Gå till innehåll

Läckage


Beppe

Rekommenderade inlägg

Kommer hem efter en tur på landet och upptäcker att det är vatten på golvet runt akvariet. Det visade sig att min deltec 4040 läcker vid bakänden. Någon som har tips om vad som har kunnat hänt? Är detta något vanligt fel på deltecs pumpar?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Är det den typ av cirkulationspumpar som jag sett Deltec använder så brukar det sitta en skruv/mutter på baksidan som man kan ta bort för att se rotationsriktningen på axeln. Eftersom axeltätningarna på denna typ av pumpar brukar vara sämre än sämst så brukar det finnas en packning som skall ligga mellan skruven/muttern och pumpchassit. De har helt enkelt tagit en konventionell cirkulationspump för värmeanläggningar och konverterat den och satt namnet Deltec på den. Kan du ta en bild på den - och då speciellt baksidan?

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Den skruven (som brukar vara en ändmutter med yttre gänga) bör kunna tas bort. De brukar kunna skruva ut (och då går det att lägga in en ny tätning). Det kan ju vara så också att det bara är ett "snäpp" lock och då kanske det kan vara värre. Täckningen är till för att kunna tas bort och kunna se åt vilket håll axeln snurrar (eg sticka in en skruvmejsel och känna). Jag känner inte igen just denna modell, det brukar var ett skruvmejselspår i dom. Du får testa.

Är det grundfoss så läcker de jäklarna jämnt och man måste ha dit täckskruven.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Den enda funktion som den här ändmuttern har är att se till att pumpen inte läcker, den är också avtagbar för att man skall kunna se rotationsriktningen (har man jäklig otur så kan dessa pumpar starta baklänges). Om du inte har behov av att kolla rotationsriktningen och att den gått sönder så att den inte kan dras åt så kanske du kan fixa det med kemiskt stål eller liknande - annars byt.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ändhatten är utvändig gänga så se om du kan ta en tång å greppa tag i det som gått sönder och så sätt gänga ut det trasiga. Möjligtvis pilla loss det ännu mer så går resten sönder oxså utav det som är kvar av ändhatten.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...