Vidofner Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Om man har djur som lever av algerna i akvariet och man har det väldigt rent akvarium, kan man då använda "nori" eller vad det nu kallas istället? Har för mig att jag läste det någon stans iaf. Nån som gör så här? Är det nåt man bör tänka på så fall? Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2 Quote
gurra600 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Det är bäst att sätt fast det på något eller använd en klämma. Jag har använt en liten påsklämma i plast på en magnetden är lätt att ta ur och sätta fast Noriarken i. Quote
Vidofner Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Smart! Skönt med billig mat :-) Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2 Quote
Zigmund Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Den man köper i mataffären är rostad ( Vet inte hur mycket av det mumsiga som försvinner när man rostar den )Besparingen blir inte särskilt stor om man köper storpack .Betalar 40kr för 10 ark (4 kr ark ) på ica maxi .Köper storpack 50 ark för 270kr ,ej rostad av akvariebutik för 270(5,40 per ark ) . Den är dock dyr om man köper småpaketen ( 17,5 per ark om man köper minsta paketet )Så besparingen blir 70kr på 50 ark . Dock vet jag inte om rostad är så mycket sämre , borde iallafall inte vara bättre .Men inget jag vill snåla på ,dock åker det i ica-maxi nori då det tar slut och jag inte har något annat jag ska beställa . Quote
Vidofner Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Ja jag tänkte också på att det var rostat. Köpte norin i en kinamatsbutik där de även hade orostat sjögräs... Kanske ska köpa det istället då :-) Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2 Quote
Vandal Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 körde med rawfoodnori innan, nu med sea-veggies... verkar inte vara nån större skillnad på innehåll... är nog ungefär samma sak men billigare på kinabutikerna... Quote
litetsmultron Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Annars använder du norrin till att fiska multe med Quote
lottac Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Jag köper Icas bruna eller gröna rostade och mina kirurger älskar det! Quote
Guest Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Jag köper nori när kina-bussen kommer typ 3kr/ark Quote
knabbuziak Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Vad är "Kina-bussen"?Sen bör man väl inte bara jämföra kr/ark utan även kr/gram? Det är ju massan som är intressant! Även om arken är lika stora så kan ju tjockleken göra att det skiljer en hel del! Quote
Guest Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Vi har en buss som kommer var onsdag med bara kina käk i alla dess former. Jag har ej vägt bladen men dem är av standard modell. Quote
Hermanbrute Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Lånar tråden!Köpte precis Nori på willys! Rostad och kunde innehålla spår av sesam är detta ett problem? Märket heter Blue Dragon.Jag hade tänkt att klippa av en bit och sätta fast en bit på en sten eller alg magneten men eftersom jag inte har så jätte många fiskar så misstänker jag att det kan ta ett tag innan norin tar slut. Kan man då med fördel frysa in den eller förvarar man den enklast i en sluten påse i skåpet? Quote
SaltDummie Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Lånar tråden!Köpte precis Nori på willys! Rostad och kunde innehålla spår av sesam är detta ett problem? Märket heter Blue Dragon.Jag hade tänkt att klippa av en bit och sätta fast en bit på en sten eller alg magneten men eftersom jag inte har så jätte många fiskar så misstänker jag att det kan ta ett tag innan norin tar slut. Kan man då med fördel frysa in den eller förvarar man den enklast i en sluten påse i skåpet?Har kört med den ett par år nu och mina kirurger växer och lever än Quote
Vidofner Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 Lånar tråden!Köpte precis Nori på willys! Rostad och kunde innehålla spår av sesam är detta ett problem? Märket heter Blue Dragon.Jag hade tänkt att klippa av en bit och sätta fast en bit på en sten eller alg magneten men eftersom jag inte har så jätte många fiskar så misstänker jag att det kan ta ett tag innan norin tar slut. Kan man då med fördel frysa in den eller förvarar man den enklast i en sluten påse i skåpet?Tror inte du behöver frysa in den. Låter mekigt och det blir troligtvis så att du bryter av den ifall du böjer den sen pga att den är fryst.Det är ju torkade växter så det ska nog mycket till innan det ruttnar. Jag låter mitt paket bara ligga bredvid sumpen bland all annan torkad mat Quote
alivedreamer Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Kör med det jag med. Köper på China LI i Uppsala 50st för 99 kr om jag minns rätt. Det är lite tjockare än de man köper på ICA annars ingen större skillnad. Är det någon som har provat de rivna algerna som man kan ha i Misosoppa? De hade rätt stora påsar för ett par hundra om jag minns rätt. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.