Jump to content

Syd

Medlem
 • Content Count

  431
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Syd

 1. Om du gör en sökning får du många träffar på utländska forum där flera skriver att just de pumparna är känsliga. En del har bytt två pumpar per år. Här finns en pump https://shop.foretagsakvarium.se/product/deltec-dcc-3-skummar-pump
 2. Syd

  Gulaktigt vatten

  Ja jag använder KZ kolet det fungerar bra och det gör säkert Tritons med. Jag har 1 dl i en påse i sumpen (sköljer den först) och byter en gång i månaden.
 3. Syd

  Gulaktigt vatten

  KZ kol fungerar bra, finns säkert fler fabrikat som är bra använd dig av ett som är avsett för saltvatten bara för en del kan släppa fosfat.
 4. Ta dig en funderare hur du vill använda karen, kan vara en fördel att ha dem över varandra för att kunna utnyttja hävert mellan karen. De behöver inte vara rakt över varandra utan bara på olika höjd då får du både bra åtkomst och hävert.
 5. Lite nya bilder, karet tuffar på och det är bra tillväxt på korallerna. De gröna Halimeda algerna vill inte vara med längre misstänker att näringsnivåerna har gått ner och då trivs de inte längre, de röda algerna verkar däremot trivas. Tänkte prova att tillsätta Aminoacid lps för kaliendrum korallen och gorgonian har dragit in sina polyper en del, får se om det hjälper.
 6. Lampan är såld, markerade den som "såld" innan jul det måste ha försvunnit i uppdateringen.
 7. Syd

  sand fråga

  Jag har samma problem som dig. Köpte en Diamond Watchman goby fick den rekommenderad för att den släpper sanden lågt så inte korallerna fylls med sand. Det är en flitig rackare, sanden är väl inte 100% vit nu heller men betydligt bättre.
 8. Syd

  Uttorkad fisk?

  Det kan inte röra sig om cyanidfångst? Det var en tid när det förekom då dog fisken ett bra tag efter man fått hem dem. Har för mig att man kunde se det på att fisken blev färgad på inälvorna, om man skar upp och tittade efter tror det var blåfärgad den blev. Hoppas ju att detta inte förekommer mer men eftersom inte dina andra fiskar visar något och den här är relativt ny.
 9. Hej jag köpte en Arka Core 80 till mitt 170 Reefer, den är väldigt tyst och tar inte upp så stor plats.
 10. Syd

  Jojo-nivå i sumpen

  Vad har du för returpump? Jag bytte min pump till en Jebao pump och har fått problem med inställningen av returvattnet. Det verkar som min pump inte håller jämnt flöde.
 11. Kanske inte behövs för fukten men du får en mycket bättre yta för kaklet att fästa mot.
 12. Ska vi se om vi kan väcka en gammal tråd? Kunde vara kul att få lite inspiration och ideér från olika typer av akvarium under årets mörkaste tid. OBS läs första inlägget!
 13. mikoto det är en Goniopora
 14. Det blev ett par nya koraller under mellandagsrean. Vilka otroliga färger det finns i butikerna, nu gäller det att hålla efter nivåerna så de får behålla sina fina färger.
 15. Hej Jarecki försök att få tag i boken "corals a quick reference guide" ISBN 1-883693-09-8. Tycker den ger bra info om de vanligaste korallerna.
 16. Knauf är lika bra, jag monterade bara duken i den hörna som duschen är i. Kommer bli bra när du är klar, lyxigt med akvarierum i källaren kommer du att ha sumpen till ditt visningskar där? Är så skönt att få bort den mesta tekniken plus att man får allt samlat på ett ställe.
 17. Gjorde ett liknande utrymme förra vintern, använde ett gipsbruk till de större skadorna först (fyller bra och torkar utan att sjunka ihop) sedan bredspacklade jag väggarna innan fuktspärren. Det blir lättare att få kaklet snyggt om du har hyfsat slät yta.
 18. shit du var inte blyg Christian, dammade det inte ner hela huset?
 19. Hej Kim jag har fått ett återfall efter att vara ifrån hobbyn under ett antal år och liksom hos dig är platsen begränsad för ett akvarium och valet föll därför på ett red sea 170. Men akvariet fungerar bra med den lilla sumpen det som kan störa lite är kranen som begränsar flödet till sumpen den får justeras lite då och då för att det ska vara helt tyst. Bytte skummare till en Arka Core 80 den är rätt liten och smidig samtidigt som den är väldigt tyst. Det finns en facebooksida som heter Red Sea Reefer 170/ Max- E 170 & Red Sea Nano Owners Group där finns en hel del bra idéer om du vill bygga refugium både i sumpen och i utrymmet bredvid den. Lycka till. Mvh Bosse
 20. Bild 4 ovanifrån Alla bilder är oredigerade och direkt ur kameran, ser nu att kameran har svårt att fokusera skärpan med gulfiltret på.
 21. Bild 3 80% blått och 80% vitt

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...