Jump to content

fiend

Medlem
 • Content Count

  2,242
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by fiend

 1. Här kommer översiktsbild på karet, samt sumpen iaf
 2. Jag har ju monterat lumenarcs tidigare och det kändes inte som det var några problem så nog kan vi lösa det Jörgen är ju rätt vass på el han med så..
 3. Låter som en riktigt smart ide (min ursprungligen långt tillbaka i tiden när jag var aktiv på zoopet.com), men det tar mycket tid att bygga för att få det bra Fråga mig, jag vet för jag har redan gjort det på en annan webbsida. Lycka till!
 4. Saltvattensakvarister kan verkligen ha en hel del skumma fiskar till sitt förfogande i handeln
 5. Tackar för de värmande kommentarerna om akvarielexikonet! Det ligger mycket tid bakom projektet, men vi har bara just startat. Det som syns nu är enbart toppen på isberget och blott en liten del av allt som kommer att komma inom en snar framtid. Julkalendern är en liten rolig "extragrej" och har verkligen blivit en hit. Det är roligt att se att så många uppskattar den. Det kommer komma en intressant sak bakom varje lucka ända fram till jul. Mvh Fredrik
 6. Min ATI Bubblemaster 250 gör så att hela akvariet ser ut som en dimma med småbubblor )= Har köpt en MC500 nåt sånt.. Deltec, men inte dragit igång den än. Aktivt kol kör jag med, men kanske ska byta ut min strumpa om det är mättat kanske?
 7. PatriksS: Kan det ha och göra med att jag numera kör skummarlöst? Gimix: Jag har inga nya djur. Snarare färre eftersom många dog i pricken :/
 8. Hej Hade i mitt stora akvarie mängder av skivanemoner som var riktigt stora, fina och slog ut och trivdes riktigt bra. Flyttade sedan över dem till mitt 450 med samma sten, vatten etc. Nu har skivanemonerna börjat "dra sig tillbaka". Det gjorde dem iofs ända från första början. Men dem verkar inte alls trivas och slår aldrig ut.. Vad för olika saker kan orsaka att skivanemoner verkligen vantrivs? Mvh Fredrik
 9. Jag hade lucka längst fram på mitt kar och det är utan tvekan att rekommendera
 10. Sådär ska det se ut björn!
 11. Läs min tråd angående vad jag skulle ha gjort saker bättre. (i min nya planeringstråd alltså) Där står en hel del matnyttigt
 12. Björn, vad blev det för skummare?
 13. Stig: Är detta fullvuxna det gäller ? Eller är det allmänt att dem behöver simytan? Tycker inte dem verkar använda alla mina 150cm som jag har nu i 450n, utan håller mest till kring 1m av arean, men jag kan ju iofs uppleva det lite fel Lineatus och Sohal har jag inte så i detta fall så är det inte aktuellt. Har sett vad Salars stora sohal kan göra och tycker att mina tidigare 2.5m även till den skulle vara lite.
 14. Observera dock att detta inte blir ett permanent boende för dem tills dem är stora, utan bara tillfälligt (6-12 mån) tills jag byggt ett nytt stort akvarie Men dem skall ändå trivas där dem bor, så det bör beaktas i den storlek dem är i just nu.
 15. Ja, frågan är ju den, räcker 95cm som simyta för kirurgerna? Även om det iofs är 70 cm djupt. Mvh Fredrik
 16. Lite nya tankar och planer. Jag har en kompis som ska sälja sitt hemmabyggda rätt snygga akvarie (som han har vid soffan) som mäter 95 i längd, 70 i djup och 60 i höjd. Funderade på om det skulle vara ett lämpligt akvarie? Vad kan man tänka sig ha för fiskar av dem jag har kvar i mitt 450 i det akvariet? 1st Xanthurum 2st Gula kirurger 1st Veliferum kirurg 2st kejsare 1st dvärgkejsare 3st clowner 2st sandvändande fiskar Kanske göra sig av med 1-2 kejsare och 1 gul kirurg? Belysningen är i skrivande stund 4 st 36w T8rör. Kanske jag kan byta ut dem mot 1st 250W MH istället över 400L-karet? Vad tycker ni? Mvh Fredrik
 17. och för alla oss som inte orkade lyssna igenom alla saker som gubbarna där tog upp och diskuterade.. vad kom dem fram till för bra?
 18. fiend

  vem är boven

  Skulle jag gissa på nåt (utan direkt erfarenhet) så skulle jag lägga min gissning på salarias. discoräka har jag inte hört talas om, kanske det är den?
 19. Riktigt tjusigt och intressant akvarie! Säger bara grattis! Avis är man
 20. Såg ju otäckt ut det där :/ Hade gärna haft en drakfisk, men nu blir det inte någon mer investering i invånare på ett långt tag. När beräknas du bli "återställd" till det normala igen?
 21. ATIs 250 kör med 2 st sicce-pumpar. Det som väsnas mest för mig är när vattenbubblorna bryts mot ytan. Men det finns även lite utav det svaga brummet från pumparna som kanske kan störa. När jag hade min i sumpen och byggt in den där under så lät det inget =)
 22. Jag rekommenderar Bubble Master från ATI. Min 250 är relativt tyst i jämförelse till den prestanda som den har Kanske lite stor för ditt akvarie då dock..
 23. Laggeman: Han menar att sniglarna var sånt som han bytte in.. och fick testerna på köpet =)

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...