Jump to content

Reuben

Medlem
 • Posts

  3,466
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Reuben

 1. PGA oseriös köpare åker den upp igen : Fungerar utmärkt, ett par delar som behövts limmas om efter en tidigare transportskada och en pin på impellern som gått av men inget som påverkar funktionallitet. Riktig kvalitetspump från red dragon som bara den kostar dubbelt vad jag begär 2500kr - Finns i göteborg
 2. Tja, Innan jag gräver för djupt bland produkter med tveksam kvalité från aliexpress, är det någon här som kört något projekt hemma för att fått städat undan alla hundratals nätadaptrar man enkelt samlar på sig under sina kar? Har något sett något liknande för 12V eller ännu bättre något där man kan justera mellan 9 och 36V på ett antal uttag? Min tanke är att kunna installera 3 boxar under akvariet och gömma undan alla kablar snyggt. Räknade nu och har 16stycken nätadaptrar som skall gömmas. Känns som något sånt här hade sparat mycket onödigt kablage.
 3. Är en kille som lade upp en Trident Apex för 4000kr på ett av facebook grupperna idag : https://www.facebook.com/groups/110673925967360 Har ingen koppling till honom men tänkte när jag ändå såg det kunde jag dela vidare
 4. Känns som att den skulle KUKA ur förr eller senare
 5. Första generationens bubble king mini 200(?) säljes i göteborg. Jag köpte kittet från en änka som inte riktigt hade koll på vad hon sålde, skulle fått en Bubble King Mini 160 men med 20cm cylinder och så kraftig pump så matchar den 200. Men helt ärligt vet jag inte exakta modellen. Jag ville inte heller göra en större grej av det hela, ärligt misstag från henne o ville inte göra saker krångligare för henne i jobbig tid. Jag var nöjd med dom 3500kr jag betalade för vad som skulle vara en mindre model så det känns rättvist att släppa iväg den för detsamma. Det är ett par mindre skador på plasten som limmats igen och en nål på impellern som gått av, men i övrigt en riktigt jävla bra kvalitetsskummare, dock alldeles för stor för mitt kar. Finns i Göteborg, och ska köra ner till Helsingborg på fredag så kan släppas på vägen då.
 6. vart i landet hade nog varit bra att veta
 7. Fin jävla skummare, hade jag inte just fått tag på en så hade jag köpt direkt!
 8. Försiktg med denna : acceleratorn har följande varning i databladet : "Giftigt för vattenlevande organismer, kan orsaka skadliga långtidseffekter i vattenmiljön."
 9. har du ingen mätare finns alltid risk att du överdoserar ozonet, men i övrigt så är det bara positivt. Jag körde Ozon i ett kar helt utan vattenbyten i 4 år, superklart vatten och helt fullproppat med SPS (gick åt 300ml KH vätska om dagen)
 10. Spontant skulle min tanke då vara ett spår som en skyddad kamera åker runt karet med hjälp av ett spår med en akrylcylinder som bryter vattennivån så att du kan ha igång pumparna. Programmera upp ett "grid system" så du har tex och i samband med att någon vill se en korall så är det kopplat på hemsidan till tex "D9" som får kameran att åka bort dit och filma korallen personen är intresserad av. A B C D 1 2 3 4 5 6 7 8 9 X Hela tanken är ganska lik autostores robot lagersystem fast i mycket mindre skala. jag känner inte till att det finns något, låter spontant inte jätteavancerat, verkar finnas mycket projekt på github för liknande typer av gridrobotar man troligen kan plocka en hel del av arbetet ifrån. Hade varit väldigt kul att se, men om det inte redan finns ett färdigt system för något på denna skala så min gissning att det är för dyrt för att det ska vara lönsamt.
 11. varför skall det vara live? Ser bara problem då kameran inte alltid kommer göra korallen rättvisa beroende på hur belysningen är etc. En kamera som hänger ovanför karet 24/7 kommer dessutom sabba linsen med salt på hyffsat kort tid. Sen har du också problemet med livefeed att folk inte bara handlar under 10 timmar om dagen, ska du slå på och av lamporna hela dagen för denna live feed? Tror mer på att ta bra bilder som en standard wysiwyg, kommer nog inte bli bra kvalite annars och du skrämmer nog bort fler kunder än du tjänar
 12. Intresserad av dessa om du bestämmer dig för att splittra på grejerna Levande stenen Osmos aquamedic Övrigt: Salt Red sea coral PRO(nästan full), Refraktometer, diverse vattentester, mat.
 13. "Mer villiga" De har inget val i frågan, alla handlar på Nordpol där man man handlar på samma marknad som grannarna. Största problemet i sverige just nu är att vi saknar infrastruktur för att kunna nyttjar vattenkraften i norr till fullo i södra Sverige som gör att vi drabbas hårt i söder till skillnad från norrland. Kärnkraften har tidigiare kunnat skapa lite mer tillgång i området som sänkar priset för området lite iaf. Men till trådskaparens fråga, vi har haft onormalt billig el senaste åren, hade du bundit för 3 år sedan i 3 år hade du betalat nästan det dubbla mot rörligt under denna tid. Det hela går i vågor, över tillräckligt lång tid är rörligt alltid det billigaste, kan man se in i framtiden kan det vara värt att binda vissa perioder, men att binda upp sig nu i 1-3 år är med störst sannolikhet en dålig affär. Med det sagt så är en helt traditionell försäkring också en dålig affär för snittpersonen, man betalar mer än om man bara sparat överskottet till när det skiter sig, men det är få som inte väljer att försäkra sitt hus för att det är förödande för 99.9% av befolkningen med ett hus som brinner ner. se elpriset på samma sätt, är det förödande att det kostar som det gör just nu, bind upp det, klarar ekonomin att det blir 5-6k mer i månaden under några månader här och där, lämna det då rörligt.
 14. har du betalat med ett kreditkort borde det bara vara att ringad om och häva köpet, brukar sällan vara problem att kräva tillbaka pengarna via Visa / mastercard / amex
 15. Frånvarande från hobbyn ett par år och tänkte hur allt såg ut hos dig ken. Kul att se att allt är sig likt, Osby på väg att sälja allt igen
 16. Damn, synd! enda tråden jag följer här på guiden nu för tiden
 17. Har du inga problem med nuvarande hade jag inte uppdaterat initialt, med tanke på historiken de har med sina releases. Vänta iaf 4 veckor.
 18. har du locket hade jag iaf rekommenderat den, så har du bättre odds iaf Håll koll på BTAn, med så lite ljus och en clownfisk lika stor som den skulle den kunna må dåligt / krasha karet.
 19. Du ska inte lämna fisken till någon butik sålänge som håller den? kan nästan garantera dig att den kommer hoppa ut eller bli sönderstressad i ett så litet kar under dessa månader. Borde finnas gott om folk som kan hålla den, alternativt bo i någons sump eller liknande... Skulle jag satsa pengar skulle jag betta på 1:1.25 odds
 20. P.S sniglar uppe vid ytan mitt på dagen kan många gånger vara tecken på dåligt med syre. (som du har på första bilden)
×
×
 • Create New...