Jump to content

CissiP

Medlem
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by CissiP

 1. Tack! Inte sett ditt tips förrän nu! Vi sågade upp lite mer och kom åt att dra åt bättre så nu är det tätt!
 2. Vi var lite för snåla i öppningen i möbeln men nu har vi en plan tror jag. Håll tummarna!
 3. Tror det är exakt en sån du länkat till och vi får nog följa dina tips! Tack!!!
 4. Ny fråga från nybörjaren! Har ett projekt på g. 432 liter med 112 liter sump. Vi testfyllde overflow-boxen för att se om det var nåt läckage i de nya rören vi limmat på plats. Då läcker genomförningarna i både in-röret och overflow-röret. De verkar helt enkelt sitta lösa! Hur sjutton kommer man åt att dra åt dem där nere?? Less är bara förnamnet just nu.
 5. Tack, bra tips! Det svarar inte riktigt på min fråga men i texten står det 6” vilket ju stämmer bra med mitt mått.
 6. Nybörjare!! Har ett större kar (432 liter med 112 liter sump) som jag är på g att dra igång. Köpt begagnat och då rören till sumpen var kapade så beställde vi nya rör. Vi kapade och limmade ihop allt med måtten från de gamla rören. Här kommer problemet! Röret ner till sumpen blev för kort. Det kommer sitta 14 cm från vattenytan. Jag inser att det antagligen är för lågt? MEN! Själva ”lådan” (och ursäkta att jag använder helt fel termer för grejerna nu!) är väl tät? Så - det kommer aldrig tömmas ur mer vatten från karet än ner till kanten på ”lådan”? Plus vattnet i lådan ner till kanten på röret? Eller tänker jag helt galet? Så vad säger ni som kan - köra eller börja om med rören? Finns en möjlighet att sätta en skarv med men undviker gärna. Detta projekt har pågått hur länge som helst då annat kommit i vägen (livet) så nu är jag taggad att köra på! Snälla, hjälp en stackare nu!
 7. Så sant! Har hjälpsamma kompisar som har bra mycket bättre koll än mig tack och lov.. Plus hjälp härifrån! Guld värt!
 8. Jag får klura vidare! Velar mellan nytt och begagnat. Nytt är alltid nytt liksom och som nybörjare är risken stor att jag kan bli lurad.
 9. Jo, har dykt på dem i googlandet och det kan nog sluta med ett sånt men då följer mängder av beslut om vad som mer behövs.. Jag är som sagt noob och mitt lilla kar körs med hang-on-filter och streamer, thats it! Så kan inget om returpump (hur kraftig tex?), belysning eller skummare.
 10. Nybörjar-fråga! Har ett 30-liters igång nu vilket tuffar på bra men nu är planen att skaffa ett nytt större kar. Jag vill ha ett 120 cm brett kar med sump. Kommer endast köra enkelt. Vattenbyte så jag slipper tillsätta annat än saltet, helst. Vill köpa så komplett som möjligt! Så - vad är era förslag? Vilket märke och "modell"? Tänk nu på att jag är nybörjare så skriv så en "dummie" förstår!
 11. Är karet kvar? Jag är ny med salt, både kar och forum!
×
×
 • Create New...