Postat 31 juli 201114 år Tjena,hur länge tror ni man kan ha fiskmaten i kylen efter man tinat den? jag tänker främst på Mysis / artemia som jag blandar med Cyclop Eeze. Brukar ha det i en burk, men hur mycket tror ni man kan göra åt gången för att underlätta? Är så bökigt att blanda varje dag (när man ska skölja frysmaten etc).
Postat 5 september 201114 år ja, jag undrar samma sak. jag brukar blanda frusen artemia i vatten och en vitlöksklyfta i det.hur länge håller det i kylen? 3 dagar eller uppemot en vecka??
Postat 5 september 201114 år Författare Har märkt att det luktar mycket starkare efter 5-7 dagar, så jag undviker nu längre än 5 dagar, men fiskarna verkar inte bry sig så mycket.
Postat 5 september 201114 år Kul att det kom upp...satt och tänkte på det tidigare i dag när jag matade fisken....men man tycker ju att det ska hålla sej "färskt" i kylen 3-5 dagar iaf marinerat i vitlök....kan ju inte vara värre än den där kött biten man köper färdig marinerad som legat säkert en vecka innan den hamnar på grillen hos någon....
Postat 18 oktober 201113 år Är det farligt att ge fiskarna en frusen bit med artemia? Jag brukar bara bryta en halv rutan och slänga i karet så slåss fiskarna om biten. Inte en smula blir kvar.
Postat 19 oktober 201113 år Är det farligt att ge fiskarna en frusen bit med artemia? Jag brukar bara bryta en halv rutan och slänga i karet så slåss fiskarna om biten. Inte en smula blir kvar.Kan vara bra att ha maten i ett glas med vatten i 10 min ca innan så att alla får en chans att få mat.
Postat 19 oktober 201113 år Är det farligt att ge fiskarna en frusen bit med artemia? Jag brukar bara bryta en halv rutan och slänga i karet så slåss fiskarna om biten. Inte en smula blir kvar.Vattnet som finns i kuberna innehåller en del näringsämnen som man kanske vill slippa få ut i karet. I stora kar och med få antal kuber rör det sig iofs inte om så mycket näring, men i små kar eller när man matar med flera kuber om dagen så kan det vara en idé att sila artemian i en te-sil, då får du bort den överflödiga näringen och tinar dessutom maten på samma gång.
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.