Gå till innehåll

papi

Medlem
  • Antal inlägg

    676
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Kan ni rekommendera något i brist på alger?
  2. Matar du den ordentligt? Den vill nog helst ha en liten räkbit i veckan eller så. Anemoner är känsliga för förändring i vattnet och gillar tex inte vattenbyten. Viktigt då att det vatten man byter har samma salthalt och temp och att saltet har löst sig ordentligt. Byt gärna lite långsamt också!
  3. Tänk positivt! Du ar potential för världsrekord i överlevnad för sjöhare i akvarium
  4. Högt Ca brukar dra igång dom hos mig. Näring finns det oftast gott om i mina kar
  5. För fiskarna är det ingen fara men man bör vara lite försiktig med hanteringen av kolonianemoner. Inte farligt att ta på dem men att inandas/äta osv är inte bra. Har man öppna sår är det nog klokt att vara extra försiktig!
  6. Kanske kan placera en pump lite djupare och bara köra den då? Om du kan suga ut mycket gegga går det bra att byta tex 30 l /vecka men om du inte får med så mycket alger känns det overkill. Ge också haren en chans!
  7. Om suger ut en hink och låter den stå ett par timmar lägger sig algerna på botten och man kan hälla tillbaka en större del av vattnet i karet igen.
  8. Snyggt rev! Tänker så här. Om du redan har mycket alger kommer de vara bäst på att ta upp överskottet av näringsämnen pga sitt antal. När algerna blir uppätna får bakterierna mindre konkurrens och växer i antal. Nu blir det svårare för alger att komma tillbaka då näringsämnena först tas upp av bakterier. Sug ut så mycket alger som möjligt vid vattenbyten. Du matar väl med pellets? I så fall bör maten vara uppäten snabbare än med vanligt frysfoder. Skummaren. Gör rent den varje vecka och håll koll på att den har rätt vattennivå etc. Hur många turbos har du?
  9. Skiv och kolonianemoner är lätta och dessa är mjukkoraller! Och ja man kan ha flera. Kan inte hur indelningen skett men som du skriver så har havsanemoner tentakler med gift och kan fånga byten som de äter.
  10. Ett finmaskigt när typ myggnät borde fungera. Anemoner kan släppa också och flyta fritt, då är det stor risk att de hamnar i pumpen. Jag skulle inte rekommendera att introducera anemoner innan du känner att du har bra koll på det mesta och att karet är väl inkört och stabilt.
  11. Kul att haren gör sitt jobb! Har du några bilder så man kan se omfattningen av problemet? I nystartade kar ser man ofta olika faser när olika organismer kommer och går. Jag skulle kunna tänka mig att algerna till slut konkurreras ut av nyttiga bakterier.
  12. Hade varit borta några dagar på semester och när jag kom hem fanns det två stycken. Jobbigt värre för clownen Läste att detta händer ibland och störningar kanske är det som triggar. I mitt fall var det iaf tvärt om. Efter en tid med algproblem och mycket grottande så kom delningen när allt var stabilt och bra.
  13. Är det ett trägolv kan det vara en bra idé att ställa karet tvärs över reglarna som nämnts ovan. Har du ett betonggolv finns inga reglar och du kan ställa karet fritt. Egentligen bör kan man kanske ta en titt också så att det inte finns någon annan stor last på golvet på samma bärlina. Förutom karets vikt kan man tänka sig att några personer står nära det och tittar, då har man några hundra kilo till.
  14. Det heter väl även symptom i plural?
  15. Färgborttagningsmedel typ BUMS eller TAFF borde fungera.
  16. Antar att du slangar ut och suger med en del organiskt. Låter väl vettigt i så fall. När karet är stabilt borde du kunna byta mindre vatten och tillsätta ämnen som förbrukas istället.
  17. Det är kul att följa nystart och när de första tecknen på liv dyker upp. Fin sten också!
  18. Måste slå ett slag för sjöhare många lägre djur och uthållighet. Har ofta haft alger utan att direkt veta varför, men oftare i samband med uppstart. Sjöhare finns att ta över i Stockholm av mig!
  19. Känner du till kapacitetstester vid förhöjda CO2 värden? Vore jätteintressant att ta det av! Jag mäter själv co2 då och då men aldrig varit uppe på 1000 ppm ute, inte ens i New Delhi som ska vara världens smuligaste stad, Däremot 650 och däromkring i dålig uteluft.
  20. Det är ett intressant ämne. CO2 halten stiger konstant i atmosfären är är säkert 100 ppm högre nu än för några tiotal år sedan. För att spara energi i byggnader så vill man ventilera så lite som möjligt men vilka värden som vi egentligen mår bäst av är nog inte helt kartlagt. Jag *tycker* mig känna mig tröttare redan från ca 600 ppm och 1000 ppm är riktigt dåligt, dock inte farligt.
  21. Har bytt upp mig till en HD-kamera med bättre egenskaper. Kör också med ett Seneye-system som med lampor indikerar om PH. amonium eller temp spårar ur (ingen webserver). Med ny placering av kameran kan jag då se om Seneyesystemet larmar. Kameran skickar automatiskt bilder vid några tidpunkter till min mobil varje jag. Tycker det känns som ett bra sätt att hålla ett öga på karet när man inte är hemma!
  22. Nej det låter inte för mycket. Matning, äter det upp allt inom 2 minuter? Jag vet inte om sjöharen, algerna har aldrig tagit slut
  23. Många goda råd i tråden. Själv har jag en sjöhare i ett försöka att hålla algerna stången. Att inte ha belysningen på onödigt länge kan ju också vara något att tänka på samt att inte övermata så klart.
  24. Håller på med ett experiment i syfte att få lite bättre semesterkoll på karet. Har monterat en wekamera i en glasburk i akvariet. Lite kul att se världen ur ett fiskperspektiv! D-link har även en emailtjänst så att man kan få kameran att automatisk skicka bilder på e-post i vald intervall! Allt provisoriskt så långt.
  25. Ja blev det någon konsensus om bästa saltet? Går över till koraller nu från fish only och tar gärna emot tips på bra korallsalt!
×
×
  • Skapa Ny...