Gå till innehåll

Vår BTA delar sig


ninan

Rekommenderade inlägg

Vår rosa BTA har delat sig igen.

Vi introducerade den i början av April, den stannade där vi satte ner den och från start var ingen av våra clowner intresserade av den. Den första delningen som skedde efter ca 1 månad kan nog antingen varit naturlig eller berott av stress. Direkt efter delningen flyttade vår största sadelclown (4-5 cm) in i den ena och vi har frågat runt vad vi skall göra då anemonen var så liten och fisken nästan lika stor när den knölade in sig i anemonen. Allt har gått bra och anemonen har vuxit och suttit kvar på exakt samma plats tills inatt då den delat sig igen så nu har vi tre rosa BTA i akvariet. Den ena delen har gått runt stenen och satt sig en liten bit ifrån den andra och verkar vara nöjd där.

Vi har stabila vattenvärden. Anemonerna beter sig enligt boken (har läst på noga innan vi skaffade den). Är det normalt att de delar sig med denna frekvens eller tror ni att det är något fel och vad skall vi göra i så fall?

post-3867-14468920065368_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 månader senare...
Hur mår den här nu?

Jo, sedan denna händelse har den ena delen av de som senast delade sig tagit en sväng runt akvariet och varit borta i stenhögen(revet) tills för ca någon månad sen då den plötsilgt dök upp igen. Den sitter lite knasigt men är nåbar att mata. Alla tre lever alltså och mår toppen som det verkar. De är för det mesta uppblåsta och i en av dem bor vår största sadelclown fortfarande även om clownen är större än anemonen då den valde den minsta delen. Det verkar funka ändå.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...