Gå till innehåll

mag-floats 45 liters...


seb1989

Rekommenderade inlägg

Huvudsaken är att man kommer rätt till slut, sen är det ingen som bryr sig om man är professor eller totalt kass på matte. Vi hjälper ju alla till med det vi kan, och det vi inte kan, det frågar man om. :) (Eller googlar på, så kan man säga att man kom på det själv. :skrattar:)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

hehe jo det är väl så... men ska bara säga att jag faktiskt inte satt mig ner och försökt räkna ut det utan det kom av sig själv, hehe och sen var det väl det där jag läste om nån annan som blev rekommenderad att byta 5 dl i veckan i ett 45 L kar... men såg väl antagligen fel på dl och L där med... men huvudsaken är att matrecepten blir rätt med mått! hehe (är kock) ;) hehe

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har en liten fråga om den nya mjukkorallen jag köpt... nästan helt säker på att det är en "Neospongodes sp" http://se.reeflex.net/tiere/2822_Neospongodes_sp..htm . . skulle ni tro att det är den om ni kikar på bilderna i förra inlägget?

i alla fall.. har ställt den ganska långt upp som ni ser men nu har den liksom laggt sig ner längs stenen.. vad kan det bero på? borde den vara längre från ljuset? eller behöver den några tillsatser av något slag? eller behöver den mer/mindre cirkulation? kanske någon annan orsak?

mvh seb!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag gissar på att den lägger sig ner lite för att den inte är van vid ditt vatten, låt den anpassa sig lite, så ska du se att den snart piggar på sig lite.

Har nog aldrig sett en korall, som nyss hamnat i en ny burk, att på en gång trivas som om den aldrig stått någon annan stans.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Man tackar! :) har du någon bild på ditt kar då tro. ? Jo visst. Det är en gorgonia. Riktigt trevlig faktiskt. Bytte till mig den och några fraggar av en riktigt shyst kille. Den är ju än så länge relativt ny men polyperna börjar komma fram mer och mer.. Passar på att skriva här igen om inte någon runt Trollhättan som är intresserad av en fin sarcophyton...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ahh! Tjena Per-Åke! Allt bra? Tack tack. Gjorde mycket med dina fraggar och koraller . Men har kollat på ett större kar nu efter jag såg ditt. Så får se.. Kanske blir det ett fetare snart.. ;) men väntar in lönen nu och ska se om jag skaffar nått nytt skoj. Har också en fin mjukorall som jag inte riktigt fått att trivas , så vill du får du gärna komma förbi att hämta den om du känner dig sugen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 månader senare...

Tjenare. Hur går det för dig ?

Var hos Per-åke härom dagen, och vilket kar. Är utan tvekan det mest imponerande jag har sett. Har precis starta mitt kar (igår den 27/8). Nu är det bara den tråkiga väntan. När drog du i dina koraller efter start av ditt kar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...