Gå till innehåll

Axxe startar 250Liter sumplöst.


Axxe

Rekommenderade inlägg

  • 2 månader senare...

Uppdatering! Livet, årstider o leveranser o annatkom ivägen och det mindre levande karet lades ned. Men nu börjar det snart dra ihop sig för start, egentligen var även detta kar tänkt att skeppas iväg då jag tänkt starta större men det karet är nog ett år bort och jag klarar inte att helt vara utan kar så länge.

Förhoppningsvis kommer tekniken beställas i slutet av månaden, inget skrivet i sten än exakt vad för sådan. Men grymt kul o skönt att fått börja se ljuset i tunneln o äntligen få börja om!

Håller just nu på att få klart till kaninerna som jag fått ha inne över vintern då värmen ute pajade o bygget ej blev färdigt, så fort de åker ut så åker akvariet in.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tekniken inköpt. Detta är en tillfällig start inför det större karet så tekniken är tänkt att bara vandra vidare till större kar senare, därav valet av t ex den större XF-150 för 130.

Belysning: Pacific Sun Triton S

Cirkulation: Maxspect Gyre XF-150

Skummare: Tunze 9012

Nu börjar det närma sig :)

Ändrat av Axxe
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Den första svängen teknik var enbart avsedd för det här karet (som var en kompromiss) livet o annat kom ivägen och hela 250L planen skrotades, tekniken var svår att uppgradera inför kommande större kar. Haft mina kar på nedervåningen men som tur är tycker sambon att det är meningslöst att gömma så fina kar så ny plats blir i vardagsrummet :) Har även en kaninuppfödning som tagit mkt tid med byggnationer. Senaste teknikinköpet är av modellen att det passar större kar och lätt att expandera.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

@akejan: Mycket av tekniken är såld sedan länge, lite kvar som gått i 120L karet. Som ska säljas av snart. Sump blir det nog inte, om jag inte kör på reefer serien.

@Johan Japp varit rastlöst utan något aktivt kar. Lite smått att göra i vardagsrummet innan man smäller upp tanken samt väntetid på kar o teknik, det är allt som bestämmer tiden. Redo att köra igång när allt är på plats :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Väntans tider! Jo blev "liten" ändring i väntan på tekniken. Sköldpaddorna har växt ur sitt kar så de får ovanstående kar, är ju tvungen eftersom både de o karet står i källarn ;) Sambon(hennes sköldpaddor) tyckte om iden så mkt att jag kunde köpa nytt större saltkar eftersom det ska stå uppe i vardagsrummet och vara så snyggt som möjligt :) 390L kar från Diamantaquarien och Akvastabilbänk beställt! Lamporna tar ändå så lång tid på sig.

Funderar på att köpa hem lite död sten under tiden och göra något försök till scape/pelare, inga höga förväntningar på mina skillz men eftersom jag aldrig provat tidigare kommer det säkert gå utmärkt :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...