Gå till innehåll

Deltec UVC, farligt att titta?


Björn 530

Rekommenderade inlägg

Har skaffat ett deltec uvc. För att se om lampan lyser syns det att slanganslutningen man fäster slang i "hose tail + Cap nut" (vita anslutningarna) lyser när lampan är på. Är ljuset farligt om man tittar på anslutningen?

Någon som har koll på detta, i instruktionen står "Never look into the T5 UV tube when illuminated. If this should happen accidentally medical advise should be taken. Exposure to UV radiation can cause serious damage to the eye."

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nä, att titta på anslutningen är ofarligt. Det är den ofiltrerade strålningen från ljuskällan som är farlig. Med andra ord, titta rakt in i anslutningen där vattnet förväntas rinna kan eventuellt vara skadligt, men det som man varnar för är att man inte ska ta ut ljuskällan, och tända den, för att titta på den. Definitivt olämpligt.

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Man bränner ögonen och får mikroskopiska (till en början) sår på hornhinnan. Det svider och kliar enormt, "som sand under ögonlocken". Vid varje blinkning skaver ögonlocken upp såren, som av denna anledning kan ta lång tid att läka. Något liknande som svetsare och skidåkare kan få tydligen: snö- och svetsarblindhet. Rekommenderas inte.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...