Jump to content

zeke66

Medlem
 • Posts

  317
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by zeke66

 1. Fireworms ? Håriga ? Jag hade sådana monster på 30 till 40 cm i mitt kar vidriga brrr..
 2. Ja du janne en bangai är inte som troffar vill jag lova...Har haft dom med scalarer är ju roligare än dom =)
 3. Korallrevet eller Triton om skulle handla fisk i stholm
 4. http://exotic-aquariums.com/flame-hawkfish.html Här är den nog den coolaste saltfirren jag har haft. Och ja den kan du bara ha en av med den blir en grymt cool individ i ditt kar.
 5. Ha ha ja men i Södertälje har vi kanonvatten =). Men själv drar jag nog igång ett muräna kar i framtiden. Orkar inte hålla på med koraller och skit är för pedant och då kostar det pengar. Sen för att inte snacka om tekniken till salt. Man vill ju alltid ha någon ny pryl som kostar skortan. Typ bk skummare. Ja listan kan göras lång Janne. Ska fixa namnet till dig på fisken. Den bor hos min kompis nu. Ps det var ingen av dom du länkat till.
 6. Du är snart tillbaka i träsket...Mina Moliro och ikolor äger =)
 7. Ja du ozric vill du ha spännande fiskar ska du inte ha clowner så sjukt tråkiga fiskar..Tro mig jag känner dig. Har du en anemon som dom bor i står dom där och guppar hela tiden annars i något hörn..Vill du ha en cool firre skaffa en hökfisk det hade jag när jag höll på med saltvatten. Den var hellt otroligt cool höll alltid koll på vart jag var. Var nästa typ som hälften ödla hälften fisk. Dom hänger på sina framfenor och har koll på saker. Hör av dig på msn ska jag fixa det latinska namnet när jag hittar min bok. Den var röd med svart rand över ryggen
 8. Det är garanterat kalkavlagringar i infästningen till luftslangen. Det är standard på den skummaren. Och koppen behöver inte sitta supertätt då den måste man ju kunna röra för att ställa skummningen.Ta en lite fin borr och gör rent det lilla plaströret där du fäster slangen på pumpen så ska du se att det fungerar sen. Och ja du kan använda kranvatten till att suga upp i luftslangen då och då, för att förhindra att det byggs upp skit i det lilla röret.
 9. Vad är det för kostnad för ett Elos 120 ?
 10. Men är det inte så att dom räknar hela måttet på karet. Det har ju en rätt hög träram uppe med där det inte finns något vatten..
 11. zeke66

  Optiwhiteglas?

  Ha ha silicon i ögon och öronen den var bra ROFL =)
 12. Jag kolla med dom och det var 5900 för bara karet. Sen ska ju bänk till på det med. Men det fanns bara i svart och det vill jag inte ha så planen är fortfarande ett lido 120L..Ja jag är petig jag vet men hatar svarta möbler. Sen är det ju lite så här att kul att bygga ett kar från början som man vill ha det. Och vill ha t5or..
 13. Funderar på att dra igång ett juwel lido för barnens skull dom vill så gärna ha clowner. Så frågan är vilken skummare ska jag köra i den som vad jag förstår passar rakt i filterboxen som sitter imonterad.Tunze 9005?. Tänkte köra sumplöst till detta kar och även skaffa En tunze 3155 till osmosvattnet. Är alla tunze 3155 som säljs nu med magnetfäste? Kanon smidigt i så fall att slippa tunzes fula fästen som dom hade förut.
 14. zeke66

  1260 som väsnas

  Den brukar vara knäpptyst i alla fall dom jag har haft.
 15. zeke66

  1260 som väsnas

  Köp ny axel och impeller..Tex på guldfisken. Blixtsnabba och lev och billig frakt. Dom har alla reservdelar till eheim.
 16. Ja det är grotechs Ca man ska passa sig för det fäller ut. Dom andra är bara att hälla i karet..
 17. zeke66

  Ati Bm 200

  Ja jag är mycket nöjd med min. Den är grymt effektiv och framför allt tyst =)
 18. Jag skriver under på detta..Väntar på en viss person på guiden att han ska fara förbi stholm..
 19. Det är nog ingen fara den har ju en knivventil så du kan justera höjden i skummaren med.
 20. Ja sedan kan jag inte mer än att hålla med dig per-åke. Jag har kört flytande innan och det är svindyrt när man har ett större kar det går ju åt massor. Så detta är nog det bästa jag kört = drygt och fungerar som det ska.
 21. Det är ju en balling produkt och vet faktis inte om det är så bra att strö direkt i karet. Men du kan ju lösa det i osmos vatten innan och sedan pytsa i lite i karet. Triton har det ska ge dig en länk. Sen är det ju billigt med vilket är ett stort plus =) http://www.tritonakvarium.se/product.asp?product=38
 22. Jag hade samma problem med grotech calsium. Det är rena skräpet man kan inte strö det i sumpen för att lösa det då det fäller ut direkt. Och plus att det trycker upp kh.Jag kör deras mineralmedel i osmos vattnet det fungerar kanon. Plus deras mg medel fungerar kanon med.Men detta fäller ut och gör akvariumet helt vit. Jag slängde mitt i veckan och köpte FM i stället bara strö i sumpen och det löser sig direkt och höjer som det ska.
 23. Ha ha ja daniel din är ju vidrigt stor den hade jag slängt direkt. När jag bytte kar för några månader sedan så slängde jag runt 5 till 6 st som var typ 20 till 30cm långa (rosa). Men det finns nog ett gäng bland min sten i alla fall urk.
×
×
 • Create New...