Gå till innehåll

Stort korallodelingsprojekt i Holland


Vargklo

Rekommenderade inlägg

När jag bläddrade i tyska Koralle som just damp ner i brevlådan läste jag en intressant artikel om en stort korallodlingsprojekt i Holland. Projektet "EcoCoral Greenhouse Project" drivs av firman EcoDeco, och projektet har nyligen fått stöd av den holländska regeringen för stöd av artrikedomen. Tanken med projektet ska vara att minska belastningen på reven och öka kunskapen om förökning av hotade djur.

Just nu är ett testsystem uppbyggt omfattande 33.500 liter. Efter 18 månaders drift ska kostnads/nytta-relationen utvärderas. Projektet har startat med 330 moderkoraller, främst från offentlga akvarier och andra institut, vilket de beräknar ska resultera i 3300 nya koraller. Efter testfasen planeras en "väsentligt större" anläggning byggas baserat på de erfarenheter som byggs upp under testfasen.

Firman EcoDeco ska ha utvecklat ett innovativt system för vattenrening "Dynamic Mineral Control System" som håller vattent både rent och mineralberikat, och som möjliggör betydligt förre vatenbyten och därigenom lägre kostnader.

Det finns lite info på EcoDeco (bolaget) och EcoCoral (projektet).

Har någon hört mer om detta projekt? Om projektet expanderar kommer det nog att kunna bli en betydande europeisk leverantör av koraller i framtiden.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ytterligare ett projekt som flyttar naturrikodommarna från den fattiga världen till den rika världen under förespegling av miljönytta.
Sant, men det märkliga är att vi av nödvändighet tvingas stötta sådana här initiativ även om vi skulle föredra att inte göra det. "Mycket snart" kommer handel med odlade marina djur vara det enda som tillåts. Utvecklingen är närmast pinsam. Det är mycket bättre för reven att man bedriver kontrollerad fångst, och vårdar sina naturresurser för att kunna få en långvarig inkomstkälla, än att man plöjer ner reven för att få fyllnadsmassa till vägbyggen... Men så långt tänker inte politiker. Riktigt hur de motiverar sina eviga förbud och märkliga idéer har jag aldrig förstått, men en sak är säker, de saknar all vett och sans.

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...