Gå till innehåll

JonasK

Medlem
  • Antal inlägg

    235
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    2

All aktivitet

  1. Tja, Har sålt mitt stora akvarie till fördel för ett mindre och är därför inte i behov av denna kraftiga belysning längre. Använd i ca 1,5 år. Pedantisk skött och aldrig körd på högre än 30%. Nyskick. Har även ett fäste till den, ett Ecotech RMS. Allt ingår som du får om du köper grejorna splitter nya, alltså kartong, manual, kablar osv. Nypris belysning: 8999 kr. Nypris fäste: 1100 kr. Jag tänker mig 6000 kr för rubbet. Viss prutmån vid snabb affär. Kan skickas.
  2. Kolla gregers tips i andra inlägget från start - vänd den upp och ner och se om den vänder tillbaka sig själv.
  3. Snyggt jobbat @Christian J! Jag körde Hornbachs hyllplan i skåpens baksidor för att stabilisera upp. För 35 kronor sågade de dessutom ut dem på millimetern!
  4. Jag förstår Tack för tipset! Ska göra det sen när allt är på plats.
  5. Du hann svara innan jag tänkt rätt och editerat mitt inlägg Jag tänkte fel, nämligen att du skulle "draina" hela karet eftersom röret gick hela vägen ner. Har sett andra lösningar där folk har utblåset nere vid bottnen, och ja... då går det ju åt helvete när strömmen går. Aha okej, fasen då... Jag kommer att köra 20mm från returpumpen och hoppas att detta utblås inte bromsar för mycket. Återstår att se!
  6. Kör du sump med den där? Vad händer om du får strömavbrott? Du drar väl ner allt vatten i karet till sumpen?! Edit: feltänkt av mig En sådan här har jag beställt. Känns prisvärt!
  7. Känns ju rätt stora, klumpiga och fula.. i alla fall om man jämför med ett borrat hål?
  8. Jag vet inte svaret på den frågan, men för egen del tänkte jag använda rör för att kunna reglera flödet med en ventil. Andra fördelar med rör är väl att kunna koppla på reaktor osv..
  9. Ja! Det har du rätt i. Tack för påminnelsen! Jag tänker att den mjukfog jag redan har hade funkat, men kör nog ändå akvariesilikon för att vara på säkra sidan. Tackar för det! Känns rätt prisvärt också
  10. Tack @Christian J! Jag har tänkt att dra strimmor av mjukfog längs alla skarvar och i skruvhål.. men våtrumssilikon är kanske att föredra ändå.
  11. Hehe okej, ja det kan jag tänka mig. Har ett Reefer 250 nu och där blir ju aldrig fukt, även om klimatet i skåpet kan upplevas varmt och klibbigt ibland. Det skåpet har ju ingen fläkt men dock ett ganska stort hål där bak. Bra tips, det ska jag tänka på!
  12. Jag är också nyfiken på tankar kring ämnet fukt, då jag liksom Christian J, byggt en bänk av Ikea Metod. Mitt skåp är helt stängt på baksidan så planen är att borra ett hål ca 100 mm diameter och fästa en datorfläkt där. Funderar också på om insidan av skåpet bör målas med nån speciell färg/lack för att inte skåpet ska suga åt sig fukt. Vill minnas att jag läst om nån som köpt 2-komponentsfärg på biltema för detta ändamål, men kan inte hitta tråden.
  13. Ser sjukt bra ut! Jag hade dock plockat ut de där asterina-stjärnorna nu medan du kan... jag fick en explosion av sådana i mitt Reefer 250 och det var ett rent helvete att få ur dom. Plockade i flera veckor men har nu besegrat dom verkar det som. Bara ett tips...
  14. Hehe, ja exakt. Men det förstod jag En över-under med filtervadd emellan.
  15. Intressant! Har förkovrat mig lite i DSB nu och kommer absolut att förbereda för något sådant. Djupet skall definitivt finnas i det facket och skummaren hamnar i nästa - tack! Ja precis, inte helt lätt att räkna ut. Lösningen är väl att räkna med överslag och sedan ha lite säkerhetsmarginal därtill. Absolut, du har rätt. I mitt Reefer 250 är ju original-behållaren löjligt liten, tror den var på 8 liter. Fick fylla på varannan dag, vilket var trams att hålla på med. Har nu kopplat en tank på 30 liter till den behållaren, vilket ger mycket längre tid mellan påfyllningarna. Gött! Så tar jag bort dom, eventuellt kör med filtervadd med samma syfte istället. Vunnet utrymme får bli till osmosvatten. Tack!
  16. Hej Lasse, Intressant! Är det för att få mer cirkulation i refugiet eller har du någon annan orsak till det? Bubbelfällan tar onödigt mycket plats, ja. I mitt Reefer finns ju ingen sådan, utan istället ett fack för en "tvättsvamp". Funderar på att köra det här också, det hade ju sparat 4-5 cm. I övrigt fick jag förslaget att sänka väggen in till Ro-vattnet med någon cm, så att det inte rinner utanför om man skulle råka överfylla det facket.
  17. Hej, Jag ritar och skissar lite på ett hemmabygge. Funderar på att sälja av mitt Reefer 250 och köra på min idé istället, men vi får se. Skissen är gjord på datorn eftersom jag för hand knappt kan göra mig förstådd Säg gärna vad ni tycker och kom med idéer och förbättringar! Jag har t.e.x aldrig byggt en sump tidigare, eller ens skissat på en. Skissen är ritad och måttad enligt vad jag läst på nätet i diverse forum och guider. Väl mött!
  18. @kaptenenja fy f-n, jag vet precis vad du menar med att korallerna är ledsna. Jag körde 3 dagars mörkläggning för ett tag sedan och det märktes direkt att korallerna tog stryk. Särskilt min Duncan, den drog ihop sig till vad som kändes som 1/100-del av vad den hade varit i storlek. Allt återhämtade sig dock väldigt snabbt, så hoppas att dina också gör det!
  19. Usch, vilken ångest! :/ Så gött att du fått bukt med dinon! Och fortfarande med glöden uppe! Kämpa på!
  20. Nej, det finns väl ingen vettig människa som rekommenderar att laka ur levande sten heller? Okidoki. Just Marco Rocks vet jag inget om. Jag började med Pukani och de släppte en MASSA skit under ca 2 veckors tid. Mycket av det som lämnade stenen liknade som sagt det du har i din sten, därför tänkte jag på det.
  21. Jag startade mitt Reefer 250 på precis samma sätt. Har du lakat ur stenarna innan du satte dem i akvariet? Jag tycker att slemmet till viss del påminner om det som mina stenar släppte medan de låg och lakade ur.
  22. Härligt! Nej jag hade samma tanke som du, att det skulle vara cyano. Så här ser mina fläckar ut nu. Bilden är en månad gammal och de har växt en del. Korallen är precis fraggad på bilden, därför så ihopdragen
  23. Jag hade sådant på mina stenar, ca 3 månader efter uppstart. Var övertygad om att det var kalkalger tills dess att jag fick riktigt kalkalger.. dessa röda områden försvann av sig självt. Vad det var för något har jag ingen aning om. Mina kalkalger växer dock i koncentrerade små områden och är väldigt rosa/röda.
  24. Jag startade med död sten för 6 månader sedan, allt fungerar klockrent. Korallerna växer, fiskarna trivs och anemonen har flerdubblat sin storlek på kort tid. Körde igång floran med hjälp av Red Sea Mature Kit.
×
×
  • Skapa Ny...