Gå till innehåll

Snälla, snälla hjälp mig! Varför dog alla mina fiskar?


Botan

Rekommenderade inlägg

Hur mycket Bak tillsätter du?

Jag började bara fundera på att du inte har skummare och inte så mycket flöde så jag var inne på att bakterierna kvävde karet.

Har du täckglas och hur mycket ytrörelse har du?

Det som går emot är dock att räkorna klarat sig...

//NiXoN

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Skippa bananen. Det är 80-tal att mata med det. Nu har vi mängder av bra foder att välja på.

Utifrån vad du skrivit har jag tre gissningar

1.överdosering av kolkälla -->syrebrist

2.elavbrott under några timmar --> syrebrist

3.doppvärmaren hängde sig under några timmar och kokade akvariet -->syrebrist

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

hur gör man bäst vid elavbrott?!

Ha någon slags batteribackup, antingen på någon/några streampumpar riktade mot ytan, eller i yttersta nödfall så har man nån/några såna här batteridrivna luftpumpar (http://www.akvarieshop.se/elite-batteridriven-p-101.html?cPath=92_53_88) hemma med ett gäng batterier. Annars är det väl att hämta årorna och börja ro utav ***. Men den första är ju det enda som hjälper om man inte är hemma, och den sista var väl inte helt på allvar ;)..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

ok, vet du hur länge man klarar ett strömavbrott på 300l annars?! men har man pump är de ingen fara (förutom tempen då)

Tror det finns mer lämpade personer att svara på det, men det beror ju på hur mycket djur man har som förbrukar syre, avger koldioxid osv. Enda erfarenheten jag har är att jag hade ett elavbrott då det var en golvslipare här när jag jobbade och han brände av 6 proppar på en dag ;). Och jag i min dumhet hade kopplat allt som gick till karet via en vägguttags-jordfelsbrytare (som måste reset:as efter ett strömavbrott). Då var karet utan el i 5 timmar, men då fanns bara räkorna och några koraller tror jag (inte helt säker på om clownen fanns då men tror inte det). Nu har jag en en streamerpump och värmaren kopplad utan jordfelsbrytning för "säkerhets" skull (inte min säkerhet då).

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

NiXoN: Jag har endast 2 st 300 l/timmes flöd på ytan tidigare använda till sötvattensakvariumerna. Tillsätter endast några droppar var tredje dag. Har vart snål på den punkten. Inget täckglas.

Jag lär nog aldrig få svar på hur mina fiskar dog. Syre bris av något slag kan ju vara tänkbart. Min zoohandlare här i Luleå tror på inre bakriell sjukdom men eftersom fiskarna åt dagen innan och var mycket pigga så tror jag på något annat. Hur fort vågar jag prova med ny test pilot? Bör jag byta vatten? Hu mycket i sådanna fall?? Hur mycket mer skall jag ha i flöde?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vänta med nya fiskar. Skaffa bättre cirkulation, 15 000-20 000 l/h, samt invänta skummaren och låt biologin komma igång i karet. Passa på att dra ned näringen nu när du inte har något i karet istället för att skynda med att stoppa ned nytt.

Sen är det märkligt att du stoppar ned en diacanthus som första fisk i karet eftersom det är en väldigt svår fisk.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

3000L/timme ska räcka om det ger en ordentlig ytvattenrörelse. Du kan ju testa med tex en frökenfisk och flytta den om den ser ut att börja må dåligt. Nytt vatten i en större hink med cirkulation och sten kan fungera som tillfällig lösning.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja jag skall nog forbättra ytvattnet ändå. Jag trodde det skulle vara bra för diacanthusen att vara själv i karet då det är en blyg fisk som har svårt att anpassa sig. Men nu får nog karet stå och mogna några veckor. Jag har några förökenfiskar så någon av dom stackarna får nog vara en pilot till oss. Ska jag byta lite vatten i karet nu? Räkorna lever ännu i akvariet. Borde inte det tyda på att vattnet ändå är okej?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...