Gå till innehåll

Gustav Olsen

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Jag vill avvakta till imorgon och fundera, ska bolla med sambon. Har bil imorgon så hör av mig. Om någon hämtar de innan så släpp de!
  2. Jag kände bara spontant att filtret tog så sjukt mycket plats.. Jag är en riktig rookie inom saltvatten så jag är inte rätt person att få ett bra svar från tyvärr. Men jag kör endast tunze 9004 skummaren och visst jag måste tömma skummarkoppen varje dag men det kan jag leva med. Skummaren gör iaf att jag kan belasta akvariet lite mer. Det är lätt att vara eftertänksam men självklart kommer nästa kar vara med Sump. Sen är tunze 9004 i minsta laget så skulle absolut inte rekommendera den men det fick bli den som första skummare.
  3. Jag valde att plocka ut innerfiltret på mitt Lido 200. Det satt som berg dock.. kämpade i ett par timmar Jag är själv nybörjare men jag hörde från butiken att jag skulle ta ut filtret. Men det funkar säkert att ha kvar de också. Filtret tar så sjukt mycket plats dock
  4. Hej! Jag är själv inne på en Coral Box D300 eller e BM5. Någon som har erfarenhet av dom båda? /G
  5. Självklart litar jag på att affären som säljer grejerna har koll på vad jag behöver och inte säljer prylar som inte håller i längden.. Tråkigt att höra att Remora C är ålderdomlig.. Får fråga när jag åker dit i helgen. Tack för ett väldigt utförligt svar Jonas! Det tog mig 4 timmar att få bort biofiltreringen som satt i akvariet.. suck. Men antar att man lär sig med tiden och bildar sig en egen uppfattning. Utan att behöva fundera så mycket så känns de som att ett filter är mer än behövligt så får försöka fixa de på nåt sätt.. tror inte jag kan sätta in samma igen utan får köpa ett annat då. Har du tips på ett ytterfilter? Kanske kan hitta något här på köpochsälj.
  6. Hej! Jag håller på att starta upp mitt första saltvattensakvarium och det blev ett Jewel 200L. I akvariet medföljde ett stort innerbiofilter som satt i ena hörnet som tog en väldans massa plats. Fick höra från butiken som jag handlat grejerna från och en bekant att det kan funka jättebra att köra utan filter vilket gjorde att jag tog ur innerfiltret. Nu står jag och våndas över att det inte kommer att bli bra att köra utan filter.... All tips och hjälp uppskattas! Finns det skysta filter som inte tar så mycket plats? Just nu står karet med cirkulationspumpar igång (salt iblandat) och ska åka och köpa skummaren Remora C nu i helgen. Planen är starta upp med levande sten nästa vecka. Hälsningar/ En förvirrad Rookie
×
×
  • Skapa Ny...