Gå till innehåll

Ted saltakarium - uppsamlade frågor


Rekommenderade inlägg

  • Svar 169
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Sen är det som så också vad det gäller fiskar att är det inte så många i karet blir de skygga och gömmer sig mer. Så när det är dax för fler fiskar så lugnar det nog ner sig skall du se. Din fröken vill nog ha en kompis helt enkelt. han känner sig rädd och ensammen.. speciellt som det simmar runt en bitchig clowfisk i karet. För det låter inte som clownfisken jagar och biter din fröken eller? OM hon ville ...skulle hon (clownen) döda din fröken ganska snabbt tror jag..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jag tror det kommer att funka iaf... jag har i princip samma fiskar i mitt kar och de kivar aldrig.. ibland blir min sammets clown lite irriterad på perculorna...som jag har tre av.. och jagar dem lite...men de bara simmar iväg lite och sen är det lungt igen...resten av mina fiskar struntar hon i.... ibland jagar frökenfiskarna varandra...men de struntar i resten av fiskarna.. pincetten käkar rörmask så du vet det .. men du vill kanske inte ha rörmaskar ändå...

Tänk på att OM du köper clownfiskar och vill ha fler ..tex av perculorna... så köper du de minsta i karet de går i. då får du garanterat tre hanar.. en av dem kommer sen byta kön till hona och vips har du läge för att få små babynemos...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ted, varför samlar du inte flera frågor om samma sak i ett inlägg? Bara en fundering, det blir en massa inlägg om samma sak att scrolla förbi...

Visst finns chansen att din stora clown kan ha ihjäl de små, speciellt om de kommer nya till en burk där den stora redan tagit ett revir i besittning.

Men det kan också gå bra om de håller sig "på sin kant".

Hade jag varit du så hade jag gått tillbaks med clownen och bett att få lämna tillbaks den då du inte visste om att den var en agresiv art och samtidigt bytt till ett par Occelaris-clownner, men bara två. Det räcker och blir över med två.

En pincettfisk är ingen lätt fisk som kräver mycket levande sten då de äter levande räk-djur i det fria och dekräver ett väl ingånget akvarium med mycket levande sten.

De kan i affären mycket väl äta tex artemia som är många butikers favoritföda, men det är inget näringsrikt foder. Tänk på det som godis, du hade säkert kunna äta bara det rätt så länge, men hur bra är det för din kropp?

En gul kirurg är nästan i största laget för ditt kar, de kräver också en hel del alger då de betar det i naturen, även om man kan komplettera upp det i foder i akvariet.

Men ett par gobys, ett par clowner och några snällare damseller kan ju funka fint i ditt kar.

Lycka till!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag förstår inte varför han skall gå tillbaka med henne? om han inte köper en likadan till så lär det inte vara så stor fara ju. Sammetsclowner gillar inte andra av samma sort specielt om de inte är honor.. men det är kanske för att slippa bli besviken OM det händer ngt.

En ensammen clownfisk blir alltid hona ... även om det är en hane...

..du ser detta när snoppen trillar av.. så det gäller att ha förstoringsglas *joke*

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

tja, det finns ju många andra fina fiskar, gobies och små wrassar är väldigt trevliga, och det finns ju snällare clowner med, det är alltid lite svårt att råda andra. en gyllene regel är att du planerar all fisk

du vill ha, och ta reda på allt du kan, så köper du dom lugnaste först, och dom lite tjurigare sist!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...