Gå till innehåll

Hermanbrute

Medlem
  • Antal inlägg

    649
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Tog du någon syrgas eller bara blåste lite?
  2. Jag är ju skyldig min flickvän en resa till grekland. Kanske ska ta sicilien då nu snart då! Hur fångade du fiskarna? Och hur packade du?
  3. Ingen aning. men den har formen av en sjöhare ialalfall
  4. Inte så att firrarna får en överdos utav glasrosor när dem kommer till våra akvarium och trillar av pinnen av för mycket glasrosor!
  5. Någon form av sjöhare tror jag. brukar tugga alger som tusan!
  6. Mg ca och kh. sen så är det guld värt med olika korallnäringsprodukter.
  7. Kan man få önska en helbild på karet?
  8. Det behöver egentligen inte vara en enda korall till. Det här är enligt mitt tycke det snyggaste akvariumet jag sett på guiden. Scapen är helt fantastisk och naturlig!
  9. Jag såg precis på min fina mussla att det var en vit prick på dne som är svår att se va det är egentligen. Det kan vara någon liten vit plattmask. Den försvann inte när jag blåste med pipett. Bör jag oroa mig?
  10. Fantastiskt fint! Vad härligt det är att se när allting mår jättebra! På bild 3 tycker jag mig se en sjöhare men det måste vara den du trodde dog va?
  11. Vad är det för kräk? Maskar, sniglar eller nått lr?
  12. Alltså korall frågan är svår. Det beror helt enkelt vad du har för utrustning. Jag skulle ställa mig frågan: Vilka koraller vill jag ha? Kolla om budgeten klarar av det du önskar. om du börjar med det enklaste tex mjukisar så gillar dem att ha lite högre näringsvärden än spser. Lpser funkar i regel bättre ihop med mjukisar än spser. Men om det är spser du vill ha så är det dumt att skaffa en massa enkla mjukisar istället. Oftast vill spser ha lägre näringsämnen. Och eftersom alla köper leds nu så kan du fynda tex mh belysningar och hålla tex acroporor om det är det du önskar. Blir mycket i allt här men börja iallafall med vad är det du önskar ha och jobba utifrån de. Annars blir det dyrt och onödigt.
  13. Inte i sovrummet! Skummaren är ett problem men enkelt löst. svåra är allt ljus från månljuset och allting. Nej sovrummet är inte så speciellt trevligt.
  14. Vart har ni beställt pumpen ifrån?
  15. Kör utan lock för ja har en annan lampa.
  16. Va kostar det att beställa såna koraller? och vart ifrån?
  17. Har jag på skummaren så ligger mitt akvarium på 0.5-1 grad varmare än annars. kör med originalskummaren till rsm 130.
  18. Du kan även testa att stänga av skummare under dagen nu när det är så varmt. Kan göra en liten skillnad.
  19. Men min kirurg hajar inte att det kommer mat direkt. Så ja måste släppa i lite innan han fattar att det kommer mat. Flingor och fryst är inga problem.
  20. Blir så mycket alger man inte vill ha på botten när pelletsen samlas där
  21. Hallå! Jag kör med pellets, flingor, nori och fruset. Fruset och flingor funkar fint men det är väl lite dåligt med näring i flingorna? Behöver tips på mat som är rikt på näringsämnen men som inte sjunker till botten lika snabbt som pellets gör
×
×
  • Skapa Ny...