Postat 26 november 200420 år Måste bara ta reda på:Är det nån som vet det här med vitlök?! Vad är historien bakom denna sensation? Jag menar vitlök, en knölfrukt som växer under jorden, är inte precis den sorten mat som förekommer i oceanerna... . Att vitlök har massa olika botande effekter vet man och den smakar gott i mat, men vem i hela fridens namn kom på att blanda den i fiskmat?!?!? Och varför?! Är det bara p.g.a. vitlökens antibakteriella egenskaper?
Postat 26 november 200420 år Japp, exakt! . Vitlöken har en strålande effekt mot parasitangrepp. Men att göra vitlökskäk själv, har jag sett många "dåliga" resultat av. Fruktansvärt övermatade akvarium luktar apa, och vattenvärdena är katastrofala, skall det användas, bör man göra det med andakt.
Postat 26 november 200420 år Författare Ah! Ännu en fördel med saltakvarium: Om nån klagar på dålig andedräkt så kan man bara säga: "Nej, inte jag. Det är fiskar som har käkat vitlök..."
Postat 26 november 200420 år Mina har precis fått vitlök-smakad artemia av mig...tycker dem rapar lite surt....
Postat 27 november 200420 år Ett antal tarmparasiter tycker att vitlök luktar så hemskt så att när fisken ätit vitlök kryper de ut ur tarmen och blir uppätna av andra djur. Det är bara i ett litet förstadium de kan simma och uppsöka nya värddjur så de smittar inte nya fiskar. Fungerar både i söt och saltvatten men det finns bara anledning att använda det när man har tarmparasiter.
Postat 27 november 200420 år Det låter ju intressant, hur skall man introducera det till fiskarna ? Hackad och stekt i olivolja
Postat 27 november 200420 år Här är en intressant artikel i ämmnet http://www.reefs.org/library/article/h_cortes-jorge.html+ en färdig att köpa produkt http://www.kentmarine.com/foods/garlicxtreme.html
Postat 27 november 200420 år Tack Zippo! Synd bara att det är på Engelska, ingen som har använt vitlök och kan berätta hur man skall göra med det ?
Postat 27 november 200420 år Författare Man matar inte vitlöken direkt till fiskarna, utan brukar pressa 1-2 klyftor i matblandningar som man själv brukar göra med olika ingredienser. Nån recept borde man hitta här på forumet, eller åtminstone en ide om vad man brukar blanda ihop.
Postat 27 november 200420 år jag tar bara en klyfta å trycker den med sidan på en kniv skalar den å låter den ligga med maten i vatten ca en timme eller två sen tar jag bort den å matar med maten som är härligt marinerad
Postat 19 februari 200520 år Jag brukar att blanda i ett par klyftor i räkmixen funkar bra för migStefan
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.