Gå till innehåll

Niclas Webbkamera - 470liter


Niclas

Rekommenderade inlägg

  • Svar 83
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

haha! Jo han gillar att synas! De svajande sakerna i "mitten" av karet är en Alveopora, tyvärr är det nog algerna (bryopsis) som syns mest just nu... Glasrosor har jag inga som tur är. Nä algerna måste bekämpas, har provat det mesta inklusive skrubbning av stenen utanför akvariet. Mitt nästa försök är att ordna ett refugium med Caluepra avv alla de sorter som jag kan få tag på samt att flytta en del av bryopsisen även dit och på så sätt fösöka svälta ut bryopsisen i karet. Har 0 i fosfat o sillikat och mycket låg nivå av Nitrat men ändå växer de som ogräs...smiley11.gif

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

nu har ju kirurgen inget att äta på längre ju smiley2.gif.han har käkat på framrutan varje gång jag kollat :-) jaså du ska bygga lite nu blir det t5 heller vad skulle du stoppa i för rör ? såg föresten att hållare barlast osv fanns på aquaristic tror det va geismann iofs men ändå !

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag plockar bort mina 2x30W och stoppar i 4x55W PLrör, och det blir 1st 39W T5 med reflektor på varje vinge. Har börjat krångla med det nu ikväll men kopplingstråden tog slutsmiley7.gifSom driftdon har jag 2st 2x55W för PLrören och 2st 1x39W dimmbara allt från Helvar. Alla don kommer att få plats i armaturen.

Det jag inte rör är de 2x150W MH lamporna de blir kvar. DEt gick att hitta billiga ballaster, tändare o kondingar till dom från Helvar, men 250W lampor är längre o det skulle ha blivit alltför stora ingrepp i armaturen för att få plats med dom.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 5 veckor senare...

Tackar Tackarsmiley1.gif

Ingen fara, den går dygnet runt! Fixat ett stativ i plexi som jag skruvat i bänken, ÄNTLIGEN!!! Satt långt inne. Hoppas att vinkel, skärpa, färg o ljus är bra? De e bara bryopsisen som jag inte är så stolt över att visa... Men jag har byggt ett refugium nu o hoppas på att svälta ut eländet...smiley11.gif

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...