maxan Postat 13 mars 2013 Postat 13 mars 2013 Ja, aqua calc finns både till iPhone och Android.Beskrivningen är på tyska för appen men det skall finnas engelska som val inne i applikationen om jag nu minna rätt från tidigare diskussion här på forumet Citera
Andreas N Postat 13 mars 2013 Postat 13 mars 2013 räknade då med en förbrukning på 30mg mg/ dag som du nämnde i tel och 10mg Ca/dag och kh gissade jag på 0,82mg/dag.ok. jag knappade in lite data i AC och körde då med Aquafair balling blandning där det rekommenderas som följer.71g CaCl2 /Liter84gr bikarbonat/ liter428gr mgcl2/liter24,4gr nacl2 fritt salt/liter.AC rekommenderade mängder som följer / Dag . dina Ca och kh förbrukningar har jag bara gissat mig till.Ca 768mlBikarb. 439mlMg 900mlfritt salt 450mlsedan till din korrigering av avvikelse gällande MG blir det en del.......med 12% Mg sulfat i korrigeringsblandningen så för du så här520gram Mg cl2 + 66gram mg sulfat / dag i 7 dagar tot 3637 gram mg cl2 och 459 gram sulfat. med detta sagt så tycker jag att du bör få igång reaktorn efter detta så vida du inte skall dra en pipeline från en fabrik som tillverkar balling pulver. :-) Citera
shreek Postat 13 mars 2013 Författare Postat 13 mars 2013 Tack du är en klippa Andreas Sent from my iPhone using Tapatalk Citera
shreek Postat 26 mars 2013 Författare Postat 26 mars 2013 Första vatten bytet i dag 160 liter målet är när allt är igång att göra detta igår i veckanMätvärden innan vatten byte salt 1.025 ca 450 salifertmg 1450 salifertkh 9 salifertnitrat mellan 10-25 salifertphosfat 0.03 Hanna Kommer lite bilder snart Citera
gurra600 Postat 27 mars 2013 Postat 27 mars 2013 Riktigt fint kar du har snickrat ihop det kommer bli kanon Citera
shreek Postat 27 mars 2013 Författare Postat 27 mars 2013 Höll på att krascha mitt kar i dag tror ja Hade ju lite höga nitrat värden igår så jag höftade i ett dricksglas med ättika och socker i hopp med en dubbeldos zeoback:) och tänkte det kan väll inte va nån fara i ett så här stort system .Men ikväll när ja kom hem är karet mjölkigt som fan och en fet bakterie film på rutan. Skummaren har skummat ca 5 liter sen igår och lps o mjukisar ser duktigt griniga ut . Fisken mår prima Men nu till min fråga kan någon förklara för mig vad som hände ? Alltså att det vart bakterie tillväxt det förstår jag men lite mer ingående ? Här kommer en. Bild på eländet ...Sent from my iPhone using Tapatalk Citera
shreek Postat 27 mars 2013 Författare Postat 27 mars 2013 Riktigt fint kar du har snickrat ihop det kommer bli kanon Tack kul att du gillar det . Sent from my iPhone using Tapatalk Citera
Andreas N Postat 27 mars 2013 Postat 27 mars 2013 Som start med bakterie mat vid anv av vodka , ättika och socker brukar man starta lugnt med 10 ml på 500 liter typ. ett dricks glas är ju ..... 150ml typ alltså typ 5ggr normal max start dos typ. Detta med att du tillsatte en massa bakterier gör ju att du får en explosion av bakterier i vattnet. Att du anv bara ättika och socker vet jag inte vad det gör för skillnad mot om du anv vodka också. Ta det lugnt anton. Karet krashar inte av lite hög nitrat....... Citera
shreek Postat 27 mars 2013 Författare Postat 27 mars 2013 Förstår att det jag gjorde va dumt och impulsivt , men finns det nått jag bör oroa mig för ? Syrebrist cyano koralldöd mm . Sent from my iPhone using Tapatalk Citera
Edward Postat 27 mars 2013 Postat 27 mars 2013 Syrebrist skulle jag nog oroa mig för, och eventuell koralldöd om du har riktig otur. Se till att syresätt ordentligt så ska det nog gå bra! Citera
shreek Postat 27 mars 2013 Författare Postat 27 mars 2013 Har ju en trimmad bk 250 (kraftigare pump) och tar luft utifrån . Tror du det är tillräckligt eller bör ja sätta snurr på ytan oxå? ( har normal snurr på ytan nu)Sent from my iPhone using Tapatalk Citera
Edward Postat 27 mars 2013 Postat 27 mars 2013 är ju rätt bra drag i den skummaren, så det borde ju räcka kan man tycka men jag hade nog tagit det säkra före det osäkra och snurrat lite extra på ytan också. Citera
Guest Postat 28 mars 2013 Postat 28 mars 2013 Rikta alla pumpar upp mot ytan och få i syre i karet. bakterie expotion = väldig syrekonsumtion kommer ge sig men lufta så mycket du bara kan. Citera
Thomas Salt Postat 28 mars 2013 Postat 28 mars 2013 Om du har en akvariecomputer til eks ProfiLux, sæt på en alarm om PH raser. OM du får iltmangel i baljen går det rigtig hurtigt, et par timer og alt er dødt. Mål PH nu til morgen, og byt eventuelt lidt vand. Citera
Stefan molin Postat 28 mars 2013 Postat 28 mars 2013 hej Anton , du kan ta det lugnt , det kommer inte att hända så mycket , håll koll på skummaren bara så den inte skvätter ut på golvet , för du har väll inte kopplat en slang på skummar koppen som står utanför sumpen ? då brukar man få lite extra arbete , mvh stefan Citera
shreek Postat 28 mars 2013 Författare Postat 28 mars 2013 Kan medela att i dag efter att tömt skummaren. På tot 10 liter så ser allt ok ut bara grön Japan Sarko som e grinig och nitraten ligger mellan 2,5-5 . Så allt verkar gått bra Sent from my iPhone using Tapatalk Citera
shreek Postat 20 april 2013 Författare Postat 20 april 2013 Här kommer en bild på hur karet ser ut efter snart 2 månader . Ni får ha överseende med den dåliga mobilbilds kvalitén .Sent from my iPhone using Tapatalk Citera
Andreas N Postat 20 april 2013 Postat 20 april 2013 Min blå staghorn som jag hade på tillväxt i 4 år passar ju perfa i ditt kar. Så när vågar du sätta igång Mh på kanterna då? o de där evansi anthiasen ..... nä ta hit dom i stället så du slipper se skiten :-) fin fisk blandning du har få till. Nu får du allt ta o ge plånboken till pernilla och lås in bilnycklarna för annars måste du snart uppgradera igen innan sommaren är slut. Citera
Fildur Postat 20 april 2013 Postat 20 april 2013 Oj vad snyggt! Nu kommer det svåra, kontinuitet (det svåra för mig i alla fall). Riktigt fint stim du har där! Citera
Edward Postat 21 april 2013 Postat 21 april 2013 Ruskigt snyggt efter bara två månader, ska bli intressant hur burken utvecklar sig det närmaste året! Citera
Rekommenderade inlägg
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.