Gå till innehåll

Korallväktare...


Tias/Frida

Rekommenderade inlägg

Köp annars små krokar och tunn lina hos nån sportfiskeaffär, agna med mysis, och meta upp den. Brukar funka rätt bra. Dock måste man hålla lite koll så det är rätt fisk som hugger samt att den inte sväljer kroken. Vissa fiskar har en tendens att typ "andas in" samtidigt som de hugger, och då hamnar kroken för långt in! Inte bra alls, men MÅSTE du ha ut fisken är det ett ganska bra knep!

Vad man kan göra är även att låta bli att mata på nån dag eller så, så den är hungrig, och sen mata samtidigt som man slänger i betet...men akta andra fiskar som sagt!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Om det inte funkar med fällan finns det några andra metoder att pröva. Exempelvis:

Jag har inte koll på hur det är med korallväktare, men de flesta fiskar brukar vara lättare att fånga när de vilar efter att det varit mörkt (natt) i akvariet några timmar. Efter att man tänder lyset har man typ 10 minuter på sig medan de är nyvakna, om det är normala fiskar, innan de piggnar till.

Det går även att sätta ned en avdelare i akvariet (t.ex. plastnät eller plastskiva) och sedan kan man i lugn och ro flytta över stenar från ena sidan till den andra tills fisken går lätt att fånga när den inte kan gömma sig. Rimligtvis sätter man ned avdelaren när fisken är i en mindre del av akvariet, typ 20%, så att man bara behöver tillfälligt demontera den mindre delen av levandestenmöblemanget i akvariet.

Håv med bete, antingen stor vanlig håv eller sänkhåv. Om man matar regelbundet med mat i håven, utan att fånga upp fiskar, vänjer de sig och är inte rädda för håven.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 år senare...

Även lite intressanta tips här. Kanske köpa en gigantisk håv typ 60x60 cm och mata i den.. och när fiskarna är ovanför "vipps" så drar man upp håven och får upp typ 5 fiskar på en gång =) och sedan lägger man ned håven igen och gör om samma procedur efter ett längre tag..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...