Jump to content

Kamoer Reef Master SPA. Ny spännande nyhet från Kamoer


Dueholm78

Recommended Posts

Fick mail ifrån Kamoer idag att det snart är release på deras nya multitestare som testar Kh, kalcium, magnesium, NO2, NO3 och PO4 i en standalone enhet. Den har justering av parametrar för de olika ämnen inom egendefinerade intervaller. Den gör denna justering antingen via deras flerkanaliga doserpumpar eller via deras kontinuerliga doseringspump om man kör kalkreaktor eller rent av rn kombo mellan bägge dessa metoder. Kamoer kommer ha egna reagenser så det återstår att se vad kostnaden per test blir men jag gillar tanken på att de själva har kontroll över reagenser i förhållande till eventuella justeringar som behövs göras i mjukvaran. Dessa reagenser kommer med en QR-kod som man scannar (antar att i den ligger information om batch så att det blir spårbart för maskinen vilken algoritm den skall använda).Det ska bli riktigt spännande att följa denna maskin. Alltid bra med flera aktörer inom fältet så kunden får olika alternativ att välja mellan.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 timme sedan , nike83 skrev:

spännande

 

måste man byta reagens lika Reef Factory?

Nej den har ingångar för alla testparametrar på baksidan. Nyttjar en kammare test av kh/calcium/magnesium och en annan kammare för NO2/NO3 och PO4. Vet ej om den då kan testa två oarametrar samtidigt eller om det bara är för att inte kontaminera mellan kammarna.

 

32 minuter sedan, Oscarhaglund skrev:

Kan ju eventuellt bli billigare jämfört med tex mastertronic eftersom de kan sälja större volymer än vad man får i ett salifert test

Ja det får tiden ju visa och dessutom betalar man inte för annat än det man behöver som sprutor,kärl o.s.v som man gör i dom testpaketen som behövs till Mastertronic. Borde ju bli billigare

 

Link to comment
Share on other sites

Först tänkte jag att det var negativt med reagenserna på utsidan men det har man ju på i stort sett alla maskiner. Ju mer jag tänker på det så är det ju en rejäl fördel så man inte är bunden till små kärl som man måste ta ur en maskin för att ladda om och sedan sätta tillbaka.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...