Gå till innehåll

På gång med mitt Nanokar...


Guest khsm

Rekommenderade inlägg

Hallå, är ny här på Nano forumet men har läst och kikat en del på äldre inlägg om nano kar och har nu tagit steget och börjat samla på mig grejer till ett eget kar. Harköpt ett "guppy hotell" efter att ha sett lite bilder här på forumet samt på lite utländska sidor. Har rivit ur original belysningen och fick nya lampor från USA förra veckan så nuklurar jag lite på installationen får se hur det blir har inte bråttom utanvill göra allt så bra som möjligt. Ska återkomma med lite bilder när det börjar likna nåt. Lär nog behöva en hel del tips framöver. HaDsmiley17.gif

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Guest aquainside

Hej, vad har du för lampor i ditt nanokar (bilden) är det små nano T5rör?

Vad menas med HF?

Jag håller på att samla på mig information om saltvatten allmänt, men är mest intresserad av att börja med ett litet nano kar (guppy hotel).

Tänkte ha några kilo levandesten o nån räka + turbo sniglar.

Räcker pumpen som sitter i "guppy hotellet" eller bör man ha en kraftigare cirkulationspump samt större filter-yta?

www.drakfisken.seså finns det "nano belysning" i form av T5. Är detta något att ha till ett guppy hotell, vilket Watt antal lämpar sig bäst?

Kanske borde startat en egen tråd, ursäkta mina jobbiga frågor =). .

Mvh Mikael

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Lamporna är fyra stycken 13wkompaktlysrör som jag har beställt ifrån USA dom är på 10000kelvin samt actinic blue.

HF don är typ "högefekts spolar" som driver lysrören.

Jag har ochså kollat på T5 nanobelysning och tyckte att det blev så låga watt om armaturen skulle få plats i nanocuben samt högt pris mina lysrör kostade 750kr inklusive frakt.

vad gäller pumpen och korrekt watt antal så vågar jag inte säga för mycket är ju själv nybörjare på ämnet men jag har bytt ut originalpumpen mot en Eheim pump som pumpar 150 till 600 l/h får se vad som blir lagom antar att ungefär 10 gånger vattenvolymengäller även för nano.

Kanske är någon som är mer kunnig som kan ge bra tips.

Ha Dsmiley24.gif

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Beställde på följande adress http://www.ahsupply.com/skickade först ett mejl till dom och skrev vad jag ville köpa och fick svar vad det skulle kosta mig inklusive frakt dom hade flera olika frakt allternativ men jag valde det billigasteoch hade ändå grejerna på 10 dar.

Ha Dsmiley1.gif

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Belysningen är nu klar allt är kopplat och det fungerar utmärkt.

Funderar på om "stänkskyddet" som sitter mellan lamporna och karet (ca 4mm plast) tar bort nån effekt på lamporna kanske borde ta upp ett hål så lamporna får lysa fritt ner i vattnet. Om det är någon som har lite bra synpunkter på det så skriv gärna vad ni tror.

Ha Dsmiley2.gif.belysning_klar.JPG

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nja jag tror att denna ej har någon betydelse för ljuset blir ju himmla funktigt där under så den bör sitta kvar tycker jag.

Ser snyggt ut det man ser men vad har du för converter till dina lampor. Dom kör ju med 110-115 Volt i USA och vi här 230 Volt

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej igen har börjat funderat på om jag ska satsa på en liten skummare till mitt bygge verkar som vissa använder sig av en och vissa aldrigsmiley5.gif.

Har kikat runt lite och snott ideer här och var ochtror att jag har klurat ut en design som skulle kunna funka. Är ju inte direkt gott om plats.Skummardesign1J.JPG

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 5 månader senare...

Har kikat runt lite och snott ideer här och var ochtror att jag har klurat ut en design som skulle kunna funka. Är ju inte direkt gott om plats.

Den där verkar riktigt, riktigt bra.smiley32.gif

Jag blir ordentligt sugen själv. Lova att berätta hur det går och om du trivs med den.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag hade gjort så här: Breddavlopp till vänster. Sedan en miniträutströmmare som gör att vatten sugs in i skummaren. Luftslangen in till vänster. Lös skummarkopp av plexi som hålls på rätt höjd av en plastskruv och lätt går att lyfta av. Avlopp nere till höger. Om höger sida = akvariesidan skär man ur ett trekantigt hål till nere till höger i stället. Tar man ur skummarkoppen går allt att rensa med en smal flaskborste.

2005-02-21_111155_miniskummare.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...