Gå till innehåll

Grön hjärnkorall blivit brun


repti.net

Rekommenderade inlägg

Hej!

Jag har ett 550 kar med mycket stenkoraller vilka trivs bra och växer på. Jag har en stor hjärnkorall som från början varit knall grön och som nu blivit av med den gröna färgen men verkar trivas bra ändå. Jag matar dem med plankton varannan dag och tillsätter alla spårämnen som krävs.

Alla andra koraller bibehåller sina färger, euphyllias, montoporas, acroporas, och lobophyllias.

Den enda som hänt den sista tiden är att skummaren inte fungerart optimalt och jag har fått en nitrat på 30. Kan det vara den som gör att färgen försvunnit? Alla andra värden är bra och jag har kraftig belysning på 700 w. Hjärnkorallen har en bra placering högt upp. Efter ett mindre vattenbyte igår ser jag att den är 10% mer grön än igår.

Vad tror ni? Kan nitraten påverka färgen? Birde vara så men vill gärna ha det bekräftat av er som vet mer än mig.

Tack!

Mvh Richard

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Richard,

Jag är inte expert på hjärnkoraller, men jag har själv haft (och har fortfarande) en stor grön hjärnkorall med framgång. Det som slår mig är två saker:

  • Ditt nitratvärde verkar vara alldeles för högt, du borde inte ha mer än en tiondel än vad du har idag. Mår verkligen dina fiskar bra med detta nitratvärde du har? Om du inte har mätt fel så är ett antal kraftiga vattenbyten att rekommendera.
  • Det jag har läst om placering av en hjärnkorall är att de gör sig bäst liggande på botten. Jag har haft min på botten med stor framgång.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

det låter som den får för lite ljus då piggmentet verkar försvinna kanske lamporna e gammla ?? själv har jag en fin hjärna som står högt i akvariet med medel cirkulation, den verkar trivas !

Så, en på botten i sanden och en högt och båda trivs ?? Man blir aldrig klok på det här , hehe

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej!

Vargklo, ja, nitratvärdet är alldeles för högt och jag sänker det just nu med vattenbyten lite oftare än vanligt, kör med vodkametoden sen ett halvår och har ökat dosen något samt fått igång skummaren igen. Både fiskarna och de övriga korallerna trivs bra så jag stegar ner nitraten bit för bit.

Rasken, ja, det är inte bra med nitraten men håller på att sänka den just nu.

Kan det vara nitraten som gör att färgen inte kommer fram från hjärnan eller brukar det vara andra saker som gör det? Den lös på ett bra tag i karet men nu är den mest brun och jag tänkte kolla om det är störst sannolikhet att det är nitraten som gör det?

Mvh Richard

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...