Jump to content

Qurex

Medlem
 • Posts

  163
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Qurex last won the day on August 13

Qurex had the most liked content!

Contact Methods

 • Facebook
  johan.flodin@gmail.com

Profilinformation

 • First name
  Johan
 • City
  Stockholm
 • Antal år inom saltvatten
  2
 • Akvarievolym
  120
 • Använder du skummare
  Nej
 • Antal år inom sötvatten
  10
 • Använder du Osmosvatten
  Nej
 • Har du sump
  Nej
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Ja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Qurex's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well

Recent Badges

68

Reputation

 1. Är det bara sanden du väntar på kan du starta och lägga i sanden sedan..
 2. Jag har använt den grova filtermattan som följer med längst ner och i mitten där filtret suger in vatten till pumpen för att inte stenar eller större saker ska hamna i pumpen. Sen har jag fyllt resten av utrymmet med levandesten och eheim plastmakaroner. Sen högst upp har jag en av juwels filterlådor fylld med filtervadd. Det är det enda jag byter. Eller gör rent i samband med vattenbyte eller när det ser skitigt ut. Resten har fått snurra i 5år...ser att det växer en del rörmaskar där inne.
 3. Har du kvar juwelfiltret? Annars är det i min mening ett fungerande filter även till saltvatten. Jag har kört ett Juwel lido120 i 5år utan skummare och med juwelfiltret. Förutom det och något som jag absolut tycker du ska skaffa är nån form av streamer. Jag föredrar någon som man kan styra, så du kan få lite olika vågmönster i karet. Alternativt två mindre som kan gå mot varandra. Vet inte om påhängsfiltrerna hjälper til tillräckligt med flödet i karet annars. Jag har kört på juwels t5 ramp där jag haft lysrör som jag köpt på akvarielagret. Dyra som stryk, men riktigt bra ljus. glömt vad märket är, men de har 60/40 blått ljus. Så det är lite som att blanda juwels marina vita med deras blåa rör. Förutom det så byggde jag en mini blåljusramp av en cpu-kylare och 3st blå 3w led-dioder. Alltid kul att kunna se karet både i vitt dagsljus och riktigt blått ljus till kvällen.
 4. Hej. Pga flytt önskar jag nytt boende till mina tre fiskar som bott hos mig i 5år. Önskas tydligare bild hör av er helst via pm
 5. Du har helt rätt. Egentligen kanske man borde varna för att det säkert kommer med borstmask med LS... Jag har sålt en del sötvattensväxter och då brukar jag skriva att det finns posthornssnäckor i karet. De är guld värda som städare i karet, men vissa människor har fobi för sniglar/snäckor och vill absolut inte ha dessa. Vermetide-snäckor har iaf jag fått för mig att många försöker undvika, men att jag personligen inte haft några problem med de. De växer ju som sagt bara på skuggiga platser och konkurrerar inte med mina koraller...
 6. Jo det tror jag också, speciellt om man startat med riktig levandesten. Men känns ärligast att säga det speciellt eftersom de gärna liftar med LPS koraller..
 7. Glömt skriva att det finns Vermetide snäckor i karet. De stör inte mig eller korallerna, men växer på skuggiga områden och på Euphyllians-stamm. Så den som absolut inte vill ha dessa bör inte köpa koraller eller LS.
 8. Suck. Blir själv irriterad på folk som inte skriver ort i ämnet. Nu kan jag inte ändra det konstigt nog. Det är i Centrala Huddinge i södra sthlm.
 9. Pga flytt funderar jag på att sälja mitt väl inkörda lowtech akvarium. Lido 120 med extra jebao rw4 med wifi. Allt levande enligt bild ingår. Säljer även levande separat enligt annons under levande här på guiden. Drygt 10kg prima levande sten och 10kg red sea sand. Div enkla koraller. Pris ca 4000kr för allt ink salt och balling som jag har kvar. Köpare som vet hur man gör för att hämta hör av er med pm.
 10. Priset beror naturligtvis på om man köper allt eller bara en korall. Ser helst att någon köper allt levande på en gång, men kan även sälja delar. I centrala Huddinge.
 11. Eftersom jag ska flytta och vill underlätta för mig själv har jag tankar på att sälja allt levande. -Ett par Clarkii Clownfiskar -En bicolour-Blenny -Några små eremiter och turbosnäckor. -Div mjuka koraller och en euphylia LPS enligt bild. (lila och grön rhodactis, lila skivor, gröna och blå stjärnpolyper m.m) -BTA De flesta korallerna sitter fastvuxna på LS och en del på rutorna, men det finns även några på separata stenar och fraggar av euphylia som jag fäst på magnet på rutan. Är någon intresserad av att köpa alltihop går det också att ordna. Skicka pm vid intresse.
 12. Såg en stor på Sealife i Helsingfors har jag för mig det var. Riktigt coola. Fast iaf jag skulle bli nervös när den blir större om den riskerar att boxa sönder glaset på akvariet...Fast kanske liten risk. Sjukt intressanta djur.
 13. Som du ser på svaren så bör du om du inte redan har det införskaffa en våg. Det går betydligt fortare och blir mer rätt än att harva med deciliter mått tex. När jag blandar ballinglösning väger jag även vattnet. En enkel digital köksvåg med 1g upplösning är billig och lätt att använda. Står det på burken 38.2g/l och du ska blanda säg 10l så är det lätt att väga upp 382g i en burk och blanda ner i vattnet (som jag har en dunk som jag vet är 10 liter). Då blir inte vattenbyten så jobbiga och tidsödande.
 14. Hej. Jag har tre flaskor spårämne som jag använt en spårmängd av. I princip fulla flaskor. 200kr för alla tre. Kan även säljas separat om det finns intresse för det. Finns i centrala Huddinge utanför Stockholm. Mvh Johan
 15. 200kr. Glömde skriva att jag har vermetide snäckor i karet. Så det är nog ganska stor risk för ev liftare..
×
×
 • Create New...