Jump to content

time for heroes

Medlem
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Fredrik
 • City
  Göteborg
 • Country (if other than Sweden)
  Sweden

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

time for heroes's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

 1. Fint! Får jag inget mer under påskhelgen nu kan vi spika tid på måndag eftermiddag. Skriver ett PM till dig då med min adress
 2. Ska flytta och inser att mitt akvarium blir för omständigt att få med sig så om någon vill ha det gratis så hör av er. Det som ingår är: Plug and play Akvarium 100l (se bild) dock är det glapp i lampan, men kan vara så att det bara är ljusrören som behövs bytas. Streamer 2 clowner levande sten levande sand Doppvärmare Har även några provtagningskit jag kan ge slänga med också. Några krav: Allt hämtas i Göteborg Lovar att fiskarna och den eremitkräftan får leva glatt i resten av sina dagar:) Är det flera intresserade får ni lämna bud. Men är det endast intressenter som är intresserade vid 0 kr är det först till kvarn som gäller. Är rätt flexibel för upphämtning men ser gärna att det hämtas veckan efter påsk. Vid intresse skriv PM här.
 3. Bortskänkes: 1 Clownpar 1,5 år gamla 1 putsarräka 1,5 år gammal 1 eldräka 1,5 år gammal Finns i GBG
 4. Köpte en liten Catalaphyllia igår. Den var lite seg att blomma ut men nu på kvällen har den blommat ut någorlunda. Men nu har min pepparmintsräka varit på och grävt i den så den har slutit sig igen... Tog en liten drastisk åtgärd och tog botten av en genomskinlig PET flaska och la som skydd över korallen (några hål också för vattencirkulationen). Nu har jag en rätt frustreread räka som försöker komma åt korallen. Var mitt motdrag mot räkan rätt??
 5. Hej! Har ett plug-and-play kar, reeefmax 105l. Har problem med att få ner mitt nitratvärde såhär 3 mån efter uppstart. Har läst en del om att den tillhörande skummaren ibland inte håller måttet. Vad säger ni experter baserat på detta korta klippet? Jag har tagit bort uppsamlaren för att filmen inte skulle bli för mörk.
 6. Hej! Har lite utmaningar med att få ner nitratet. Ligger idag på 30-40 ppm och har doserat med 1 ml/dag nopox i mitt 100l kar utan någon minskning. Tänker nu att jag kör på 2 ml/dag och ger det två veckor till. Iaf tänkte köpa lite dragon breath i veckan som ska binda upp nitrat. Men hur mycket kan jag räkna med att växten kommer hjälpa?
 7. Har postat på FB också i en grupp så känner ni igen texten så vet ni..:) Mitt syfte med att föda upp levande artemia var att få lite mer kontroll över mitt matspill i karet. Men så fick jag info om att mata clownerna direkt när artemian var kläckt och med så små djur föll ju förhoppningen om kontroll över att maten faktiskt äts upp. Så min följdfråga blir om det finns något levande man kan föda upp som blir såpass stort så att man kan se att det faktiskt blir uppätet? Pellets i form av ocean nutrion formula one spottar clownerna ut (har testat att krossa dem till mindre pellets också) Fryst artemia äter de bra av men när man lägger i detta löser den upp sig så fort så kontrollerad matning blir svårt där också
 8. Hej! Hur mycket och hur ofta bör jag mata mina nya clowner? Har haft dem i 5 dagar och hittills gett dem en 0,5*1 cm bit av frysta platta artemia (kanske 3-4 mm tjock)/dag Är det lagom? Det blir ju en hel del mat som flyter omkring i strömmen och jag tror inte clownerna äter allt innan det går i filtret. Men samtidigt ser jag att de hugger på allt som rör sig i karet efter jag matat dem. Sedan har jag problem med min sandvändare:( Köpte den för att den skulle städa undan matrester men såg nu att den tappat en halv arm och misstänker att den svälter:( Finns det något jag kan göra så den får i sig mat?
 9. Läste nu att man kan minska cirkulationen i karet i några dagar för att de ska få lugna ner sig. Är det en bra idé och är det bara att rikta pumpen (powerhead) upp mot ytan?
 10. I förrgår la jag ner mina första 2 clowner i mitt 100l kar. Första dygnet hade jag nedsläckt med teorin om att detta ska göra dem mindre stressade. Idag har jag haft tänt några 4-5 timmar. Men de beteer sig rätt stressade fortfarande (eller iaf vad jag uppfattar som stressade) de simmar i högt tempo längst karets framruta och ser ut att leta febrilt efter något sätt att ta sig igenom. Av vad jag sett har de inte varit inne i bland stenarna öht. Är detta normalt? Karet bebos i övrigt av 1 putsarräka och 1 pepparmintsräka 2 mindre eremitkräftor och sniglar.
 11. Tackar! Då kör jag det och ökar 1 h i veckan:)
 12. Är inne på 10e veckan för mitt kar. Hittills har jag kört utan ljus under incyklingen. Men igår när jag satte i städpatrull + en pepparmintsräka och putsaräka gissar jag på att jag behöver ljus. Är det bara att köra följande: 8-10 blått ljus 10-18 vanligt ljus 18-21 blått ljus 21-8 släckt?
 13. Då får det bli att börja vattenbyte ikväll! Hur många liter är lagom att byta åt gången så jag inte tar bort för mycket goda bakterier etc?
 14. Har även lite fosfat i vattnet, runt 1. Funderar på att läsa in mig på vodkametoden som (om jag fattat det rätt) är bra om man har både nitrat och fosfat i vattnen? Tusen tack för all hjälp! Hade varit grymt kul att få ner mer lite levande snart nu:)
×
×
 • Create New...