Jump to content

Qurex

Medlem
 • Content Count

  128
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Qurex last won the day on July 20 2020

Qurex had the most liked content!

Community Reputation

50 Good

Contact Methods

 • Facebook
  johan.flodin@gmail.com

Profilinformation

 • First name
  Johan
 • City
  Stockholm
 • Antal år inom saltvatten
  2
 • Akvarievolym
  120
 • Använder du skummare
  Nej
 • Antal år inom sötvatten
  10
 • Använder du Osmosvatten
  Nej
 • Har du sump
  Nej
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Ja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om du hittar min tråd på mitt lowtech 120liter lido så kan du läsa mina erfarenheter av ett liknande kar. Jag har ingen skummare men har kvar juwelfiltret. Jag skulle definitivt inte plocka bort det om du inte ska köra med sump eller liknande. Där kan du köra med aktivt kol m.m. När det är överväxt med kalkalger ser det snyggt ut. Att hänga in strumpor med kol m.m skulle ju se hemskt ut. Du får fylla filtret med främst biologisk nedbrytning. Jag har en hel del levandesten och plastmakaroner, samt överst ett lager med fin filtervadd som rengörs regelbundet. Eftersom jag kör med lysrör och
 2. Vad är mellan glaset och själva diskbänken? En diskbänk brukar ju inte vara så plan, men kan du inte ha en lite tjockare frigolit mellan kar och diskbänk? Viktigast är att du inte har olika lutning på de två sidorna. Har du 4mm lutning om du tittar från båda sidorna eller skiljer det sig åt beroende på vilken sida du tittar på... Värst är det om du tex tittar på ena sidan och det lutar mot väggen och tittar du på andra sidan lutar det från väggen tex.
 3. Men ta det lugnt och öka inte för snabbt med fler fiskar. Fler koraller skadar aldrig, men varje fisk ger ökad belastning som nedbrytande bakterier m.m ska kunna hantera.
 4. wow. Hur snabbt du lyckats fylla stenen med LPS. De växer visserligen ganska snabbt, men köpte du lite större kolonier och "limma" fast runt revpelaren eller har de vuxit runt så där?
 5. Jag tycker du kan börja med hemleverans nu i Coronatider
 6. Skumt att det kan vara sådan skillnad, men dina kanske hade lagt ägg eller liknande. Erfarenheter från ciklider i sötvatten som vaktar sina yngel är inte att leka med.
 7. Mina Clarkii är iaf inte än så länge kaxiga när det gäller mig. De kommer fram när jag ska mata, men om jag stoppar handen i karet eller drar runt med algskrapan gömmer de sig direkt i BTA. Har haft de ett drygt halvår nu.
 8. Vill man ha en clownfisk som förstår direkt hur en anemonfisk ska bete sig så som att gosa med sin anemon kan jag föreslå Clarkii istället för den vanliga ocellaris. Jag har läst tråd efter tråd om hur folks beklagat sig på att sina ocellaris clowner bor bakom pumpen eller liknande. Mina Clarkii förstod direkt att BTA anemonen ska man bo i och där söker de skydd direkt när de blir skrämda, men annars simmar de runt betydligt mer i karet. Har ett par tillsammans med en Bicolour Blenny som oxå är en riktigt rolig och fin fisk!
 9. https://skanefro.se/shop/gronyta/villa-tradgard/hampafro/?utm_source=Google Shopping&utm_campaign=Google shopping feed&utm_medium=cpc&utm_term=9370&gclid=EAIaIQobChMI5NX57cjv6gIVB7p3Ch05zQUWEAYYAyABEgIUGPD_BwE Marknadsföring . Precis som länken så är Hampa frö och olja något som både äts av människor och djur sedan länge, men att skriva Cannabis och lägga ett grönt löv gör nog att fler ser produkten. Frågan är om Hampa olja är bättre än fiskolja..båda är rika på omegafetter iaf. Ang Vegan är det nog också så att det är ett ord som är modernt men samti
 10. Ang Nitrat, har du kollat så att du inte råkar ha nitrat i vattnet du byter med eller att du inte råkar ha nitrit. Minsta lilla nitrit ger ett felaktigt väldigt högt värde på nitrattestet. (salifert). Fast är karet inkört borde det inte vara det...
 11. Ang ditt V värde så anger MarinLab att värdet bör ligga mellan 0-2,5µg/l och enligt Triton ska du har 1,2µg/l....,.
 12. Om du vill dosera enskilda ämnen som I och B kan du använda excell filen av Peter Nyman, (tror den ligger här på forumet nån stans men bifogar den) (Tror han håller på med en ny version oxå.) Då kan du räkna ut vad du ska dosera med olika märken och behöver inte köpa Tritons tillsatser. Jag köpte ATI Jod och den kommer räcka i en evighet till mitt kar.. Trace-Calc-v.1.0.xlsx
 13. Ganska säker på att det är en polypkorall, kan vara gsp (green star polyp) som är en vanlig och enkel mjukkorall som bildar ett lila lager och växer lite som en gräsmatta. Den där ser ut som den inte fått bra med ljus och ligger på sanden, sätt den med polyperna uppåt på en sten så kommer den täcka stenen med tid. Jag ser ingen cyano på bilderna, lägg upp en bild på hela karet så kan det vara lättare mer råd..
 14. Problemet om det är ett gammal kar med problem är att personen som ägde det innan kanske slarvat en längre tid och därför ser det ut som det gör. Skaffa en bra rutin och försök inte ändra allt på en natt för då kommer något annat problem. Till skillnad från sötvattenskar så är saltvatten känsligare för att man gör stora vattenbyten och ändrar för mycket snabbt. Stabilitet över lång tid är målet. Det blir fel och fult snabbt och sen tar det lång tid innan det blir bra igen
 15. Läs igenom artiklar som finns här på guiden så kommer du klara dig bra. (jag följde Lasses guide till ett lowtech nanokar och kopierade det när jag starta mitt)
×
×
 • Create New...