Jump to content

Reuben

Medlem
 • Posts

  3,447
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Reuben

 1. Frånvarande från hobbyn ett par år och tänkte hur allt såg ut hos dig ken. Kul att se att allt är sig likt, Osby på väg att sälja allt igen
 2. Damn, synd! enda tråden jag följer här på guiden nu för tiden
 3. Har du inga problem med nuvarande hade jag inte uppdaterat initialt, med tanke på historiken de har med sina releases. Vänta iaf 4 veckor.
 4. har du locket hade jag iaf rekommenderat den, så har du bättre odds iaf Håll koll på BTAn, med så lite ljus och en clownfisk lika stor som den skulle den kunna må dåligt / krasha karet.
 5. Du ska inte lämna fisken till någon butik sålänge som håller den? kan nästan garantera dig att den kommer hoppa ut eller bli sönderstressad i ett så litet kar under dessa månader. Borde finnas gott om folk som kan hålla den, alternativt bo i någons sump eller liknande... Skulle jag satsa pengar skulle jag betta på 1:1.25 odds
 6. P.S sniglar uppe vid ytan mitt på dagen kan många gånger vara tecken på dåligt med syre. (som du har på första bilden)
 7. Håller med Lasse, tror också på bakterieblomning från biopelletsen. Se till att skumma blött och rikta pumparna mot ytan, blir ofta syrebrist när detta händer.
 8. säkert cache'ad data i webläsaren
 9. Jonas, allt blir mycket bättre på en samsung
 10. Då intresset ligger på en all time low med hobbyn ska jag lägga ner lite av de mer krävande fiskarna och bara ha algbetare i karet tills vidare, därför gör vi av oss med vår älskade Murre Uppskattar ca 60cm lång, har inte gett sig på några fiskar eller räkor i karet och matas med 2 hela frysta räkor (eller motsvarande mängd frusen fisk) i veckan. Krav på att den som tar emot den skall ha ett kar på minst 500 liter, vid flera som vill ta emot den så avgör jag den som verkar vara det bästa hemmet skicka ett PM med lite grann om ditt kar, gärna en nytagen bild!
 11. Reuben

  Jebao crossflow

  Beror väl på vad man är ute efter, vissa vill ha så diskreta pumpar som möjligt, med tanke på priset kan man motivera att köpa den mindre av dem och vid ev. uppgradering av kar, helt enkelt köpa nya. Dessa skall väl ändå vara så gott som ljudlösa, maxspect varianten jag hade var det iaf.
 12. en påse har inte (märkbar) undertryck eftersom den inte har en fast form som suger, utan den bara viker sig innåt, hade det däremot varit en petflaska hade det blivid undertryck. Just trycket är dock så litet problem i detta(sålänge du gjort hål i flaskorna som du har) att det är nog bara 1-2 justeringar per flaska du behöver göra samt att sista 10% av flaskan kan bli svåranvänd, men då är det väl bara att hälla över till nästa flaska Smart lösning, inte perfekt, men funktionell
 13. Sera testerna kan du slänga, helt värdelösa
 14. Hur ser trafiken ut på hemsidan nu jämfört med storhetstiden? Känns som trafiken sjunkit med ca 75% jämfört med tidigare med. Vissa dagar kan det gå halva dagen utan ett enda inlägg. P.S. såg nu att mitt medlemskap gått ut, när skedde detta? Jag har inte fått något meddelande från vad jag kan se
 15. Bump finns i mängder igen :)!
 16. Tyvärr gäller samma windows, överväger starkt att byta ut min mot en ATI 6kanalers som kostar 1/4 av priset men inte hänger sig hela tiden:
 17. Du har ju en hel del erfarenhet i denna tråd som du kan gå igenom. Själv har jag inte denna rampen MEN tekniken i den är inte den nyaste, och priset har inte anpassats till hur konkurrensen har dragit iväg. Är det en ny ramp du tänkt köpa så hade jag undvikt det då man får mycket mer för pengarna på annat håll, är det en begagnad ramp, ha det i åtanke att nypriset inte är bra och inte borde jämföras med. Vad är det för storlek av kar du har?
 18. Reuben

  Pacific Sun

  Inte alls nöjd under åren jag hade det. Behövde stå för frakten dit (och de försökte fakturera mig för returfrakten men hotade med att återkalla hela köpet och de släppte det helt) Har sedan pajat två gånger och behövt skickas ner en gång och delar en gång. Tog 6 veckor att få tillbaka så man är tvungen att ha en reserv om man har koraller..... Deras Doserpump har jag haft precis samma problem med, behövt skickas ner 2 gånger.... De är inte värda pengarna, sålde min förra året. Förövrigt har man problem med mjukvaran hela tiden, min doserpump hänger sig minst en gång i månaden (slutar dosera)
 19. Det har nu gått ganska precis två år sen jag gjorde mitt senaste vattenbyte och med det tänkte jag fira med att lägga upp lite bilder som Stefan tog hemma hos mig förra veckan :)! Tråkigt om man inte delar så fina bilder som han har tagit tycker jag
 20. Det kan nog ändå göra lite grann, några tusen liter kall luft som pumpas in i karet varje timma.
 21. Reuben

  Vectra M1

  vissa pumpar kan vara ljudlösa dag ett, andra tar en vecka eller två. avvakta till att börja med
 22. Dessa är dock ganska basic, du har ingen möjlighet att fintrimma ledsen efter vad du vill ha för typ av färger du vill ha samt att dem är ganska stora och klumpiga. De är riktigt billiga vilket är en stor fördel men jag är inte såld, hade helre köpt en begangad radion xr30 gen 1 för en 500ing mer. Med radionen har du dessutom möjligheten att uppgradera till de riktigt vassa Gen3orna (eller kanske få tag på någons gamla kit från en gen2 billigt när dem uppgraderar till gen3)
 23. Är ju inte svårt att ta fram KH testet och mäta vattnet så ser du direkt vad du har för KH, lägg på det på ditt salt så ser du vilka värden du kommer landa på. Kör du inte automatiserade system för att få stabila värden så ser jag inte så stor risk med att köra med kranvatten sålänge du inte slarvar med vattennbyten. Men har du tänkt satsa på ett stabilt revkar med SPS eller lite svårare koraller så borde du absolut had det
 24. jag bytte mina gyres mot vortechs och mina koraller har mycket bättre tillväxtform, samt hysterixens interna cyano verkar ha försvunnit. Gyre är väldigt överskattad i mina ögon, dessutom kvalitetsproblem.
×
×
 • Create New...