Gå till innehåll

Hörnakvarium/välvd ruta-Bra?


linkano

Rekommenderade inlägg

Hej.

Vill höra era erfarenheter av hörnakvarium (ca 350 L) med välvd ruta, alltså de med ordentligt välvd ruta. Hur funkar dessa akvarium att se in i? Funkar den välvda rutan bra eller är det bara jobbigt, förvränger den synen? Låt höra vad ni har att säga.

/Thomas

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Mitt Juwel har bara lite välvd ruta (Vision 180) och jag ångrar djupt att jag inte köpte en slätt när det begav sig. Svårt att plåta, förvränger det mesta men det är inte svårt att göra rent vilket man skulle kunna tro.

Jag tror att största nackdelen med ett hörnakvarium är att få till belysningen, det finns specialramper men dom är dyra.

.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja, man är ju lite orolig över hur det blir med sikten in i burken. Har ju tittat in i välvda rutor och tyckt att det blir förvrängt, men om det finns någon som har mer erfarenhet så är jag tacksam. Men om du är lite missnöjd med din, något välvda, ruta så är ju risken för missnöjje ännu större med detta kar! Men som sagt, mer info och råd om ni har...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har haft ett 471liters med välvd framruta. Tycker det funkade kanon. Ljuset över detta körde jag med 1x250watt och 2x54watt T5 och 2st PL-lampor 24watts Osram 67

250Watts i mitten T5 rören i framkant och 24watts Pl lamporna vid sidan av 250watts lampan

akvariet6.jpg

akvariet5.jpg

Finns mer bilder på denna sidan

Länk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har ett 320L Aquael och visst förvrängs det lite när man kollar i det. Dock tror är det bara om man är väldigt petig detta spelar någon roll dvs om du ska fota.

Ett hörnakvarium med välvd ruta har ju fördelen att det inte tar upp lika stort utrymme "in" i rummet. Ljuset behöver du inte oroa dig om, det finns massor av lösningar och det enklaste är att göra som jag gjort. Köp en ordentlig 400w lampa som fläskar på med ordentligt med ljus (alternativt en 250w) och placera den 20-30cm ovanför mitten av tanken så lovar jag att du får ett grymmmmmt snyggt ljus. Sedan finns det plats för blåljus på sidorna =-)

Om man har svårt att placera in en kub eller ett vanligt akvarium i ett rum är välvt en klockren lösning, om du vill se ett live är du välkommen att hälsa på =-)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det låter ju bättre än jag befarade! Jag har bara hunnit titta lite på era trådar och bilder. Men det låter som att man kan fundera vidare på ett hörnakvarium då. Möbeln blir en annan historia... Tack för inbjudan, Mattias, skulle gärna titta till ditt hörnakvarium och snygga möbel!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...