Jump to content

Nelli

Stödjande medlem
 • Content Count

  467
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Nelli

 1. Jag har två fullvuxna i olika kar (va rädd att sätta ihop dom efter en dålig erfarenhet med mandariner:() vet dock inte vilken kön dom är.. skall man tänka på nåt innan flyta ihop dom två, tack?
 2. fick detta som svar på FB: "Hos mig har dom gjort så första dagen, sedan ”bildat” par. Börjar med bråk tydligen om man är mandarin"... men i nuläge har jag fått andra bekymmer... har hämtat killens flickvän (dom satt i samma kar i Bromma:) köpte div fryst men dom verka inte va intresserad:( vad brukar ni mata era mandariner med? min gamla verkar leva bara på pods men i karet den sitter finns gott om käk. men dom nya käkar inte heller fryst... i det lilla karet, på drygt 200 L räcker nog inte med pods för två... finns det nåt käk alternativ?
 3. rent teoretiskt sätt är det en bra idé:) men då risken är stor att jag skulle kunnat missa deras "heta möte", (liknade misshandel) och agera i tid... trodde ju att dom blir kompisar pga motsatta skön... Jag har aldrig sett något liknande hos fiskar... jaga sönder, ja... men beteende liknande en haj eller pitbull... aldrig... därför undrar jag om det va nån dominerande ritual eller kan dom rent av döda varan? https://photos.app.goo.gl/T2KkxHQe2E9ZkLTZ9
 4. Hej, har köpt en hane mandarin till min hona idag men hon gick på nykomlingen stenhård... skall jag prova sätta ihop dom lite senare (hane sitter nu separerad) eller är det kört och dom ska inte i samma kar? På videon ser man att honan bet honom i huvud och greppet liknande hajens... men är det ett vanligt dominans ritual eller hanen är i livs fara? Tack på förhand! https://photos.app.goo.gl/ph2yFtSVpupsji3RA https://www.facebook.com/622448818/videos/pcb.3577248115728107/10158693085498819/
 5. Hej, intresserad av Amblyeleotris aurora med en pistolräka, samt städpatrull om dom finns:) pris, tack?
 6. Hej, vilken Goby? har du nån bild eller namn, tack?
 7. tack för visad intresse, men vi avbryter försäljning och ge honom en chans till, i ett annat kar:) återkommer om det blir aktuellt:)
 8. här är videon:) https://www.facebook.com/nelli.broberg/videos/10157803607568819
 9. Säljer denna fina Lemon peel, väldigt pigg och nyfiken f i s k. Rolig att titta på:) Dock går den inte ihop med en annan medlem av gänget, som levt hos oss mycket längre... och därför stannar kvar:) bilderna lånade från föregående ägaren, som sålde den för drygt halvt år sedan... men jag kan lägga upp videon, om så önskas:) Hör av er om ni är intresserade. Finns i Åkersberga, norra Stockholm.
 10. Va bra, för att min ser lite ensamt ut
 11. Hej, vet du om det går med 2 Okinawe går i samma kar?
 12. Hej, En av mina anemoner hade levt med sin porslin krabba, tills den sista dog... hade provat ersätta krabban med en liknande men det gick inte:( anemonen mår riktigt dåligt och nämligen håller på att dö:( i karet finns fler anemoner, som mår kanon... så det är varken vatten eller ljus kvalité. har försökt mata den som alla andra, med mindre bitar av fryst räcka men den verkar inte klara hålla kvar den... finns det nåt jag kan gör utan att se den att försvinna? tack på förhand!
 13. Hej! intresserad av Yellow watchman med räka, pris, bild, tack?:)
 14. https://saltvattensguiden.se/attachments/?page=3
 15. tyvärr blev det som jag fruktat Wrasse gick på Mandarin stenhårt, så den åkte till ett mindre kar. Och nu är Wrasse hur snäll som helst, bryr sig helt enkelt inte om andra fiskar:) första attackerna hade jag tydligen missat men Doris, som härskar i karet gjorde inte det och började jaga Wrasse. vilket jag inte förstått direkt men fattat efter att ha sett direkta angrep på Mandarinen.
×
×
 • Create New...