Jump to content

Qurex

Medlem
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Neutral

Contact Methods

 • Facebook
  johan.flodin@gmail.com

Profilinformation

 • First name
  Johan
 • City
  Stockholm
 • Antal år inom saltvatten
  2
 • Akvarievolym
  120
 • Använder du skummare
  Nej
 • Antal år inom sötvatten
  10
 • Använder du Osmosvatten
  Nej
 • Har du sump
  Nej
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Ja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Beror lite på vad det är för clown. Amphiprion ocellaris brukar ofta hänga runt en pump eller bara i en anemon, men tex Clarkii brukar simma runt mera..
 2. Har ingen erfarenhet av om dessa är kompatibla med dina fiskar m.m men jag har en bicolour blenny. Gillar den verkligen. Lätt nybörjarfisk.
 3. Jag är oxå ganska säker på att det är gsp eller liknande men vill du inte ha dessa så skrapa bort ordentligt för de växer ganska bra annars. Alt. Knipsa bort den delen av stenen och sätt den på bakrutan eller liknande så får du en snygg matta av dessa..
 4. I början var väl nitrat betydligt högre än idag från 20 till idag 5 men det är ju fortfarande inte lågt. Har även direktmatat de med pellets och mysis då och då. Testade att köpa några nya skivor för en vecka sen och de ser iaf fortfarande fina ut. Så flödet och ljuset verkar iaf initialt ok för de nya..får se om de hämtar sig på sikt eller om de nya går samma möte. I somras blev det för varmt och kh gick ner ordentligt när jag var borta på semester. Då såg de inte heller glada ut så det känns lite som att de kanske tog skada då och sen dess snarare tynar bort än att bli bättre.. Har inte uppgraderat ljus eller skaffat andra pumpar men har väl ändrat en del på flödesinställningar för att få lite mer varierat flöde. I början körde jag konstant turbulens men nu är det mer lite varierat för att bättre få skit att inte samlas i fickor, så kanske är det de inte gillar..
 5. Alla koraller är mer eller mindre giftiga. Vissa kan man bränna sig på. Andra kan man dö om man hanterar de fel. Man hoppas ju att säljare säger detta men jag skulle även tycka att man som köpare läser på vad man ska köpa..
 6. Första bilden är innan sommaren. Andra bilden nu i jul.
 7. Första halvåret i karet växte de sig stora och fina men efter sommaren har de i princip sett ut som på bilden. Försökt mata och de äter men sen ser de nästan värre ut några dagar. Kan inte hitta nån förklaring till varför de ser så skruttiga ut..nån som sett liknande utveckling?
 8. Nåt som är snyggt och super enkel men som kan på sikt kanske ses som ohyra är gsp. Även rhodactis är lätt och verkar överleva det mesta.
 9. Man kan ju kolla salthalten på vattnet man får med och då räkna ut hur stor skillnad. Skiljer det mycket ska man väl ta det lugnare. Är du i en butik så välj turbo som ser lute olika ut så får du lite olika sorter. Jag hade flera olika. När karet blev obalans under sommaren dog alla utom en sort..så bra med variation..
 10. Jag har en jebao rw4 med aqualink så man kan programmera olika program. Den gillar jag.
 11. Köpte en 6020 till mitt juwel 120 men den låter allt för mycket när den sitter på glaset. Har den till att blanda sand. Kör med orginalfilter pump 600l och två jebao rw4. Som båda i princip går på lägsta men som går att styra. Kör med orginalrampen men med reflektor och lysrör till salt.
 12. Läste att när man odlar celler i co2 inkubatorer inom sjukvård m.m vill man inte tillsätta RO vatten eller annat ultrarent vatten utan endast sterilt avjonat vatten. Främst eftersom RO (dvs osmos) ofta har bakterier och svamp som sedan växer till sig i inkubatorn. Funderade lite kring min osmosanläggning. Jag har den konstant inkopplad och har lärt mig att den inte ska torka ut. Borde kunna bli lite fina bakterieodlingar där. Visserligen spolar jag igenom det en stund innan jag spar vattnet. Bakterier kanske dör när man sen tillsätter saltet. Något man bör tänka på eller är jag onödigt nojig?
 13. Mina snäckor ramlade aldrig i sanden eller så men när jag fick problem med karet. Dino bla. Gjorde lite fler vattenbyten och bökade då verkade snäckorna inte trivas. De rör sig lite slöare och några har trillat uppochner i sanden. Dessa gick att rädda. Så min egna slutsats är att helt friska snäckor råkar inte trilla ner av sig själv men svaga/sjuka verkar ha en tendens att tappa grepp och då har de svårt att komma rätt igen.
 14. Vet inte om det är optimalt men jag köpte 10kg balisten från affär och startade mitt kar. När det cyklat klart och jag det börjat bli stabilt skaffade jag 5kg beg sten av en som skulle lägga ner. Den stenen följde det med mycke ormstjärnor och kräftdjur. Så kändes som att det blev en liten boost av levande smådjur. Fick även med nån typ av mask som kanske inte var lika rolig. Så visst fungerar det bra men samtidigt för man in både bra och kanske dåliga saker...
 15. Jag har någon liten sorts sjöstjärna som följde med ls. De är vit/röda så de syns ganska dåligt när de glider över ls. Har inte sett de vara på någon korall. De verkar inte äta kalkalger heller. De rör sig inte ut på sanden eller glaset. Får spana ordentligt på natten om jag kan se något..
×
×
 • Create New...