Gå till innehåll

Virse

Medlem
  • Antal inlägg

    614
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Du har säkert många fler olika koraller än mig. Musslor, boxarräka, harlequinräka, de olika krabborna osv.
  2. Macropharyngodon meleagris. Jag köpte två st då de gick i samma kar i butiken. Men det tog bara ett dygn innan den något större gjorde livet surt för den mindre. Trots att de fick gå i ett kar kanske 5-6 gånger större än i karet i butiken. Haft den i kanske 1½ år nu men fick den nyligen att börja äta pellets. Dock är det helt omöjligt att odla Trochus, Astreor eller andra stora snäckor med en sån wrasse i karet. Tack Alex! Jag har dock inte lika stor variation på djur som du verkar ha
  3. Kanske dags för en updatering, haha. Fullt upp med jobb, träning och allt annat man ska hinna med. Akvariet får sin dos uppmärksamhet men tyvärr har det inte blivit mycket tid på guiden... Börjar få en del stora koraller. Vet inte riktigt vad jag ska göra med euphyllian... den börjar närma sig storleken av en fotboll. Jag har äntligen blivit av med cyanon tack vare RSR. Testade allt möjligt innan. Även glasrosorna börjar ge sig, eller så kommer de och går bara. Om någon vill byta rhodactis eller grön stjärnpolyp fraggar mot knappar eller något annat kul så hör av er! Inga bra bilder, men here goes! '
  4. Vet inte riktigt vad det är för snäcka du har där Therese. Men det skulle vara intressant att identifiera den. I fall jag var dig skulle jag hantera den varsamt, de kan vara en elaking!
  5. Jag använder precis samma metod som du beskriver, både för glasrosor och för skivor. Det räcker oftast med 0.2-0.3 ml per skiva dock (beroende på hur stor den är såklart).
  6. Precis så gjorde mina putsarräkor med mina Acan fraggar. En av mina koraller höll på att stryka med, så räkorna fick åka.
  7. Virse

    ....

    Vaknat på fel sida i sängen Dennis? Det är levnade sten du har köpt. LS kommer i många olika varianter och kvalitéer. Det är inte LS som LS och om du själv valde ute stenen så är det ditt val. All LS är i grund och botten döda koraller, vissa äldre, vissa yngre. Du ansvarar själv som köpare att kolla upp vad det är du köper. Om du inte gillar återförsäljaren så behöver du ju inte åka dit nå mer.
  8. I fall jag var dig skulle jag satsa på att vara i Nyköping innan 15, för att vara säker. Såvida de inte ringer. http://sv.wikipedia.org/wiki/Nyk%C3%B6pingsbro Sök på google maps: Rasta Nyköpingsbro, E4, Nyköping, Sweden
  9. Hade inte du alldeles för grov sand (grus) för dessa wrassar?
  10. Du tar en 5 liters dunk. Fyller med 4 liter vatten, därefter blandar du i 2 kg av saltet och när saltet är löst så kanske den totala volymen är 4½ liter. Då fyller du upp din 5 liters dunk med ytterligare en halvliter så att den är full. Lätt som en plätt
  11. Om vattnet är skitigt så behövs det ju.
  12. Inte övervägt att skaffa dig en skummare? Du kan ju alltid göra lite större vattenbyten varje vecka.
  13. Nja, det har jag svårt att tro. Bumblebeesnäckorna ska nog vara ganska harmlösa så länge de är mätta. Men de är köttätare och om de blir tillräckligt hungriga så vet man aldrig
  14. Kan nästan garantera att det är en "bumblebee" snäcka. De kan vara trevliga men kan också vara ganska otäcka och ge sig på andra snäckor, eller till och med musslor (vad jag vill minnas).
  15. Härligt med cyanon och fosfaten Fredrik! Ska bli spännande att se bilder från nya kameran också! Jag kapade plexiglas med en vanlig fogsvans förut. Men den skivan var nog 12mm, möjlitgvis 14 Edit: Ahh, där kom dem. Nice! Säg bara till om du vill låna mitt stativ nån gång!
  16. Den behöver ju inte vara död för att vara döende. Jag koppade in 10 Trochus lite snabbt en gång då jag råkade ha 1.028 salinitet i mitt gamla akvarium (ingen osmolator). Ingen av dessa Trochus hade förmågan att suga sig fast nånstans, de bara gled, överallt. Trots det så levde dem i ca 1 vecka.
  17. Kan det inte bara vara en knapp som blivit lite tilltygad och nu återhämtar sig?
  18. Jag behandlade mina discosomor som glasrosor när de blev för många. En liten kanyl med 24%ig ättika rakt in i dem. De bara smälter bort på 24 timmar. Hur effektivt som helst.
  19. Nu är det ju så att Dejong i Holland har lagerlistor. Men vill man inte titta på dem och istället bara räkna med att Amir fixar allt, så var så god.
  20. Som sagts tidigare. Det kan säkert bli nån körning till upp till Stockholm, men vänta då för säkerhets skull tills dess innan du beställer din peacock. Dessutom kan du kika på dejongs hemsida om de har peacocks på lager. Har dem inte det, så är det kört.
  21. Just det där med den svarta fläcken verkar vissa Melanurus ha, och andra inte. Det är precis samma om man tittar på H. Ornatissimus, även den har svarta fläckar på vissa bilder, men inte på andra. Jag _tror_ att de har fläckarna under sitt "initial phase" och att dessa sedan försvinner under deras "terminal phase". Edit: Eller om det kan vara så enkelt att honorna har fläckarna och hanarna inte. Edit2: http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+1379+2285&pcatid=2285 Och där hittade jag något som styrkte teorin.
  22. Det är en Halichoeres Melanurus. Väldigt lik, både till utseende och beteende, Halichoeres Chrysotaenia, som jag själv har.
  23. Det är klart att det går att hantera LS utan gummihandskar. Dessa maskar vill ju inte stickas, är man försiktig så ska det gå bra. Men vill man inte behöva oroa sig så. Finns ju klassiska diskhandskar att köpa i mataffären som är rätt långa och lagom tjocka.
  24. Kan inte pyramidsnäckorna leva av större snäckor också? Eller har jag bara missuppfattat detta?
×
×
  • Skapa Ny...