Gå till innehåll

Vilka mer dekorationer ?


Mazi

Rekommenderade inlägg

Nja inget annat hör väll hemma i karet igentligen utan Levandesten som grund men nuför tiden så finns det "bygg" material en slags keramik som kallas Riffkermaik. Bra bygggrund i ett kar men Kan inte ersätta LS.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det finns diverse olika korallimitationer etc gjorda i t.ex. polyuretan, samma material som back to nature bakgrunderna (btn-bakgrunderna och andra liknande bakgrunder kan nog också räknas som dekoration). Finns även olika levande sten imitationer gjorda av t.ex. keramik eller kalksten som kan fungera för att dölja pumpar, eller fungera som gömställen åt fiskar osv.

Sedan är det ju upp till var och en om man vill, eller inte vill, stoppa i andra dekorationer som kanske inte ser naturliga ut för ett korallrev. Bara man väljer prydnader tillverkade av material som inte förmultnar, inte förstörs av saltvattnet och inte släpper från sig gift, metaller etc så kan det oftast gå bra. Om man t.ex. vill ha en skulptur tillverkad av glaskulor och silikonlim, eller en marmorstaty, eller en amfora i keramik, kalkstensfossiler, eller korallskelett, eller konstverk av PVC, eller skal från musslor eller snäckor etc kan man ju ha det, men räkna inte med att alla andra akvarister tycker det är snyggt eller "passande", det mest viktiga är dock om man själv och akvariets invånare trivs med dekorationen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...