Gå till innehåll

Dueholm78

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Nu har ett par amerikaner fått sina maskiner och såg att Europa skulle få sina i Februari. Ska bli spännande att följa deras recensioner.
  2. Det är ju just precis det här jag försöker poängtera. Du vet ju precis lika väl som jag att jag inte haft 6 felfria år. Du har ju skrivit om mitt SD-kort i både Alkatronic och Dosetronic flertalet gånger och jag har nog minst skrivit om dom 15-20 gånger själv. Men ett vänligt tips är att ta negativ kritik på lika stort allvar som positiv kritik. Maskinerna har sina bra sidor också men att sticka huvudet i jorden som en struts varje gång någon nämner något negativt är ingen bra affärsidé. Jag är helt säker på att om ni bemöter kritiken på ett sakligt sätt så kommer folk nog vara mer vänligt inställda till att stanna kvar som kunder.
  3. Det som är skönt på detta och andra forum som inte styrs av Focustronic är att här kan man ställa frågor angående produkterna utan att bli bortcensurerad som när man ställer samma frågor på erat officiella forum. Jag har full förståelse för att man skapar produkter som har barnsjukdomar och designmissar men det är sättet man hanterar dessa som skiljer seriösa företag från mindre seriösa. Jag är fullt medveten om att du förmodligen snart kommer att radera ditt inlägg för att få bort kommentarerna precis som du brukar när folk kommer med motargument.
  4. Ingen hatretorik. Bara en undran varför man prioriterar talstyrning istället för kontinuerlig dosering som man utlovat under en ganska lång tid. Fullt förståeligt om man har resursbrist på ett mindre företag men då är det ju ännu mer noggrant att prioritera det man utlovat innan man tar tag i nya saker.
  5. Intressant företagspolitik att framhäva något som gynnar i runda slängar 50% av ens kundkrets
  6. Först tänkte jag att det var negativt med reagenserna på utsidan men det har man ju på i stort sett alla maskiner. Ju mer jag tänker på det så är det ju en rejäl fördel så man inte är bunden till små kärl som man måste ta ur en maskin för att ladda om och sedan sätta tillbaka.
  7. Nej den har ingångar för alla testparametrar på baksidan. Nyttjar en kammare test av kh/calcium/magnesium och en annan kammare för NO2/NO3 och PO4. Vet ej om den då kan testa två oarametrar samtidigt eller om det bara är för att inte kontaminera mellan kammarna. Ja det får tiden ju visa och dessutom betalar man inte för annat än det man behöver som sprutor,kärl o.s.v som man gör i dom testpaketen som behövs till Mastertronic. Borde ju bli billigare
  8. Fick mail ifrån Kamoer idag att det snart är release på deras nya multitestare som testar Kh, kalcium, magnesium, NO2, NO3 och PO4 i en standalone enhet. Den har justering av parametrar för de olika ämnen inom egendefinerade intervaller. Den gör denna justering antingen via deras flerkanaliga doserpumpar eller via deras kontinuerliga doseringspump om man kör kalkreaktor eller rent av rn kombo mellan bägge dessa metoder. Kamoer kommer ha egna reagenser så det återstår att se vad kostnaden per test blir men jag gillar tanken på att de själva har kontroll över reagenser i förhållande till eventuella justeringar som behövs göras i mjukvaran. Dessa reagenser kommer med en QR-kod som man scannar (antar att i den ligger information om batch så att det blir spårbart för maskinen vilken algoritm den skall använda).Det ska bli riktigt spännande att följa denna maskin. Alltid bra med flera aktörer inom fältet så kunden får olika alternativ att välja mellan.
  9. Är det då inte bättre att hellre se det positivt att vi har en butik kvar istället för att se det negativa i att en butik har försvunnit?
  10. Jag tror du slog huvudet på spiken där Nike83. Finns det bara underlag kommer någon ny aktör starta upp. Detta är ju inte unikt för just denna branschen utan händer ju i samhället varje dag. Jag anser att det är bättre att det iallafall finns en butik kvar än att alla lades ner. Jag tror inte heller att prisökningar helt och hållet kan tillskrivas att endast en aktör är kvar på västkusten då många produkter har ungefär samma pris t.ex i Tyskland som dessutom har 6% lägre moms än Sverige. Det fanns en teori om att inte kunden skulle betala hela påslaget utan det skulle även butiken vara med att betala. Om detta ska fungera borde det ju dock gälla hela ledet ifrån producent till slutkund i.s.f och det tror jag är en utopi att producenterna går med på. Dock är det ju ett gyllene tillfälle för de producenter som väljer den vägen att skaffa sig fler marknadsandelar och en ökad försäljning.
  11. Säljer 5 st Ecotech Radion G3pro i fint skick. Lamporna har gått pp ca 65% av full effekt. Finns även 1 st Reeflink. Kan skickas mot fraktkostnad och förskottsbetalning. Pris 3000 sek/st
  12. Säljer en stor rosa hysterix ca 20-25 cm i diameter. Hämtas på plats i Varberg i egen hink. Kolonin är lös och kommer att gå att lyfta ur karet utan att den går i tusen bitar. 400 kronor
  13. Hej. Skänker ett akvastabil move 360 med box/sump och möbel. Finns bubble king mini200 och ecotech vectra m att köpa till. Måste hämtas ganska omgånde. Finns i Vaberg. Ni bär och jag tömmer. Nappar ingen så blir det skroten. I get levande ingår. Set jelst att det är rn nybörjare som får det. Mvh
  14. Ja det är en Pf601. Har du mycket stenkoraller?
  15. Hej Jonas. Ja reaktorn finns kvar. Mvh Sören
  16. Efter förfrågan kan jag tänka mig bud på separata delar i paketet.
  17. Kalkreaktor Deltec PF601med nybytt cirkulationspump Doserpump IKS VarioblueII Regulator AGA Prosaver Solenoid JBL Gasflaska 3 kg Reaktormedia Dastaco AMS Procalc ca 18 kg kvar Ph probe Apex lab grade Nypris 13500 Pris 6500 Finns i Varberg och skickas helst inte.
  18. Tack så mycket själv. Både bra och dåligt att se så vackert kar. Ens eget kar ser plötsligt ganska mediokert ut men det sporrar ju definitivt en till att step it up.
  19. Hej Henrik. Jag kommer också. Ska bli roligt att se ditt kar live ☺
  20. Hej Henrik. Ska som Jonas också försöka komma. Hade varit riktigt kul att se ditt kar live och snacka salt. Återkommer
×
×
  • Skapa Ny...