Gå till innehåll

Pygoplites diacanthus


thomas5547

Rekommenderade inlägg

De äter inte korall polyper utan lever enbart av svamp/tunicates i naturen.

Svampbaserat foder är väldigt bra för att få dem att äta. Det är nämligen att få dem till att äta som är det knepiga. När man har fått dem att ta svampbaserat eller något riktigt bra ersättningsfoder t.ex. Ocean nutrition.

För stora ex är inte heller bra för de kan äta relativt lätt men hinner inte anpassa sig till fodret utan att få någon form av näringsbrist så att de dör. Det är väldigt ofta som de synes äta bra men inte kan tillgodose sig någon näring i fodret.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Min erfarenhet är att det eg är lite riskabelt att uttala som om ex kejsares revsäkerhet. Jag har haft stora asfur som ej rört ngr koraller eller ngt annat för att sedan helt plötsligt meja ner hela fält av polyper. Jag har haft en fullvuxen annularis (som skall vara revknepiga) som inte rört ngt eller ngn. Just nu har jag P. chrysurus och P. maculousus (juv) och de rör inte ett skvatt.

Sen är det ju beroende av vad man har för koraller. SPS brukar ju som sagt funka relativt bra men frågan gällde ju "revsäkerhet" och många LPS ex är som sagt lördagsgodis för kejsare...Att vackra svampar riskerar att försvinna omgående är ganska självklart...

Om kejsaren inköps när den är juvenil samt hålls välgödd och allmänt stimulerad så minskar nog risken för att den mumsar på korallerna men säker kan man nog aldrig vara.

Vad gäller Pygoplites så är det som nämnts ovan ngt av en näringsspecialist och hör definitivt inte till ngn av de lättare kejsarna.

Mvh

Fredrik

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

De som brukar räknas till de som nästan alltid fungerar i rev akvarium är: Pygoplites, Navarchus och Xanthometapon.

Naturligtvis finns det undantag och man bör veta att med revakvarium syftar man/jag på stenkoraller, i huvudsak sps koraller. Även Pygoplites och Navarchus brukar ge sig på hjärnkoraller och det är sällan lönt att försöka sig på någon kejsare med t.ex. Xenia och dylika koraller. Även Sarcrophyton brukar få sig lite tjyv nyp runt foten.

Men som det nämts tidigare så är knappast hur revsäker en pygoplites är den huvudsakliga frågan. Det som är väsentligt om man skall kunna hålla en vid liv någon längre tid är gult bröst, så att man vet att den kommer från röda havet eller indian ocean, den skall inte vara för stor för då kommer den inte kunna anpassa sig till akvariefoder samt att den måste få bra simyta, lugna kamrater och mycket näringsrikt ersättningsfoder.

De flesta äter artemia som grisar men dör som flugor så salifert energy plus, ocean nutrition med svamp eller mycket olika sorters alger är ett måste.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Måste bara tillägga att fredrik1 nämner välgödd och stimulerad och det är i högsta grad viktigt. Om man ser till att hålla kejsarna mätta så blir de sällan något problem alls och det är nyfikna fiskar som behöver mycket att "jocksa" med. Börjar de stå på ett ställe och bara "vänta" på ingenting så bör man försöka flytta ut dem till ett större akvarium. Om det inte redan då är försent.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...