Gå till innehåll

Fungia som inte mår bra


Purre

Rekommenderade inlägg

Hej

Jag har en orange Fungia som inte verkar må så bra. Den har dragit in sitt "köttiga" oranga "skinn". Så nu ser man mycket av det vita skelettet. Jag tycker också att den bleknat lite, den är inte lika starkt orange som den var förut.

Akvariet är 70 cm högt. Jag har metallhalogen lampor (2 st 250 W) och 2 st 80 W T5 (blårör) som belysning. Fungian ligger på botten i framkant under en av metallhalogenlamporna. Det är ganska så strömt där den ligger. Jag har ganska mycket drag/rörelese på vattnet i hela karet. De först dagarna då Fungian var ny så var det köttiga skinnet ute, då såg man att det rörde sig och nästan trycktes i strömmens riktning. Jag flyttade på den häromdagen till en något lugnare plats för att se om den skulle trivas bättre. Men den ser inte riktigt kry ut.

Jag mätte nedan värden i dag: (Salifert)

KH 7,7

Ca 440

Mg 1275

NO3 5-10 (närmare 5 än 10)

PH 8

PO4 38 ppb - 0,11 ppm (Hanna)

Mg lite lågt, får justera med ballingsalt. Kanske NO3 är lite högt?

Kan det vara för dåligt ljus nere på botten, kanske tycker den inte om för strömt vatten? Är fosfatnivån/nitratnivån för hög? Alla andra koraller ser ut att må bra i karet. Allt från Acroporor, Pocilloporor, Euphyllior och Tracophyllia mfl.

Är det någon som har tips på varför Fungian inte trivs? Vilka förhållanden vill en Fungia ha?

Tacksam för tips

/Per

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej Hans. Tack för ditt svar. Jag har nu försökt mata den med mysis, artemia, cyklops och lobbsterägg. Hoppas den fick i sig något (det var ju en del andra invånare som ville ta del av maten). Jag vet inte om jag har mycket mask och dylikt i sanden, men det kan det säkert finnas. Jag satte fast Fungian på en platt fraggsten, så nu har den kommit upp ca en cm över sanden. Hoppas det kan funka. Hoppas han repar sig nu.

Mvh Per

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Oj då, det kanske var dumt att sätta fast Fungian på en platt fraggsten. Jag läste precis att de kan flytta sig själva på botten. Vad tror ni, ska jag ta bort den från fraggstenen eller ska han få sitta kvar där? Jag tänkte att det kunde vara bra för att den skulle slippa maskar o andra djur i sanden.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag hade en som också dog (var nog mycket pga vattenvärden dock). Vad jag märkte av så gillade den inte spec strömt vatten allt utan ville ha det rätt lungt där den satt.

Ok, tack för infon Järv

mvh Per

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vågar tyvärr inte svara på din fraggstensfråga. Om den mot förmodan skulle råka dö så låt liket ligga kvar. Kan komma många nya fungior från det. (Kolla min tråd så ser du hur jag menar)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...