Jump to content

Niclas

Medlem
 • Content Count

  1,831
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Niclas

 1. Ni får ha det så kul! Jag hade gärna kommit om det inte varit för att vi ska fira min bättre hälfts födelsedag imorgon. Men jag kanske får titta förbi ngn dag ändå?
 2. Fungerar även bra med utspädd ättika som man låter sakerna ligga i och "dra" några timmar.
 3. Niclas

  Kopia eller ej?

  Hittade denna skummare när jag surfade runt lite, Hyggligt lik KZ´s nya skummare. Lite kopie-känsla, ungefär som mellan BK o BM skummarna... http://www.aquariumtechnik.at/kegelabschaeumer.html
 4. Finns dessutom ett par firmor i trakten som brukar har färdiga kar även i de större modellerna hemma och dessutom Söndagsöppet så du borde utan för mycket krångel få tag på ett nytt under dagen. Om Du vill köpa begagnat igen så kan du ju alltid titta på ngn av de stora annonssiterna, Du birde även där kunna hitta något redan idag. Lycka till
 5. Vattenbyte är nog det enda som gäller. Hur länge har du haft igång ditt karantänsakvarie?
 6. Enklaste sättet är att lägga kolet i en filterpåse högst upp i reaktorn. Det gör inte om man missar eller inte kan dosera en vecka, man fortsätter bara som inget har hänt, man tar alltså inte igen förlorad tid genom att dosera mer...
 7. Fantastiskt fint! o tillväxt på en cm i veckan, grymt!
 8. Man kan lossa lite på skruvarna i armaturen så att spänningarna släpper till en viss del.
 9. Ok, skarvlös fram är den, men limmad i mot bakrutan. Men det är nog som du säger att det inte är speciellt mycket med 4mm.
 10. Hej alla, var ett tag sen jag drog igång en ny burk, därav min dumma fråga... Hur var det med att ha akvariet i våg? Har ett litet 30 L Cocoon som jag precis fyllt upp, nu är det så att akvariet lutar lite framåt, det är inte skevt och det är i våg tvärs över. Nu undrar jag alltså om det är ok att det lutar lite rakt fram? typ 4mm nånting. Snabbt svar emotses tacksamt!
 11. Ja det är verkligen misskött! Ser helt förjäkligt ut... NOT!! Många skulle nog vara glada om de hade en så fin burk som Dig Svärd, ska bli skoj att se lite bilder när den är "fin" igen.
 12. Kommer inte ihåg var jag sett det, men det finns ett speciellt lim just för akvariebakrunder, kan ha varit att jag sett det i nån tidning för akvarietillbehör typ Juwel. Kolla de stora tyska webshopparna under tillbehör eller ngt.
 13. Niclas

  ATI Bubble master

  Haha, Du svarade innan jag funderat o skrivit klart Titan är förmodligen helt rätt o det lär fungera utmärkt, dock lite dyrt men det är ju allt som har med BK att göra...
 14. Niclas

  ATI Bubble master

  Kan ju vara titantrådar, vet inte så noga?
 15. Niclas

  ATI Bubble master

  Kul att det funkar med lite alternativa trasselsuddar. Jag plockade isär min igår och den är fortfarande helt ok. Speciellt intressant är det för Klaus Jansen rackade ner duktigt på Zeovitforumet på dessa trasselsuddar och talade högt o brett om att de skulle pajja på nolltid, men han verkar ha fel den gode Klaus, ännu mer intressant är att de nya Bubble-King skummarna (kanske inte alla modeller) numera har trasselsudd om än en lyxigare variant i rostfritt. Där ser man!
 16. Kanonsnyggt Bjarne! Gillar den här:
 17. Niclas

  ny kamera

  Kan verkligen rekomendera Nikon D40, den är helt överlägsen för pengarna o med Cash-back så blir det en riktigt bra affär!

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...