Gå till innehåll

Fisk till 32L?


maltemus

Rekommenderade inlägg

För vuxna clownfiskar är det alldeles för litet - titta istället på alla de små gobies som finns, okinawae med flera. Jag har även haft kardinaler i ett så litet kar - funkar men de gör sig bättre i ett större.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

köpt en Gobiodon rivulatus Gobiodon rivulatus (http://se.reeflex.net/tiere/1788_Gobiodon_rivulatus.htm) här om dagen. liten kaxig firre som nästen försvinner i mitt kar, men vet man bara om den så är den grym. den skulle nog funka i ditt kar. har även en Cryptocentrus cinctus (http://se.reeflex.net/tiere/405_Cryptocentrus_cinctus.htm), men vet inte riktigt hur stort kar man behöver. den håller sig oftast i i sin håla, och lever gärna i symbios med en pistolräka.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Små clowner funkar i såpass små kar, men är för litet för fullvuxna men dom växer ju så det är ju lite knasigt att köpa en fisk som kanske senare (när man blivit fäst vid den) blir stressad av för litet levnadsutrymme, en fisk bör ju få en möjlighet att leva ett någorlunda normalt liv i våra akvarier också.

Rekommenderar hellre fiskar som har ett mer lämpligt beteende och storlek för ett så litet kar, som många mindre gobies eller blennider (t.ex. bicolor blenny är en riktigt trevlig firre som inte blir stressad av även ganska små kar, men finns många andra trevliga arter).

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...