Gå till innehåll

RSM 130 D anemonhabitat samt 60L aquael.


Piraterna

Rekommenderade inlägg

Jag fick verkligen blodad tand igår när jag målade alla plastdetaljer på mitt 60liters ljusrosa. Så när vi tog en tur för att handla passade jag på att dyka förbi hornbach för att köpa 400ml gammelgrön snickerifärg, lacknafta och lite bättre penslar. Den jag hade igår kladdade och fällde strån.

Nu har vi hunnit hem och jag har målat dörren till skåpet på RSM:et. Herrejävlar vad jag är nöjd. Täckte allt det svarta på en strykning, kladdade inte och gav ett jämt resultat. För säkerhets skull står fläkten där och jag har fönstren öppna i tre vädersträck. Nu blir det till att måla det lilla ett lager till med rosa, det täckte inte lika bra men jag gissar på att det har att göra med att den färgen har 90glans medans det andra är 40. Bilder kommer förhoppningsvis idag.

Nu slipper jag snegla avundsjukt på alla som har vitafina möbler till sina kar och vårt hem går äntligen i stil igen. Länge leve målarfärg!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

En annan notis som faktiskt rör själva invånarna, min porslinskrabba valde för ca 10dagar sedan min orangeBTA som värd varpå anemonen har sätt väldigt liten och risig ut. Idag blev jag rejält orolig för den hade börjat slemma på det där "jag-skall-dö-sättet" så jag stack ner fingret och skrämde bort krabban (det går ingen nöd på den för det sitter två stora anemoner till där). Nu när vi kom hem har anemonen äntligen börjat återhämta sig. Man kan ju fundera på hur mycket skada ett sådant djur egentligen kan göra.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Semester RIP.

Kom precis hem efter en vecka bohuslän till ett nästan bra akvarium. Min kära mor som passade hade bestämt sig för att stänga alla fönster så det blev lite av en fisksoppa i värmen. En clown, en mussla och en mandarin strök med :(

Sista gången jag åker på semester.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Bestämde mig för att flytta min orange anemon från det lilla till det stora nu när min carpet ändå dröjer. (Skrev till en handlare som inte behagade svara så vi använder väl oss av DO igen och väntar tills i nov). Döm av min förvåning när jag lyfte upp den stora stenen och hittar amandus (vår mandarin). Hur han lyckats gömma sig i vårt lilla 60liters helglas sedan i lördags går över mitt förstånd men jag är glad att han inte blev fisksoppa i värmen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...