Gå till innehåll

Daniel_GOAT

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Daniel
  • Stad
    Stockholm
  • Antal år inom saltvatten
    0
  • Akvarievolym
    350L
  • Akvarie mått
    87x87x137

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Daniel_GOAT's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Nygammal flundra
  • Bidragande clownfisk
  • Hänger på SVG
  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare

Senaste prestationer

2

Omdöme

  1. Tack Thomas, finns det några fiskar eller andra djur som sedan kan äta upp Podocops:arna dom små rackarna kanske inte är så roliga att ha kvar efter dom två inledande fulfaserna som karet går igenom nu?
  2. Nu har det börjat hända grejer, är det dags att sätta in cleaning crew nu kanske?
  3. Jag köpte en levande sten och fick med en liten snäcka som nu kryper runt helt själv i akvariet, som Wall-E i Disney filmen.
  4. Tack så mycket, jag har ingen rening idag, tänkte till en börjar försöka förlita mig på vattenbyten, 10%, 1 gång i veckan. När akvariet har mognat. Precis jag behöver vara väldigt sparsam med fisk nu i början med bara en sten, jag har planer på att köpa levande sten och bygga ut den sten jag har.
  5. Tack så mycket för all fantastisk hjälp och stöttning, jag återkommer längre fram i denna tråd med vad jag köpte, med bilder givetvis!
  6. Jag lägger det med ödmjukhet i era händer, Men om jag utgår från det ni har nämn ovan så skulle min lista kunna se ut som följer: 2st clownfiskar 3st Bangaii Kardinalfisk 1st Lipstick Tang 3 st frökenfiskar (Hemicyanea) 1st Tominii tang 2st Halichoeres melanurus och 1st Fotosyntetiska Gorgonia och lite mer sten så att jag kan bygga upp lite grottor osv. Om jag bara utgår från majoriteten i familjens önskemål (Barnen 7st) så vill dom ha Clownfiskar och andra ”fina” fiskar, så du förstår lite nivån på detta projekt till en början. Jag är som sagt bara väldigt lycklig att jag tillslut får igenom ett saltvattensakvarium och känner jag mig själv rätt så kommer jag att bli en entusiast inom detta. Speciellt nu när jag har förstått vilket härligt saltvattens-Community det finns.
  7. Efter era fantastiska svar och råd så ställer jag om min fråga. Om ni med all er erfarenhet och kreativitet skulle föreslå 7-8 individer till ett 350L men En sten och sand (Enligt bild). Vad hade ni då introducerat för individer hos en nybörjare? MVH Daniel
  8. Tack så mycket för dina råd och reflektioner, Jag håller helt med Nybörjerguiden är väldigt bra! Ok en Lipstick tang blir det inte då. Men en Tomini tang ser ju fin ut och skulle passa bättre, får introducera den sista eftersom vad som skrivs om den så kan den vara grinig mot efterintroducerade fiskar, är det något du har märkt av?
  9. Hej Thomas, tack så mycket, Ja Nybörjarguiden har jag läst igenom och har med mig som en tryck Farfar under resan nu i början, väldigt bra! Tack för länken, jag går igenom den. Fotosyntetiska Gorgonia ser ju väldigt fin ut! Haha tack Thomas nu kör vi! MVH Daniel
  10. Tack för dit svar Oscar det uppskattas! Nu i början så är mina krav på individer egentligen obefintliga, jag är så lycklig att jag äntligen startar upp ett saltvattensakvarium. Nu så vill jag ha ett klart vatten och några fiskar och anemoner (eller växter) som ser fina ut, passar bra ihop och mår bra i akvariet. Om någon skulle säga - De här 5 fiskarna skulle jag börjat med som ett basic startpaket, fiskar, anemoner och växter, då skulle jag förmodligen ta den listan som en shoppinglista och köpa allt rakt av i varje fall så att jag kommer igång, sedan så kommer jag succesivt öka på med mer och fler avancerade individer, fler stenar osv som givetvis passar med det jag redan har. Det är en djungel (rev) i början men det reder sig väll tillslut Vilken Wrasser skulle du rekommendera? Finns ganska många olika
  11. Mitt första saltvattensakvarium så kanske en urdum fråga -”Livlig fisk” vid introduktion, vad skulle det kunna tänkas vara för fisk? Clownfiskar? Om jag förstår det rätt ska dom i innan städpatrullen innan akvariet har ”kommit igång” efter bara någon dag efter uppstart?
  12. Hej, jag har precis fyllt upp mitt första saltvattensakvarium med vatten, salt, bakteriekultur, sand och en stort död 5 kg sten i mitten, det här ska bli så j*kla kul! Karet är av typen Jewel Trigon (hörnakvarium) på 350L, jag tycker om djupet i akvariet med mycket öppet vatten. Nu sitter jag och läser och planerar för vilka individer som kan tänkas passa bra tillsammans och som inte kräver en saltvattensprofessor som hyresvärd, men jag tycker att det är svårt att hitta konkreta tips. Bortsätt från Cleaning crew bestående av ett par räkor, turbosniglar, eremitkräfta och sjöborre. Vad tror ni om detta härliga och färgglada gäng? 2st clownfiskar 5st Bangaii Kardinalfisk 1st Lipstick Tang 3 st frökenfiskar (Hemicyanea) Kom gärna med reflektioner och tips på om någon mer fiskart kan adderas eller om jag ska byta ut någon. Jag skulle gärna vilja få tips på anemoner, mjukisar och annat som kan vara fint att limma fast på stenen. Jag har läst en del om Anemoner här på SG men alla jag hittat som det står skrivet om verkar vara hardcore-svåra. Jag bifogar en bild på karet som det ser ut nu, sladden kommer att dras om och sanddammet kommer att sjunka ner inom ett par dagar, men bortse från det.. Tacksam för er hjälp!
×
×
  • Skapa Ny...