Gå till innehåll

ostracion whitley


bläckis

Rekommenderade inlägg

hejsan jag blev intresserad i ostracion whitley, en väldigt snygg art tycker jag men jag såg inte att det stog nånting om om den var revsäker på reeflex artregister, är det nån som vet om den är det eller bör man ha den i ett fish only kar ?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

ja där har du en poäng jonas :) man skall ju inte vara rädd att testa bara för att den får lätt prick och om jag kör med uv så lär det väl vara mindre risk eller ? annars tycker jag denna var snygg http://se.reeflex.net/tiere/1993_Ostracion_solorensis.htm den verkar lätt och den blir inte så stor heller :) däremot står det matspecialist vet inte vad det menas med det men det kanske betyder att den är svår att få i mat i ?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Som jag har förståt det så är det mindre risk att få prick om man kör med uv.

Jag tyckte oxå att den var skit snygg så jag tycker ju att du borde testa iaf.

Matspecialist menas med att den kan vara knixig att mata...kan vara nån speciel mat den vill ha eller så vill den ha olika saker så den kan välja själv. Just denna fisken har jag inte en aning om vad den har för matbehov.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vacker fisk, men tänk på att den kan utsöndra gift vid stress som slår ut hela ditt kar. Frågan är om någon handlare vågar ta risken att släppa i en sådan i sitt fisksystem (igen...).

"Sudden movement, sound or bright lights can easily stress any Boxfish which can cause it to secrete a toxin that will likely wipe out your fish population including the Boxfish. This fish is well known for wiping out entire tanks. If the Whitley's Boxfish is stressed, we recommend immediate removal as the effects of this toxin are nonreversible.Sudden movement, sound or bright lights can easily stress any Boxfish which can cause it to secrete a toxin that will likely wipe out your fish population including the Boxfish. This fish is well known for wiping out entire tanks. If the Whitley's Boxfish is stressed, we recommend immediate removal as the effects of this toxin are nonreversible."

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Rent teoretiskt borde det ju funka att ta ut dom gammla fiskarna och koppa in den nya....sen åter introdusera dom gammla fiskarna efter ett tag när den har lugnat sig. Rent teoretiskt så borde den klara det bättre och inte vara så stressa och ta livet av alla fiskarna.

Ingen direkt kunskap om ämnet själv.....var bara en tanke jag fick!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...