... Pris 3500kr. Sent using Jedi mind-trick.
 9. https://shop.foretagsakvarium.se/product/ati-hybrid-power-module Cirka ett år gammal (varav ett halvår i min ägo). Fungerar felfritt. Spritt nya rör; 2st Blue+, 3st AquaBlue special, 2st Coral+ och 1st Actinic. Konsoller för upphängning kan medfölja om så önskas. Finns i Gävle och skickas EJ. Pris: 8000kr Sent using Jedi mind-trick.
 10. Frontrutan utbytt för två år sedan (Optiwhite). 12mm glas runt om. Fronten i bra skick (smårepor finns). Sidoglasen har beläggningar som jag inte fick bort (obs att på bilderna är det kalkalger på sidorutorna. De beläggningar jag menar är mycket mindre och halvgenomskinliga), men det har inte stört mig iaf. Avrinningsbox med två hål ner (till 32mm rör). Fristående retur på höger sida. Jag hade BTN-bakgrund (borttagen) så silikonrester finns kvar på bakrutan. Bänk i solid ek byggd av möbelsnickare. Frontluckor av träskivor klädda med pvc-folie (ekfanérsmönster). Luckorna sitter med magneter i bänken och tas helt enkelt bort då man behöver in under bänken (dvs de är aldrig i vägen). Sump 96x38x37cm. Tre fack. Behållare för osmosvatten 55 liter. Grenkontakterna kan följa med. Pris: 3500 kr. Sent using Jedi mind-trick.
 11. Nästan exakt två år efter att det var färdigcyklat är nu Gävle-revet borta. Jag kommer att komma tillbaka med ett annat kar någon gång i vinter hoppas jag. Det blir dock ett mindre, men hur mycket mindre vet jag inte förrän jag vet var jag kommer att bo. Det kanske blir ett litet drak-rev den här gången [emoji6] Annonser på kar/bänk/sump och diverse teknik som lysramp, skummare och pumpar (kanske Apex-datorn med) kommer att komma ut då jag får tid. PS. Jag kommer att fortsätta att vara på forumet, men den närmsta tiden kommer annat att ha prioritet så så väldigt mycket väsen av mig kommer jag nog inte att göra. DS. //Martin Sent using Jedi mind-trick.
 12. 1500:- för samtliga fiskar, räkor, koraller, sten och alla andra djur vid snabb affär. Sent using Jedi mind-trick.
 13. Ett alternativ är att ALLT levande ink. sten säljes i ett slag så jag kan tömma karet. Kan göra ett mycket, mycket bra pris på det. Efter det kan eventuellt enstaka delar säljas, men skickar inget! Sent using Jedi mind-trick.
 14. Pga ändrade boförhållande så säljer jag mitt kar omedelbart. 160x60x60cm med BTN-bakgrund Sump på cirka 100 liter varav 40 liter refugium. Bänk gjord helt i ek. ATI Powermodule hybrid 8x54W, 3x75W LED. (cirka ett år gammal med nya rör). Skummare BK Double Cone 200 med Red Dragon-pump (okänd ålder men fungerar perfekt). Returpump Ecotech Vectra M1 (ca 2 år gammal). Apex 2016 akvariedator med 2st Wav-pumpar (två månader gamla). Doserpumpar 2st Aqua Medic Reefdoser Evo4. Titanvärmare 300W Reaktor Deltec FR509 Automatisk vattenbytare Reefloat AWC93 UV DeBary 25W (använd 477 timmar). samt en väldig massa andra grejor (se bilder). Diverse koraller (se bilder eller fråga). Fiskar (Chromis, Anthias, Palettkirurg, Kaninfisk, Tominiensis-kirurg, Dejardinni-kirurg, filfisk) samt sandvändande sjöstjärnor, eremiter, snäckor. 2st puputsarräkor och tre till fem pepparmintsräkor. Jag vill bli av med ALLT i samma veva så det är 'köp allt eller köp inget' som gäller, och därav så är priset 15.000:- (vilket är ett väldigt bra pris för allt detta!).
 15. Ok. Jag åkte ju förbi Lerum i tisdags. Kanske skulle ha ringt och hört om han hade kunnat öppna en snabbis då... Skickat från min SM-G950F via Tapatalk
 16. Söker mussla. Främst Derasa/Squamosa men även Maxima. Helst inte större än cirka 12-15cm. Nytt hem finnes i Gävle, men då jag reser i jobbet så är alla svar intressanta. //Martin
 17. 3g bikarbonat höjer 1dKH i 100 liter vatten. Lös upp det i nån dl vatten och tillsätt det portionsvis under dagen. Sent using Jedi mind-trick.
 18. Ja, svårt att se. Men jag tycker det ser ut som botten på Pachyclavularia (stjärnpolyp). De kan vara riktigt vrånga om de sätter den sidan till, så att den är ihopdragen nån dag behöver inte betyda något egentligen. De tål en hel del så ta det lugnt och låt den acklimatisera sig. De vill ha ganska strömt och gärna mycket ljus. Om det börjat växa gröna alger på den, flytta den till ett lite mer strömt ställe (men flytta inte runt den var och varannan dag). Sent using Jedi mind-trick.
 19. Kalkvatten höjer ju kalcium oxå, och det har du ok nivå på, så jag skulle nog höjt det med bikarbonat (långsamt - högst 1dKH/dag). Sent using Jedi mind-trick.
 20. 5 dKH är i min bok mycket mer angeläget att ta hand om än fosfaten (som jag inte tycker behöver tas om hand om över huvud taget med det värdet). Men 5 är lågt! Väldigt lågt... Sent using Jedi mind-trick.
 21. De blir bleka/ljusa. Men öka långsamt så de hinner vänja sig (under flera veckor). Sent using Jedi mind-trick.
×
×
 • Create New...